Pytanie o byt

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie o byt

Postautor: Pawełek » 30 gru 2015, 23:02

OneNight pisze:
Pawełek pisze:Danut, nauka dalej ma problemy z rozbiciem wody na tlen i wodór, a Ty już potrafisz odpowiedź na pytania które zadaje sobie ludzkość od tysiącleci. Chcesz mi powiedzieć że to WSZYSTKO jest prostsze, niż zwykłe pozyskiwanie wodoru w celu zamienienia go na energię?

Nauka dalej nie potrafi zaakceptować faktu o istnieniu czegoś po śmierci, a Ty rzucasz na tacy wszystkie odpowiedzi jak gdyby to już było wszystko wyjaśnione i spisane w jednej książce.

Coś mi tu nie gra.

http://www.newsweek.pl/walka-o-wodor,60261,1,1.html

Jakie problemy?

Minęło 5 lat, a dalej nie widać by był w końcu stosowany na większą skalę. Oh wait... Zapomniałem że nic z tego bo wszystkie koncerny energetyczne na to nie pozwolą.

Poza tym, to nie temat tej rozmowy.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Re: Pytanie o byt

Postautor: Xsenia » 31 gru 2015, 09:41

1Prawda1 pisze:Mam takie dręczące mnie pytanie. Niektórych już pytałem o to po co tu jesteśmy, dostałem odpowiedź, że dla lekcji, jednak zachodzi z mojej strony pytanie do czego te lekcje są potrzebne? Oczywiście pragnę jak najgłębszych odpowiedzi jak to na mnie przystało he.. he.. Pozdrawiam!

Ja mam wrażenie, zahaczające o pewność, że jesteśmy tu po to by zrozumieć, że jesteśmy wszystkim i niczym. Im bardziej człowiek jest zły, tym bardziej jest przywiązany do cielesności i materii tego świata. Dlatego dążymy do dobra by się od tej cielesności i materialności oderwać. Po to są lekcje życiowe. To one wyznaczają ile jeszcze musisz przeżyć by w końcu oderwać swoją duszę od życia ziemskiego. Drugim etapem jest życie duchowe, które mimo wszystko jeszcze jest dość mocno związane z życiem ziemskim. Tam pewnie też będą lekcje do odrobienia, by dusza mogła przejść na następny poziom oderwania od cielesności i materialności. A na końcu tych wszystkich etapów stajesz sie wszystkim i niczym, czystą informacją, energią, która może stwarzać wszystko i być częścią wszystkiego. Łączysz się z "Bogiem".
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi