Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: danut » 25 gru 2015, 22:13

Piszemy o wpływie na rzeczywistość, a nie o uleganiu pokusom, czy innym wpływom mającym kształtować nasz charakter. Ostatecznie sam nie decydujesz o swoim losie, sam go sobie nie piszesz. Trzeba być czujnym, lecz nie jest twoją winą to, gdy ktoś cię zaatakuje, lub nawet zabije, czy postawi kłody na twej drodze, których nie dasz rady udźwignąć. I jeśli ktoś specjalnie szkodzi rzeczywistości innych ludzi i psuje im losy powinien za to odpowiedzieć i to tu i teraz bez pokrętnego usprawiedliwiania takich ludzkich czynów i zasłaniania się karą zza światów, lub wypełnianiem się ludzkiej karmy, tu i teraz powinniśmy im to wytknąć i skończyć z tym oszukiwaniem się mającym bić po głowach tych najbardziej niewinnych i nadal ich upokarzać szerzoną teorią.
danut

Postautor: Mirek » 25 gru 2015, 23:03

To czktoś mnie zaatakuje, czy nawet zabije zależy od mojej wewnetrznej agresji. Jeżeli moje wnętrze będzie zagrażać wszechświatowi, to będę blokowany, czy to przez napaść, chorobę, czy śmierć. Choć tego nie wiesz lub nie rozumiesz 98% to co nam się przydarza zależy od nas. Kiedyś nasze postepowanie miało konekwencje następnym życiu. świat tak przyspieszył, że konsekwencje ponosimy jeszcze w tym życiu.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 25 gru 2015, 23:24

Bzdura do kwadratu!! W jakim celu kiedyś składano krwawe ofiary nawet z ludzi? Ano miały one przebłagać Wszechświat, czy nawet Boga, a to barbarzyństwo tym było usprawiedliwiane. - Jeśli dasz się zabić, czy wyrwać sobie serce to zapewnisz sobie szczęście na drugim świecie - tak uczono. Jednak zaprzestano czynić takie ofiary zgłębiając swoją duchowość podczas życia na tym świecie i w toku ewolucji naszych świadomości i zrobiono to dlatego, że co rozwiążecie na Ziemi, to będzie rozwiązane i w Niebie. Jeśli nie zniszczymy zła sami na Ziemi, nic samo się nie zniszczy, ani nie zredukuje, nic się nie zmieni, od oprawców nikt nas nie uwolni, będziemy nadal trwać w tym bagnie. "Blokowany przez napaść" - ciekawe rzeczy piszesz, bo to ten co napada powinien ponieść karę, bo to jego wnętrze zagraża wszechświatowi i dzieje się tu i teraz, a nie bogu ducha winne wnętrze tego bez powodu napadniętego, któremu dodatkowo dokłada się i wmawia jakąś wymyśloną winę z przed jego śmierci, której nikt nie zna i nie może pamiętać.
danut

Postautor: Mirek » 25 gru 2015, 23:28

Ty naprawdę nic nie rozumiesz? Dać się zabić, a być zabitym jest dla Ciebie tym samym?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 25 gru 2015, 23:40

Mirek pisze:Ty naprawdę nic nie rozumiesz? Dać się zabić, a być zabitym jest dla Ciebie tym samym?

Ja naprawdę widzę i czytam to co piszesz i widzę to kto rozumie napisane, a kto nie rozumie. Człowieka składano w ofierze, a nie, że on sam się składał. ..."ktoś mnie zaatakuje, czy nawet zabije zależy od mojej wewnętrznej agresji"- tak napisałeś, powiedz to milionom zamordowanych dzieci, także tym przed narodzeniem, powiedz to ofiarom holokaustu i tym podobnym przypadkowym ofiarom morderców i zwyrodnialców. Jak można wmawiać wszystkim tym ofiarom ich własną agresję, w czym i konkretnie, gdzie i kiedy miała się ona u nich przejawiać? Nadto w jakiż to sposób ten model sprawiedliwości według niektórych ma służyć rozwojowi duchowemu? Bo to jest w tym wszystkim najistotniejsze. Patrzcie ktoś źle postępował zaczyna nowe życie, rodzi się od nowa i jest zupełnie innym człowiekiem, chce żyć jak Bóg przykazał, ale nie bo według niektórych ma przyjść zemsta zza grobu i teraz ten co niby był dobry i teraz mu się dobrze żyje, dlatego że był dobrym w innym życiu ma mu wymierzać sprawiedliwość i przez to teraz stać się złym okrutnym, ma innych atakować.. Masło maślane i koło zamknięte, żadna boska sprawiedliwość, bo nie dość, że nie pozwala się spełnić życia temu co już zmądrzał, to samemu cofa się do jego poziomu sprzed tego życia i nikt tym sposobem nie rozwija się w kierunku dobra.. Bóg tak głupiego prawa nie mógłby wymyślić, tylko ludzie. ;) A zło się będzie szerzyć i panoszyć dotąd dopóki ludzie mu na to pozwolą.
danut

Postautor: Mirek » 26 gru 2015, 10:30

Zapoznają się z kulturami gdzie składano ludzi w ofierze bogom, a zobaczysz, że nie byli to ludzie z łapanki jak ukazał to Mel Gibson w swoim filmie.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Kris » 26 gru 2015, 10:49

Zbliża się nowy rok, ale w brew temu na co się zanosi, sądząc z doniesień mediów, będzie to dobry rok dla mieszkańców planety Ziemia.
Zmienia się energetyka ludzi, planety, jak i troszkę całego układu słonecznego ale uwaga, te zmiany, to zmiany na lepsze.
Opisywałem budowę człowieka i zachęcałem do poznawania jej przez czytelników ale jakoś nie udało mi się tego rozruszać, co i tak nie przeszkodziło aby jak nie świadomie, to podświadomie dogadać się z ludźmi i zachęcić do podnoszenia wibracji.
To się już dzieje i stopniowo dotrze do świadomych umysłów.
Może nie będzie to coś nagłego, ale delikatne zmiany w postrzeganiu siebie i otoczenia.
Obudzą się czakry serca , a w zasadzie już się budzą, przebudowują się Wyższe Ja.
Ludzie zaczną w innych widzieć człowieka a nie przeciwnika.
I tego wszystkim życzę, życzę serdeczności i dobroci.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: Arronax » 26 gru 2015, 12:18

Właśnie przykład masowych rzezi z 2 Wojny Światowej, moim zdaniem przeczy temu, że mamy 100% wpływ na to co nas spotyka.

Wiem, czytałem Walscha i jego wyjaśnienie (uprzedzam ;)).

p.s

Kris ciężko powiedzieć właśnie jak się zabrać do takiej pracy i poznawania.

Ja zamierzam medytować, i na każdym kroku od dawna staram się być po prostu "lepszy" tzn mniej egoistyczny, lepszy dla innych. Tak jakbym chciał aby mnie w danej sytuacji traktowano. Pisaliśmy to już nie raz.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Kris » 26 gru 2015, 14:53

Bardzo prosto.
Uporczywie godzinami skupiać uwagę na wejściu do ciała sznura zwanego aka, jego przedłużeniem jest kanał szuszuma.
Dokładnie jest to miejsce pomiędzy pośladkami.
Gdy będzie się tam robiło cieplej niż w reszcie ciała, to znak że świadomie uruchomiłeś energie zwaną świętym Gralem.
Temperatura w skupieniu, może podnieś się około jednego stopnia Celesjusza, a nawet wyżej, da się zmierzyć termometrem.
Wtedy wchodzi się w prawdziwą przygodę z rozwojem duchowym.
Inne wielkie i doskonałe medytacje maja to do siebie, że nie nie są skuteczne i pomocne, chyba że dla innych, bo często tak są skonstruowane, co się zdarza.
Jak się do tego dojdzie, to napiszę co dalej, o ile się ktoś sam nie połapie do czego doszedł. :)
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: Arronax » 26 gru 2015, 20:50

Czyli medytować z myślą o ... kanale szuszuma między pośladkami. Też tak zaczynałeś czy już miałeś te zdolności jakby wrodzone?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Arronax

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka