SEX

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: SEX

Postautor: 1Prawda1 » 06 sty 2016, 22:35

Jeśli idea ta przemienia sie w fanatyzm

No właśnie - jeśli.

Właśnie odpowiedziałeś

Chodziło mi o to, że kiedyś może przyjść taka sytuacja, że cthulhu87 będzie chciał się czegoś od kogoś dowiedzieć, a ktoś mu zwyczajnie powie ''nie chce mi sie''. Poczuje wtedy zapewne dziwność drugiej osoby i nie zrażając się zapewne - przestanie pragnąć odpowiedzi.

Ps. mam nadzieje że sie nie obrazi po tym co napisalem :).
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: stefan12 » 07 sty 2016, 13:29

cthulhu87 pisze:
Xsenia pisze:
cthulhu87 pisze:Model rodziny z naszego kręgu kulturowego od wieków promieniuje na inne obszary. To może odmienny temat dyskusji, ale z różnych względów uważam monogamię za ewolucyjny krok do przodu w stosunku do innych rozwiązań. Uważam, że w przyszłości te inne rozwiązania zanikną.

Żebyś się nie zdziwił. obecnie coraz mniej małżeństw jest zawieranych i coraz więcej rozwodów.

Zwykle to są przypadki, gdy ludzie chcą zakończyć jeden związek monogamiczny i rozpocząć (bądź ujawnić) drugi. Gdyby np. żonie odpowiadało towarzystwo drugiej kobiety w związku po co byłby jej rozwód? Sama idea rozwodu i zawierania ponownego małżeństwa (czy choćby ujawniania nowego, nieformalnego związku monogamicznego) jest zresztą milczącą akceptacją właśnie takiego modelu związków, a nie innego.

Bo dawniej jak się coś popsuło to się to naprawiało. Dziś się wyrzuca do kosza.
Podobnie jest z małżeństwem. Po co się wiązać na całe życie, które nie zawsze jest usłane różami, zamiast się pomęczyć i próbować coś naprawić, można małżonka wyrzucić do kosza i wziąć kolejnego.

Wszystko ma być łatwe, lekkie i przyjemne.

Ale już niedługo ta era przeminie...
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: 1Prawda1 » 07 sty 2016, 14:58

Ale już niedługo ta era przeminie...

Kiedy mniej więcej? I czym to podpierasz?
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: stefan12 » 07 sty 2016, 15:01

2-3 lata, nadciąga burza która zmieni oblicze Europy.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Mirek » 07 sty 2016, 17:32

Davidius pisze:Co do tematu Rozwodów

Zawsze należy się starać uratować związek ale czasem bywa tak że się nie da dalej być ze sobą razem .

Cóż życie to nie bajka ....

Życie jest takie jakie sobie stworzymy. To od nas zależy czy będzie to bajka, czy horror.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: 1Prawda1 » 07 sty 2016, 17:48

nadciąga burza

Jaka burza o.O?
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pawełek » 07 sty 2016, 19:40

Znając życie to wojna.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 07 sty 2016, 19:49

Zatem zadziwia mnie brak skruchy w poście stefana. Niektórzy piszą o tej wojnie jakby naprawde jej chcieli, a to jest wlasnie latwizna. Latwo napisac ''nadaciaga burza bo jest za dobrze'', a trudniej ruszyc cztery litery i nauczyć się szczęścia, które jest w umyśle każdego z nas, lecz nieodkryte.

Chyba, że ja źle odbieram stefana.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: stefan12 » 07 sty 2016, 19:55

Nie wiem jakiej skruchy oczekujesz ode mnie. Jeśli nadejdzie wojna to bynajmniej nie przeze mnie. Pociesz się, że generalnie nie przez Polskę.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: 1Prawda1 » 07 sty 2016, 19:57

Postawa powinna być taka: Nie będzie wojny bo nie jesteśmy zwierzyną, która jak jej coś nie pasi to od razu z brzydkimi szponami rzuca sie na drugiego, jeszcze pytanie w imie jakiego prawa? Może mnie ktos tu oswieci z tymi zwierzętami bo tego nie wiem :) i teraz ludzie którzy też rozwiązują wszystko agresją, czy tacy ludzie polepszają sytuację samym sobie? Oczywiście, że nie.
Awatar użytkownika
1Prawda1

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi