Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: Krzysztoff » 11 sty 2016, 22:28

Arronax pisze:Jak ktos sie modli o dobro, dobrymi uczuciami, to tez jest dobre.

Jeżeli tylko się modlisz i dalej nic nie robisz to znaczy że być może dobra myśl się pojawia ale z jakiegoś powodu jej nie urzeczywistniasz czyli nie wprowadzasz w czyn

więc albo
1. Intencja nie jest prawdziwa i tak na prawdę tego nie chcesz
2. Uważasz inne rzeczy za ważniejsze np. "co powiedzą inni", "stracę czas" , "stracę pieniądze"
3. z jakiegoś innego powodu (strachu niepewności, nieśmiałości )

i nie pisz mi tu Kris, że inni przeszkadzają, że źli ściągają w dół , że ktoś tam wysysa energię. Miej odwagę wziąć odpowiedzialność za swoje czyny i powiedzieć - "tak , mam wolną wolę i odpowiadam za swoje myśli i czyny"

koniec końców , nie robimy nic dobrego więc się nie uczymy , nie uczymy to stoimy w miejscu, stoimy w miejscu to świat stoi w miejscu

Nie przeczę że myśl , medytacja i modlitwa ma wielką siłę - ale jest to siłą (na tym świecie) wspierająca, wspomagająca , inspirująca dla nas i innych
więc jak ktoś inspiracji nie podchwyci i nie zacznie działać - znowu stoimy , świat się nie rozwija.
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Kris » 12 sty 2016, 00:36

Krzysztof, może Ci się nie podoba co piszę, ale ja to tak odbieram i dalej będę opisywał, a czas pokarze jak się sprawy mają.
I tak głową muru nie przebijesz, nie te czasy. :)
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: Arronax » 12 sty 2016, 14:15

Tak Krzysztofie racja. Ale jak starasz sie procz tego pomagac i zyc rowniez dla innych to mamy dzialanie dwutorowe.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Mirek » 13 sty 2016, 10:54

Krzysztoff pisze:
Arronax pisze:Jak ktos sie modli o dobro, dobrymi uczuciami, to tez jest dobre.

Jeżeli tylko się modlisz i dalej nic nie robisz to znaczy że być może dobra myśl się pojawia ale z jakiegoś powodu jej nie urzeczywistniasz czyli nie wprowadzasz w czyn

więc albo
1. Intencja nie jest prawdziwa i tak na prawdę tego nie chcesz
2. Uważasz inne rzeczy za ważniejsze np. "co powiedzą inni", "stracę czas" , "stracę pieniądze"
3. z jakiegoś innego powodu (strachu niepewności, nieśmiałości )

i nie pisz mi tu Kris, że inni przeszkadzają, że źli ściągają w dół , że ktoś tam wysysa energię. Miej odwagę wziąć odpowiedzialność za swoje czyny i powiedzieć - "tak , mam wolną wolę i odpowiadam za swoje myśli i czyny"

koniec końców , nie robimy nic dobrego więc się nie uczymy , nie uczymy to stoimy w miejscu, stoimy w miejscu to świat stoi w miejscu

Nie przeczę że myśl , medytacja i modlitwa ma wielką siłę - ale jest to siłą (na tym świecie) wspierająca, wspomagająca , inspirująca dla nas i innych
więc jak ktoś inspiracji nie podchwyci i nie zacznie działać - znowu stoimy , świat się nie rozwija.

Można nic nie robić, tylko się modlić, a myśl zostanie urzeczywistniona. Wszystko zależy od siły wiary jaką mamy w urzeczywistnienie tej myśli.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 13 sty 2016, 11:59

Mirek pisze:Można nic nie robić, tylko się modlić, a myśl zostanie urzeczywistniona. Wszystko zależy od siły wiary jaką mamy w urzeczywistnienie tej myśli.

Nawet w starym przysłowiu mamy słuszne "módl się i pracuj a będziesz zbawiony" :)
danut

Postautor: atalia » 13 sty 2016, 14:01

Słyszałam też inna wersje tego powiedzenia : Ora et labora a bedziesz jak zmora. :?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: danut » 13 sty 2016, 15:05

atalia pisze:Słyszałam też inna wersje tego powiedzenia : Ora et labora a bedziesz jak zmora. :?

"Kogo nikt do pracy nie zmusi, tego Diabeł kusi". ;)
danut

Postautor: Mirek » 13 sty 2016, 18:32

To, że czlowiek powinien pracować nie ulega watpliwości. Tu chodzi o coś innego w tym przypadku. Lecz Wy od razu kierujecie się ludzką logiką.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 13 sty 2016, 21:58

Mirku :) przecież jesteśmy ludźmi :) to co to za zarzut, że kierujemy sie ludzka logiką? :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 13 sty 2016, 22:14

Korzystamy z wiedzy innych przed nami, ale sedno tkwi w tym żebyśmy wybierali z tej wiedzy to co do nas przemawia i to co z naszym rozumowaniem jest zgodne a ostateczne zdanie wyrabiali sobie samodzielnie, bez żadnego przymusu i przyjmowania narzucanych nam haseł. Musimy żyć zgodnie z częstotliwością( porównuje tak jak już tu porównano) do jakiej jesteśmy przysposobieni, bo każde zwiększenie jej( za daleki odlot, czy próba życia na zbyt niskich) przyniesie dla nas niekorzystne konsekwencje. Możemy to zaobserwować na przykładzie poświęcających się dla innych ludzi i ich cierpieniach, ale także na przykładzie działań dążących do samozniszczenia. Wiedza i doskonalenie dlatego idzie powoli bo część ludzkości musi na inną czekać, a wszystko jest ze sobą bardzo ściśle powiązane.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka