Kara za samobójstwo

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Kara za samobójstwo

Postautor: Pawełek » 18 gru 2015, 21:49

Proszę zachować osobiste przepychanki dla siebie i skupić się na głównym temacie a nie licytowaniu się wzajemnie... Dziękuje.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 18 gru 2015, 21:56

Pawełek pisze:Proszę zachować osobiste przepychanki dla siebie i skupić się na głównym temacie a nie licytowaniu się wzajemnie... Dziękuje.

Też dziękuję za tę uwagę. Sam widzisz czajenie się Mirka zza krzakiem, byle dać mi niemiłą uwagę, na które ja już nie reaguję. A co do kary to przemyśl o jej słuszności sam od siebie. Narosło wobec tego tyle mitów i to z ust zapewne ludzi, którzy chcieliby tylko innych gnębić, gnębić, karać, bić często przez takich ludzi drudzy popełniają samobójstwo, a tam sprawiedliwości ma nadal nie być i ci przez których miałoby to się stać mają chodzić wolno a oni znów i tam mają być karani?
danut

Postautor: atalia » 18 gru 2015, 21:56

Chwileczkę - jeżeli ktoś przejawia nadmierną pewnosć siebie i przekonanie o własnej nieomylności, to dlaczego mu tego nie powiedzieć wprost?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: danut » 18 gru 2015, 21:59

atalia pisze:Chwileczkę - jeżeli ktoś przejawia nadmierną pewnosć siebie i przekonanie o własnej nieomylności, to dlaczego mu tego nie powiedzieć wprost?

To odnieś się do tego, że nie mam tu racji i przedstaw twarde zaprzeczenia temu co piszę, że są karani bo Ty to wiesz , a nie przez huzia na tego co inaczej pisze.
danut

Postautor: Mirek » 18 gru 2015, 22:06

Skoro jest nie miła to reagujesz na nią negatywnie. Po prostu potrafię dostrzec więcej niż jest to widoczne gołym okiem. Jeżeli uważasz to za cóś złego z mojej strony, to znaczy, że przywarłaś bardzo do tego co ziemskie i nie widzisz prawdziwego sensu mych słów.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: atalia » 18 gru 2015, 22:09

Alez Danut, nie chodzi mi bynajmniej o tę konkretną sprawę ale o całokształt.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: danut » 18 gru 2015, 22:11

atalia pisze:Alez Danut, nie chodzi mi bynajmniej o tę konkretną sprawę ale o całokształt.

A całokształt wygląda tak samo jak i w tym temacie. To bezpodstawne oceny z twierdzeniem- ja widzę, mnie słuchajcie, jak wyżej? Że co, co Ty Mirku widzisz?!! :D
danut

Postautor: atalia » 18 gru 2015, 22:18

Wybacz, ale w ogóle nie zrozumiałam Twojej wypowiedzi.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Pablo diaz » 18 gru 2015, 23:35

W tym wywiadzie https://www.youtube.com/watch?v=2dTW5HhuJ6s (materiał w j. portugalskim) Chico Xavier wypowiada się na temat osób ,które odebrały sobie życie .Chico tłumaczy ,że samobójcy nie doświadczają kary,ponieważ Bóg w swoim nieskończonym miłosierdziu i sprawiedliwości nie karze,lecz daje szansę na ponowne wcielenie się.
Jest to temat bardzo obszerny ponieważ każdy przypadek samobójstwa jest inny.
Chico przekazuje ,co mówią bracia duchowi ,mówią oni ,że kiedy dopuszczamy się ataku na własne ciało fizyczne dochodzi do poważnego zaburzenia ciała duchowego (perispiritu).
Jeśli osoba popełnia samobójstwo np. poprzez strzał w głowę,to odradza się jako osoba niepełnosprawna intelektualnie inna,która odebrała sobie życie poprzez otrucie odrodziła się z nowotworem krtani ma to na celu uświadomienie duchowi
jaką wartość ma życie.(należy jednak wziąć pod uwagę,że każdy przypadek w którym odradza się duch po samobójstwie jest inny)
https://www.youtube.com/watch?v=2dTW5HhuJ6s
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 18 gru 2015, 23:44

A ja również tu pisałam o widzeniu Xaviera i moim w tej sprawie, że są zgodne, ale nie pamiętam już, w którym temacie. Nie wiem, czy nie w temacie Casandry i jeszcze jakimś. Nadto już nie chce mi się nawet czytać jak to Mirek widzi więcej ponad zmysłowo i wszystko wie najlepiej, i czepiania się mnie omal w każdym temacie. Jakoś nikt nie daje dojść do słowa temu kto naprawdę przekroczył granice i miał ten rzeczywisty kontakt z innym światem a nie poprzez białą szałwie, czy inne rytualne medytacje, widzenia, kombinacje. Cóż rzecz... mogłabym pisać i pisać i przedstawiać swoje widzenia, ale za Boga nie będą one zgodne z utartym pojmowaniem, więc... raczej zamilknę na tej stronie ;)

Aha te dolegliwości połączone z uszkodzeniem ciała w jednym z hologramów przez reakcję łańcuchową i połączenia z całą resztą która reprezentuje dany układ nie są karą a konsekwencją, pisałam o wypadku rozbiciu głowy i odczuwaniu bólu głowy w tej rzeczywistości w tym samym czasie.. Sprawę można wyjaśnić drobiazgowo i jej mechanizm.. W filmie o Xavierze padają słowa wyjaśniające to, czym dla nas powinno być znaczenie słowa samobójstwo, jakie samobójstwo pociąga za sobą te konsekwencje.

Samobójstwo jest wszelakim powolnym działaniem przeciwko sobie, niszczeniem się wewnętrznie- duchowo, pozbawianiem wyższych wartości poprzez popełnianie przestępstw ujętych w naszym przekonaniu za siedem grzechów głównych, a nie jest tylko fizycznym znęcaniem się i zabiciem własnego ciała, bo śmierć jest tylko przejściem do innej egzystencji.
Ostatnio zmieniony 19 gru 2015, 00:13 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi