Pytanie o byt

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie o byt

Postautor: Pawełek » 30 gru 2015, 15:14

1Prawda1 pisze:I jeszcze jedno pytanie do Ciebie - opisz mi tą wielką rzecz która nad nami wisi i do której dążymy, ale opisz tak by nie używać zwrotów typu ''boska inteligencja'', ''niepojęte naszym umysłem prawo Boże'', ''kto szuka ten znajdzie tajemnice tajemniczości mnichów z ogrodu pełnego brzoskwiń'', po prostu by nie używać tajemniczych oznaczeń.

Czyli po prostu po chłopsku :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 30 gru 2015, 15:16

Dokładnie ;)
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 30 gru 2015, 15:46

Pawełek pisze:
1Prawda1 pisze:I jeszcze jedno pytanie do Ciebie - opisz mi tą wielką rzecz która nad nami wisi i do której dążymy, ale opisz tak by nie używać zwrotów typu ''boska inteligencja'', ''niepojęte naszym umysłem prawo Boże'', ''kto szuka ten znajdzie tajemnice tajemniczości mnichów z ogrodu pełnego brzoskwiń'', po prostu by nie używać tajemniczych oznaczeń.

Czyli po prostu po chłopsku :)

Nie wiem co nad Tobą wisi bo ja nigdy takich określeń nie używam. Napisałam wyraźnie wyżej "Żeby powstała ludzka świadomość potrzebny jest mózg, bo bez niego nie będziecie myśleć, żeby utworzył się mózg potrzebna jest głębsza świadomość, a co ją wytwarza, co wysyła te świadome informacje by się nasze ciało stworzyło? - Inny mózg z zapewne o wiele większymi możliwościami i predyspozycjami od naszego. Nasze źródło, inny byt od tutejszego. " Ta wyższa nasza świadomość spełnia swoje życie na "wycieczkach" w rzeczywistościach holograficznych takich jak nasza, nasze życie tutaj, robi to poprzez wieczność, uczy się i doskonali po to, aby wytworzyć sobie życie najpiękniejsze, musi więc wszystko powoli poznawać i sobie poukładać na żywo. A że nie jest to takie łatwe przekonujemy się sami, dlatego te życia trzeba powtarzać. Nic nie da się oszukać i do wszystkiego musimy dojść sami, aż do własnej doskonałości, mądrości i szczęścia. Bóg jest dlatego sprawiedliwy, ze wszystko ma swoją przyczynę i skutek - tak boskie prawa, których się nie ominie. Dążysz do zapoznania się z nimi, aż do skutku.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 30 gru 2015, 15:55

nom doszedłem do świata idei, pozdrawiam.
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pablo diaz » 30 gru 2015, 19:15

Duch Andre Luiz wyjaśnia,że aby uzyskać wiek pełnego rozumu czyli ,aby osiągnąć tytuł człowieka obdarzonego pełną mądrością na drodze do królestwa anielskiego,duch potrzebuje około półtora miliarda lat.
Wraz ze zdobyciem świadomośći,wolnej woli ,oraz ciągłego myślenia egzystencja wchodzi do królestwa ludzkiego,jest przygotowana do prowadzenia swojego życia i dzięki własnemu wysiłkowi zdobywa własną wartość.Teraz w walce dążyć będzie o podbój wyższej wartości duszy,odpowiedzialności,wrażliwości,sublimacji uczuć,czyli wszystko,aby osiągnąć stan Ducha Wyższego.
Do tego czasu,postęp duszy progresował siłą rzeczy ponieważ nie posiadał świadomośći rzeczywistości ,ani wolnej woli.
W początku życia istoty humanoidalnej dominuje wyłącznie instynkt.To przez instynkt dziecko wykonuje pierwsze ruchy,spożywa pokarm ,krzyczy, wyraża swoje potrzeby,naśladuje głos,stara się mówić i chodzić.
U osób dorosłych pewne działania również są instynktowne np.spontaniczne ruchy ,aby uniknąć ryzyka,ucieczka przed
niebezpieczeństwem,utrzymanie równowagi ciała,przymykanie oczu na nadmierną jasność światła ,oraz otwieranie ust,aby
oddychać.
Człowiek ma wszystko,co istnieje w roślinach i zwierzętach,dominuje nad wszystkimi gatunkami poprzez posiadanie nieograniczonej inteligencji,co z kolei daje świadomość własnej przyszłośći,postrzega rzeczy poza zmysłowe,głównym jego obowiązkiem jest wzrost moralny,poznanie Boga ,a ostatnim krokiem jest osiągniecie stanu Ducha Wyższego- Anielskiego.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 30 gru 2015, 19:20

Jak wyrwać się z ziemskiego błota ,jak odkryć prawdę?

Ja jestem drogą i prawdą, i życiem. Nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak tylko przeze Mnie.
Jezus
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: 1Prawda1 » 30 gru 2015, 19:27

Jezus był wspaniałym człowiekiem.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pablo diaz » 30 gru 2015, 19:33

Tak ,Jezus jest wspaniałym Duchem o bardzo wysokich wibracjach,kto żyje ewangelią Jezusa ten jest bardzo szczęśliwym człowiekiem :)
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 30 gru 2015, 19:42

Pablo diaz pisze:Jak wyrwać się z ziemskiego błota ,jak odkryć prawdę?

Ja jestem drogą i prawdą, i życiem. Nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak tylko przeze Mnie.
Jezus

I doprawdy czytajcie aż do zrozumienia wszystkie przekazy Jezusa. Całość mojego ogarnięcia innych rzeczywistości jest z nimi zgodna. Zdziwieni? - Ano nie ma czym. Jest tam o przejściach w nie, o prawdziwym w nich życiu, wiele podawałam już z tych cytatów i aż żal, ze pomieszano te nauki ze Starym Testamentem. Co to znaczy przejść przeze mnie - to znaczy potrafić zachowywać się w tej rzeczywistości tak samo jak On, to znaczy mieć aż tak wykształcone zrozumienie, uczucia, podejście do naszego życia. I nie wystarczy wierzyć w Niego jak podaje to kościół, bo potem powstaje rozłam i wiara wiarą a czyny z nią w ogóle niezgodne.
danut

Postautor: OneNight » 30 gru 2015, 22:24

Pawełek pisze:Danut, nauka dalej ma problemy z rozbiciem wody na tlen i wodór, a Ty już potrafisz odpowiedź na pytania które zadaje sobie ludzkość od tysiącleci. Chcesz mi powiedzieć że to WSZYSTKO jest prostsze, niż zwykłe pozyskiwanie wodoru w celu zamienienia go na energię?

Nauka dalej nie potrafi zaakceptować faktu o istnieniu czegoś po śmierci, a Ty rzucasz na tacy wszystkie odpowiedzi jak gdyby to już było wszystko wyjaśnione i spisane w jednej książce.

Coś mi tu nie gra.

http://www.newsweek.pl/walka-o-wodor,60261,1,1.html

Jakie problemy?
Awatar użytkownika
OneNight

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi