Wibracje

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Wibracje

Postautor: 1Prawda1 » 30 gru 2015, 17:53

Dla mnie moją najlepszą wibracją jest Miłość i ona mi wystarczy.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: gaba75 » 30 gru 2015, 18:57

Ale jak tu wibrować samemu? ;) :)
gaba75

Postautor: gaba75 » 30 gru 2015, 18:58

Jest ciężko, bo smutno.
gaba75

Postautor: gaba75 » 30 gru 2015, 18:58

szczęśliwie, ale smutno
gaba75

Postautor: Pablo diaz » 30 gru 2015, 20:07

Modlitwa przepełniona dobrocią,szczerością,żarliwością jest bardzo silną energią psychiczną ,która przez swoje ,,cudowne,,efekty zaskakuje.Podnoszenie wibracji przez modlitwę jest w stanie skorygować wszelki nieporządek moralny i fizyczny (często wymaga to czasu oraz własnego nakładu pracy)
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: 1Prawda1 » 30 gru 2015, 20:34

Podpisuje się.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pablo diaz » 30 gru 2015, 20:55

Duch Andre Luiz przeakzuje,że druga strona podobna jest do strony ziemskiej.Istnieje wiele podobieństw.
Żadna dusza ,jak wielu myśli,nie gra na harfie w chmurach.
Świat duchowy dla duchów jest tak prawdziwy jak świat fizyczny dla nas.
Dlatego wiele z duchów nie wie lub nie jest w stanie uwierzyć,że już umarło.
Są tacy ,którzy myślą,że po śmierci idą do nieba,czyśca lub piekła lub jeszcze inni,że wraz ze śmiercią wszystko się
kończy.Wręcz przeciwnie nasz duch,świadomość,nasza psychika po śmierci jest taka sama jak za życia.
Wiele z duchów wraca do domu,do pracy
do środowisk w którym przebywali.Widząc ludzi rozmawiają z nimi,choć nikt nie zwraca na to uwagi (z braku odpowiednich
zmysłów medialnych) duchy myślą ,że zwariowały ,że żyją w nieskończonym koszmarze.
Niektóre goszczą na własnym pogrzebie ,nie mogąc pogodzić się ,z tym ,że ziemska próba zakończyła się.
Wiele duchów w takim stanie zbliża się do osób ,zwykle są to krewni lub przyjaciele czerpiąc z nich energię, w tym
samym czasie przekazują swoje przygnębienie,choroby,mogą powodować wiele objawów fizycznych i psychicznych,
których medycyna nie jest w stanie wyleczyć.
Jednym z działań centrów spirytystycznych , jest wyjaśnienie zagubionemu choremu duchowi rzeczywistość
w której się znajduje.Cała grupa wraz z medium otacza wibracjami pokoju i miłości cierpiącego ducha.
W ten sposób umiejsza się jego cierpienie i poprawia częstotliwość drgań.
Podoszenie wibracji jest bardzo pomocne ponieważ taka dusza dostaje pomoc od dobrych duchów.Pomoc polega na
przenoszeniu chorego na leczenie w odpowiedni wymiar duchowy.

Dodam ,że uwaga Andre Luiza ,, druga strona podobna jest do strony ziemskiej.Istnieje wiele podobieństw.
Żadna dusza ,jak wielu myśli,nie gra na harfie w chmurach.Świat duchowy dla duchów jest tak prawdziwy jak świat fizyczny dla nas,,
dotyczy duchów niskich.
Duchy bardziej rozwinięte ,które przyczyniły się do postępu ludzkości,które okazały miłosierdzie, szybują na wyższe poziomy
nie przechodząc przez poziomy o których wspomniał Andre Luiz .
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 30 gru 2015, 21:20

Pablo jest trochę tak jak piszesz, ale nie do końca. :) Jest wiele powielonych rzeczywistości do naszej, wchodząc tam wiele duchów "wraca do domu, do pracy, do środowiska, w którym przebywali" i zastają tam kopie naszej rzeczywistości, wchodzą w tę swoją kopię i widzą i żyją z tymi swoimi bliskimi, z którymi tu przebywali. Dlatego niektórzy nie mają nawet świadomości tego, gdzie się znaleźli i dlatego nie kontaktują się z nami. Czerpanie energii to też nie jest tak do końca, przez przywoływanie nieświadomego ducha plątamy rzeczywistości swoje własne, naruszany inną w taki sam sposób jak ona próbuje naruszać naszą, gdy jest nieświadoma swojego stanu, bo my też nie mamy o tym pojęcia, jak zauważam i nie wielu wie, że szkodzi tym tylko sobie samym tam przebywającym. Dlatego warto jest połączyć się z duchem z poza wszystkich linii czasu. On wtedy obejmuje i widzi nieokreślony tą niewiedzą podobną do naszej, dużo szerszy jej zasięg, spogląda z wyżej i obejmuje więcej rzeczywistości, którymi kieruje, w których przebywa, on i jego bliscy. Poszerzcie i tutaj swoje świadomości, będzie potem łatwiej tam dojść..
danut

Postautor: Pablo diaz » 30 gru 2015, 22:02

Nie wiem jak jest z rzeczywistościami ,chciałem przedstawić temat wibracji .Zamieszczony tekst pochodzi z grupy spirytystycznej z brazylii :)

Odnośnie odczuwania rzeczywistości jedynie co mogę napisać to ,że dość często czuje bardzo błogi stan ,wielkie zrozumienie do człowieka,miłość ,jest to doznanie nie do opisania ludzkim językiem .Zdarza mi się to w różnych miejscach, również w pracy, staram się wtedy nie rozmawiać ,ponieważ jestem za czuły i mógłbym narazić się na niezrozumienie, może i wyśmianie ,a nie wiedziałbym jak sie wytłumaczyć ,jak wyjaśnić ,co się ze mną dzieje :)
Pierwsza myśl ,która przechodzi mi przez głowę ,że odczucie wewnętrzne ,które doświadczam to przypomnienie egzystencji ze świata duchowego ,ten spokój i wszechobecna miłosć jaka tam panuje.Choć ostatnio pomyślałem,że to może dobre duchy tak na mnie wpływają .Nie jestem w stanie określić skad to się bierze.(Z drugiej strony ,to aż tak bardzo nie wnikam ,ponieważ różne rzeczy doświadczyłem nie znając przyczyny ,a więc i następne przyjmę z pokorą :lol: )
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 30 gru 2015, 22:17

Pablo to Twoje zdanie mi się bardzo spodobało "Modlitwa przepełniona dobrocią, szczerością, żarliwością jest bardzo silną energią psychiczną, która przez swoje ,,cudowne,,efekty" zaskakuje"- Gdy ktoś tak potrafi się modlić, gdy ktoś tak potrafi odczuwać zapewne połączy się ze swoją wyższa świadomością, która daje i zrozumienie, i pokój dla duszy. I nikt głową muru tu nie przebije, choćby nie wiem z jakich sztuczek korzystał i jak się wyprężał, by uzyskać to połączenie, bo ono następuje nie inaczej jak przez Jezusa, też to napisałeś.
A duchy, z którymi niektórzy się łączą, które nic nie wiedzą i nie widzą więcej niż koniec swojego nosa, którzy ufają tylko w ich mniemaniu twardej rzeczywistości to tylko zagubione świadomości i to często ich własne, którym wydaje się, że świat jest podzielony tylko na naszą rzeczywistość i na duchy= właśnie ta nazwa też sama o tym mówi, że nie wiedza kim sami naprawdę są.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi