Co byś zmienił-a wiedząc że zostało Ci trzy miesiące życia.

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Co byś zmienił-a wiedząc że zostało Ci trzy miesiące życia.

Postautor: Kris » 23 gru 2015, 12:01

Pytanie tak postawione może skutkować bardzo ciekawymi przemyśleniami.
Przeważnie nie jest brane pod uwagę, albo spychane na bliżej nie określone kiedyś tam, a uczciwe przemyślenie tematu może zapobiec sytuacji typu: już za późno , czemu o tym wcześniej nie pomyślałem?.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Re: Co byś zmienił-a wiedząc że zostało Ci trzy miesiące życ

Postautor: Mirek » 23 gru 2015, 13:04

A dlaczego chcemy cokolwiek zmieniać dopiero w obliczu śmierci? Czy śmierć ma taką magiczną moc, że ludzie zaczynają się nawracać w jej obliczu, nawet Ci co wcześniej z niej drwili sobie?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: atalia » 23 gru 2015, 13:44

Opłaciłabym sobie miejsce w kolumbarium i załatwiła u notariusza sprawy spadkowe.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Obserwator » 23 gru 2015, 23:30

Jeśli o mnie chodzi, skupiłbym się na rodzinie. Załatwiłbym wszystkie formalne sprawy, np. z bankami. Chciałbym aby moi bliscy upewnili się, że rozstajemy się tylko na jakiś czas i jeśli tylko będzie to możliwe, będę wspierał ich na drodze rozwoju. I tak w ciągu ostatniego roku wiele zmieniłem w swoim życiu - mam nadzieję na lepsze. Staram się zmieniać już i teraz. A śmierci jakoś się panicznie nie boję. Raczej obawiam, jak każdy człowiek wielkiej i nieodwracalnej zmiany w życiu.
"Żeby zdobyć wiedzę, trzeba studiować. Żeby zdobyć mądrość, trzeba obserwować."
 Marilyn vos Savant
Awatar użytkownika
Obserwator
spirytysta
spirytysta

Postautor: Xsenia » 25 gru 2015, 15:23

Nic bym nie zrobiła :) Dalej aż do końca chodziłabym do pracy, zajmowała się dziećmi i kotem oraz domem. Nie robiłabym niczego specjalnego. Nie nawróciłabym się by uniknąć losu, nie zaczęłabym nagle chodzić do kościoła i nie zmieniłabym swoich poglądów. I dlaczego 3 miesiące? :) Nie można by krócej? :P Raczej odetchnęłabym, że w końcu moje życie się kończy. :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Wróć do Pytania i odpowiedzi