Przykład człowieka nie rozwijającego się

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Przykład człowieka nie rozwijającego się

Postautor: Pawełek » 13 gru 2015, 22:39

1Prawda1 pisze:Dokładnie. Ale przyznasz chyba, że w momencie, gdy Ty komuś pomagasz, a ten ktoś może Ci pomóc ale mu się żywnie nie chce, albo po prostu nie jest na tyle ''inteligentny'' żeby też Ci pomóc to właśnie nauczyłaś go niesprawiedliwości.

Prawie każdy człowiek codziennie doznaje niesprawiedliwości, więc nie wiem o co to halo :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 13 gru 2015, 22:53

O to gdzie jest rozwój o którym pisałeś?
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pawełek » 13 gru 2015, 22:57

1Prawda1 pisze:O to gdzie jest rozwój o którym pisałeś?

Cały czas trwa. Chyba nie myślisz że z dnia na dzień można zrozumieć coś co niektórzy ludzie próbują zrozumieć przez kilka wcieleń? ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 13 gru 2015, 23:08

Ludzie na świecie rodzą się od dawna, nie dziwi Cię to że dalej podstawowych rzeczy nie wiedzą o dobru? Tyle wcieleń i brak podstawowego myślenia? Coś tu jest ewidentnie nie halo.
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pawełek » 13 gru 2015, 23:17

1Prawda1 pisze:Ludzie na świecie rodzą się od dawna, nie dziwi Cię to że dalej podstawowych rzeczy nie wiedzą o dobru? Tyle wcieleń i brak podstawowego myślenia? Coś tu jest ewidentnie nie halo.

W porównaniu do tego co się działo 2000 lat temu, to pewna różnica jest. Poza tym, też nie powiedziałem że rozwój nie może trwać strasznie długo. Ktoś na forum pisał, że z przekazu jednego ducha, bodajże Andre Luiza stwierdził że całkowity rozwój duszy trwa ponad półtora miliarda lat, jeśli mnie pamięć nie myli. No, to teraz sobie policz ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 13 gru 2015, 23:40

Dużo, według mnie to nie prawda.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pawełek » 14 gru 2015, 00:05

1Prawda1 pisze:Dużo, według mnie to nie prawda.

Co jest nieprawdą?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 14 gru 2015, 01:19

Uzasadnienie, że mimo iż dziś ludzie mają jedzenie, ciepłe domy to potrafią sięgnąć po narkotyki tylko dlatego, że rozwijamy się od 6000 lat i nie dajemy sobie jeszcze z tym rady.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Xsenia » 14 gru 2015, 09:21

1Prawda1 pisze:Dokładnie. Ale przyznasz chyba, że w momencie, gdy Ty komuś pomagasz, a ten ktoś może Ci pomóc ale mu się żywnie nie chce, albo po prostu nie jest na tyle ''inteligentny'' żeby też Ci pomóc to właśnie nauczyłaś go niesprawiedliwości.

Ponownie napiszę: NIE JESTEŚ ODPOWIEDZIALNY ZA ROZWÓJ INNYCH LUDZI!!!
Jeśli komuś pomogłeś, to ty sie rozwijasz. Jeśli tamta osoba wykorzystała cię i niczego jej twoja pomoc nie nauczyła, to tego NIE ZMIENISZ i nie jesteś ZA TO ODPOWIEDZIALNY. Ty masz wpływ tylko i wyłącznie za swoje decyzje i sam za nie ponosisz konsekwencje. Nie będziesz ponosił konsekwencji za decyzje innych.

1Prawda1 pisze:Uzasadnienie, że mimo iż dziś ludzie mają jedzenie, ciepłe domy to potrafią sięgnąć po narkotyki tylko dlatego, że rozwijamy się od 6000 lat i nie dajemy sobie jeszcze z tym rady.

Jeśli mają jedzenie i ciepłe domy, to sięgają po narkotyki, bo się nudzą.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: 1Prawda1 » 14 gru 2015, 09:24

Xseniu nie krzycz =*. Ja po prostu uważam, że nie bycie w żaden sposób odpowiedzialnym za rozwój innych ludzi jest ''nierozwojem'' dla tego co pewne rzeczy wie, ale ich nie uczy.
Awatar użytkownika
1Prawda1

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi