Inspirujące nas cytaty

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Inspirujące nas cytaty

Postautor: Mirek » 11 sty 2016, 21:51

danut pisze:
Mirek pisze:Dlatego tak wielu ludzi musi przegrać walkę z chorobą. Nie znają praw natury rządzących światem, żyją całkowicie zanurzeni w materializmie i wierzą w lekarzy jak w Boga, a w Boga nie wierzą, i w moc jaką dzięki Niemu mamy. Bo jak może coś się wydarzyć skoro w to nie wierzysz?

A Ty znasz prawa rządzące wszechświatem? Jeśli tak to odpowiedz mi na pytanie, dlaczego przeróżne "gangreny społeczne" cieszą się dobrym zdrowiem podczas gdy ludzi uczciwych, bogobojnych, myślących pozytywnie, w których brak jest tych negatywnych uczuć i złorzeczeń nękają przeróżne choroby? Jak to się ma do głoszonych przez Ciebie haseł? Wiele razy pisałam, że to właśnie ludzie ludziom gotują te losy a nie, że oni sami je stwarzają dla siebie. Jest wręcz tak, że nakazywanie takiej postawy innym służy tym wyzyskującym ich dla poprawy własnego życia, a ja mówię powiedźcie temu dość, dosyć tego wyzysku i niech każdy pracuje na swój własny rachunek a nie wozi się na cudzych plecach i wara ode mnie wszelakim uzdrawiaczom.

https://www.youtube.com/watch?v=0XLdOvpzS0c

Atalio, ja nie potrzebuję czytać tej książki, to przecież Ty masz z tym problem.
Ja mogę polecić Ci te książki:
Obrazek
Obrazek
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 11 sty 2016, 21:59

Filmik mówi sam za siebie w słowach- "Dlatego, że w starym Testamencie zapisane jest... " - a ja nie żyję według praw Starego Testamentu i nie mam takiego zamiaru :D Mirek to wszystko na ten temat. Aha.. Bardzo łatwo jest innych posądzać o to, co też oni tam nie skrywają w swojej duszy, ale jakiż to dowód na to, że te czyjeś wyobrażenia na temat tej drugiej osoby mają jakiekolwiek podstawy? Co do miłości do Boga ponad wszystko to jeśli nie kochasz tego wszystkiego co Bóg stworzył, w czym nam się objawił to nie masz w ogóle miłości w sobie, nie znasz tego uczucia, bo czymże może być to paplanie w eter o swojej wielkiej miłości?
danut

Postautor: Mirek » 11 sty 2016, 22:09

Raczej Stary Testament też o tym mówi, niż to coś napisalaś.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 11 sty 2016, 22:12

Mirek pisze:Raczej Stary Testament też o tym mówi, niż to coś napisalaś.

Raczej ST nie mówi tego co napisałam. Prawda jest taka, że to dopiero Jezus otwierał ludziom oczy, mówił o wężu starodawnym zwodzącym ziemię i że to właśnie jego ludzie słuchają, przestrzegał przed tym, a Jego słowa zapisane są w Nowym Testamencie- "Nowe przykazanie daje wam, byście się wzajemnie miłowali"..
danut

Postautor: atalia » 11 sty 2016, 22:40

Ja mam problem , Mirku? A niby jaki, bo nie kojarzę... :?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Mirek » 13 sty 2016, 11:00

Tego co napisałaś danut nie mówi, bo to jest tylko Twoje odczucie, które nie pokrywa się z niczym innym. Jest projekcją Twojego umysłu zapewne.

A niby co chcesz mi atalio przekazać po przez tą książkę, którą mi poleciłaś?
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Mirek » 13 sty 2016, 11:10

Obrazek
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 13 sty 2016, 11:48

Mirek pisze:Tego co napisałaś danut nie mówi, bo to jest tylko Twoje odczucie, które nie pokrywa się z niczym innym. Jest projekcją Twojego umysłu zapewne.

A niby co chcesz mi atalio przekazać po przez tą książkę, którą mi poleciłaś?

Z czym się nie pokrywa? Ze świadomością ludzi sprzed 3,5 tysiąca lat? Oczywiście że nie i jestem z tego dumna, że potrafię samodzielnie myśleć, a nie klepię aż tak starych regułek i nie powtarzam ich po kimś.
danut

Postautor: atalia » 13 sty 2016, 14:00

Jak zwykle nie odpowiedziałeś, Mirku, na pytanie, w zamian zadajac inne.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Mirek » 13 sty 2016, 19:08

Masz problem z zaakceptowaniem tego atalio, że poprzez odpowiednie zastawienie możemy bez lekarstw, czy jakiejkolwiek terapii wyzdrowieć, np. z raka.
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm