SEX

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: SEX

Postautor: Xsenia » 08 sty 2016, 23:14

Heh co prowadzi Gaba do wiecznego poszukiwania tej "prawdziwej miłości", a co w przypadku kiedy sie jej nie znajduje?

Jestem jednak ewidentnie za równowagą w tym co duchowe i tym co cielesne.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: cthulhu87 » 08 sty 2016, 23:17

Xsenia pisze:Heh co prowadzi Gaba do wiecznego poszukiwania tej "prawdziwej miłości", a co w przypadku kiedy sie jej nie znajduje?

Jestem jednak ewidentnie za równowagą w tym co duchowe i tym co cielesne.

Ja wypowiadając się w tym temacie nigdzie nie mówiłem o jakichś cudownych doświadczeniach dostępnych tylko wybranej, wąskiej grupie ludzi.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 09 sty 2016, 02:31

Platon, twórca definicji dobra twierdzi, że kobiety i dzieci mają być wspólne. Człowiek nie może być rzeczą prywatną.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: 1Prawda1 » 09 sty 2016, 03:06

Prostytutka też cwana, bo kasę bierze. Może najwyższy czas żebym ja napisał swoje zdanie.

''Jest w każdym człowieku pewien płciowy pęd''. Zatem prostym wnioskiem będzie, że jak ktoś ma potrzebę to ma ją spełnić, najlepiej jak najszybciej. Branie za to pieniędzy to wykorzystywanie sytuacji. Bóg nie po to dał prostytutce ciało, żeby wykorzystywała je na portfelu mężczyzny (i odwrotnie). W ten sposób prostytutki mogą ustalić sobie, że nie będą brały 100 zł, a (i tu nie przesadzam bo to one wielce rządzą): 10000000 zł za usługę. Krótki morał: nie stać Cię, nie zaspokoisz pędu. Tak to jest jak ludzie biorą się za ustalanie praw Bożych na Jego Ziemi.
biskupi ktorzy na miesiąc zarabiają po 8.000 zł

Duchowe zarobki. :lol: :evil:
szkoda gadać sorrki że nie w temacie .

Nie przepraszaj bo mądrze gadasz i dzielisz się prawdziwą wiedzą i to szanuje.
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: stefan12 » 09 sty 2016, 11:07

Tu jeszcze jacyś spirytyści są, czy tylko LGBT zostało?
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: gaba75 » 09 sty 2016, 11:34

Dlaczego zrozumieć kogoś kto nie uprawia seksu tylko dlatego, że czeka na kogoś wyjątkowego, jest takim problemem. Dlaczego to tak trudno zrozumieć?Co jest złego w tym, że człowiek potrafi żyć i być szczęśliwym mimo braku sexu, przez jakiś czas. Uważam, ze warto czekać na kogoś odpowiedniego, mimo wszystko.
gaba75

Postautor: gaba75 » 09 sty 2016, 11:35

LGBT? A CÓŻ TO TAKIEGO?
gaba75

Postautor: cthulhu87 » 09 sty 2016, 12:51

Davidius pisze: I to przekłada się też również na życie Erotyczne polaków, zresztą część polaków / polek nie potrafi rozmawiać o seksie - albo jest dominacja wulgaryzmów albo pruderia i głupie podśmiechy ot jesteśmy TALIBANEM IRANEM EUROPY .....może kiedyś się to w Polsce zmieni, ale jeszcze kilka pokoleń musi przeminąć zanim się coś zmieni w świadomosci polaków i polek w temacie seksu również .

Myślę, że nie jest tak źle. Wiele zależy od tego, w jakim środowisku się obracasz. Trochę optymizmu ;)
Mnie z kolei razi często okazywany brak szacunku do kobiet w rozmowach o seksie, szczególnie wśród młodych ludzi.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 09 sty 2016, 13:41

Stefan a od czego masz PW? Nie masz odwagi napisać do spirytystów na PW? Selekcjonujesz ludzi w temacie, a sam nie robisz nic w kierunku tego czego oczekujesz. Szacunku trochę.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pablo diaz » 09 sty 2016, 13:56

Powinniśmy być wyrozumiali we wszyskim przyjacielu Davidiusie ,a byłeś niewyrozumiałym dla Hansela ,
chcąc ośmieszyć go przed Twoim kolegą (mogłeś urazić tego człowieka)to jest forma wyrozumiałości
do której nawołujesz?

cyt : ,,byleby nie skakać sobie do gardeł na tym forum,,

Pamiętajmy ,że każde obrażliwe słowo jest wyrazem uczuć sprzecznych z prawem miłości i miłosierdzia-
a te mają kierować społeczeństwem i zapewniać zgodę oraz jedność wśród ludzi.Jest ono naruszeniem zasad wzajemnej
życzliwości i braterstwa.

Ewangelia według spirytyzmu str.161

Traktujesz przekazy Duchów z przymróżeniem oka,a czasami nawet drwisz z tego, co mówią.
Masz tak wszechstronną wiedzę i tak wysoką moralność ,aby oceniać prawdziwość przekazów
lub z nich się naśmiewać?
Ja uważam ,że przekazy powinny być bodźcem do badań, obserwacji ,służyć w pomocy w postępie i ewolucji.

,,Bóg pozwala odkrywać tajemnice Ziemi i wyjawia sekrety nieba jedynie ludziom skromnym i prostym ,którzy wobec
Niego prezentują uniżona postawę. Dzieje się tak dziś z wieloma prawdami ,jakie objawia spirytyzm.Wielu z tych,którzy mu nie dowierzają,dziwi się,że Duchy tak słabo strają by ich przekonać.Powodem jest to ,że te ostatnie zajmują się ludżmi szczerze poszukującymi wiedzy i skromnymi ,bardziej niż tymi ,którzy uważają ,ze wiedzą już wszystko i zdaje im się ,
że Bóg o niczym innym nie marzy,jak tylko o tym ,przyprowadzić ich do siebie poprzez pokazanie dowodów na
swoje istnienie,,.
Ewangelia według spirytyzmu,,

piszesz o kobietach uprawiających prostytucję cyt:

...ludzi którzy świadczą usługi seksualne - to jest tam zalegalizowane odprowadza sie od tej działalności
podatek i na starość taka kobieta lub facet ma emeryturę z tej pracy.

Jeus do kobiety ,która złapana była na cudzołóstwie rzekł ,, Idź, lecz odtąd już nie grzesz,,

Jezus namawia ,aby kobieta znalazła sobie inne zajęcie,aby nie sprzedawała swojeo ciała.
Ty wręcz odwrotnie ,zabiegasz o dobra materialne dla kobiet uprawiających prostytucje niż o dobro ich ducha.

Pamiętaj Davidius,że my ludzie wciąż jesteśmy straszliwie zacofanymi duchami,to co mówią najwybitniejsi pisarze,
naukowcy lub Ty i ja ,nie koniecznie zgadza się i harmonizuje z prawami boskimi.

Nie drwijmy z siebie ,nie wywyższajmy się,ponieważ nie wiemy ,w jakim środowisku psychicznym znajduje się osoba,
która chciała nam coś przekazać.
My również moglibyśmy być wyśmiani przez naszych duchów opiekunów,oni jednak za wszelką cenę chcą wyrwać nas
z niewiedzy ,z pychy ,zarozumiałości.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi