Pytanie o byt

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie o byt

Postautor: 1Prawda1 » 30 gru 2015, 12:59

Mniemam, że Paweł natrafił na Twoje posty Danuto i jednak stwierdza, że na ten moment to pytanie jest za trudne. Ja też tak twierdzę. Skoro pytanie jest trudne, a chyba nas lubisz to nakierujesz nas na dogłębną odpowiedź na nie?
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Kris » 30 gru 2015, 13:11

Pisałem już o tym wielokrotnie w swoich postach i to od dawna.
Poczytaj sobie troszeczkę, pokaż że Ci zależy.
Chyba nie jesteś niemowlakiem którego trzeba dokarmiać.
Z drugiej strony dobrze że załapałeś i pytasz, bo inni nawet tego nie robią.
Odpowiedź jest przecież w postach tego tematu i to dwa razy.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: 1Prawda1 » 30 gru 2015, 13:15

Paweł potrzebuje od Ciebie wsparcia, gdyż jestem niemowlakiem i nie znalazłem odpowiedzi na potężne pytanie, która przeszywa się tu w temacie.
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 30 gru 2015, 13:23

1Prawda1 pisze:Mniemam, że Paweł natrafił na Twoje posty Danuto i jednak stwierdza, że na ten moment to pytanie jest za trudne. Ja też tak twierdzę. Skoro pytanie jest trudne, a chyba nas lubisz to nakierujesz nas na dogłębną odpowiedź na nie?

Już w Biblii macie na to odpowiedź - najpierw było słowo, nie żadna energia a słowo czyli w momencie pojawienia się świadomej informacji, to od niej wszystko się zaczęło. Informacja w połączeniu z energią nadaje kierunek wszelkiemu tworzeniu, zaczęła określać kształty i wyglądy materii, inaczej byłyby pustą papka - niczym.. Żeby powstała ludzka świadomość potrzebny jest mózg, bo bez niego nie będziecie myśleć, żeby utworzył się mózg potrzebna jest głębsza świadomość, a co ją wytwarza, co wysyła te świadome informacje by się nasze ciało stworzyło? - Inny mózg z zapewne o wiele większymi możliwościami i predyspozycjami od naszego. Nasze źródło, inny byt od tutejszego. A to tworzenie jest mądre, logiczne, wspaniałe, spełniające mnóstwo funkcji z doskonałym przystosowaniem do swojej roli.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 30 gru 2015, 13:29

Być może głupio zapytam chociaż kto wie, ale ja pytam o kwestie lekcji. Lekcji rozwoju.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 30 gru 2015, 13:33

1Prawda1 pisze:Być może głupio zapytam chociaż kto wie, ale ja pytam o kwestie lekcji. Lekcji rozwoju.

Najlepsze lekcje daje Ci właśnie życie, doświadczanie go i baczna obserwacja tego co w nim zachodzi, co się obok Ciebie dzieje, jak w nim się spełnisz i co wybierzesz. To jest rozwój a nie klepanie i powtarzanie regułek przyjmowanych od kogoś.
danut

Postautor: Pawełek » 30 gru 2015, 13:59

Danut, nauka dalej ma problemy z rozbiciem wody na tlen i wodór, a Ty już potrafisz odpowiedź na pytania które zadaje sobie ludzkość od tysiącleci. Chcesz mi powiedzieć że to WSZYSTKO jest prostsze, niż zwykłe pozyskiwanie wodoru w celu zamienienia go na energię?

Nauka dalej nie potrafi zaakceptować faktu o istnieniu czegoś po śmierci, a Ty rzucasz na tacy wszystkie odpowiedzi jak gdyby to już było wszystko wyjaśnione i spisane w jednej książce.

Coś mi tu nie gra.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 30 gru 2015, 14:05

Pawełek pisze:Danut, nauka dalej ma problemy z rozbiciem wody na tlen i wodór, a Ty już potrafisz odpowiedź na pytania które zadaje sobie ludzkość od tysiącleci. Chcesz mi powiedzieć że to WSZYSTKO jest prostsze, niż zwykłe pozyskiwanie wodoru w celu zamienienia go na energię?

Nauka dalej nie potrafi zaakceptować faktu o istnieniu czegoś po śmierci, a Ty rzucasz na tacy wszystkie odpowiedzi jak gdyby to już było wszystko wyjaśnione i spisane w jednej książce.

Coś mi tu nie gra.

To szukaj dalej za pomocą szkiełka i oka :D Ja znalazłam i wiem, że w ten sposób nigdy tej odpowiedzi się nie znajdzie i dopiero " kto naprawdę szuka, ten ją znajduje".
Ostatnio zmieniony 30 gru 2015, 14:08 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: Pawełek » 30 gru 2015, 14:08

danut pisze:
Pawełek pisze:Danut, nauka dalej ma problemy z rozbiciem wody na tlen i wodór, a Ty już potrafisz odpowiedź na pytania które zadaje sobie ludzkość od tysiącleci. Chcesz mi powiedzieć że to WSZYSTKO jest prostsze, niż zwykłe pozyskiwanie wodoru w celu zamienienia go na energię?

Coś mi tu nie gra.

To szukaj dalej za pomocą szkiełka i oka :D Ja znalazłam i wiem, że w ten sposób nigdy tej odpowiedzi się nie znajdzie i dopiero " kto naprawdę szuka, ten ją znajdzie".

Może masz rację :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 30 gru 2015, 15:01

Czyli Danuto chodzi Ci o to żeby się rozwijać mimo że nie mamy pewności po co? I jeszcze jedno pytanie do Ciebie - opisz mi tą wielką rzecz która nad nami wisi i do której dążymy, ale opisz tak by nie używać zwrotów typu ''boska inteligencja'', ''niepojęte naszym umysłem prawo Boże'', ''kto szuka ten znajdzie tajemnice tajemniczości mnichów z ogrodu pełnego brzoskwiń'', po prostu by nie używać tajemniczych oznaczeń.
Awatar użytkownika
1Prawda1

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi