danut pisze:Nie jestem obłudnikiem, nie rzucam w nikogo kamieniem, ani nie osądzam nikogo bezpodstawnie, jestem za poprawnym rozpoznaniem zła, a nie za obłudnym udawaniem, że ono nie istnieje. To właśnie ja nie doszukuję się wszędzie zła, a widzę je tam gdzie ono się ukrywa, gdzie jest.
danut pisze:Nie jestem obłudnikiem, nie rzucam w nikogo kamieniem, ani nie osądzam nikogo bezpodstawnie, jestem za poprawnym rozpoznaniem zła, a nie za obłudnym udawaniem, że ono nie istnieje. To właśnie ja nie doszukuję się wszędzie zła, a widzę je tam gdzie ono się ukrywa, gdzie jest.

I bez urazy nie pisze tego żeby sobie pofolgować czy dopiec. dzielę się swoimi przemyśleniami.
Prawdo oburzasz się że się rzekomo osladza zło, ale masz pretensje że się nie cukruje mówiąc o rzeczywistości - cos mi tu nie gra.

na czym ma polegac to karanie dobrem?
1Prawda1 pisze:na czym ma polegac to karanie dobrem?
Na tym żeby człowiek ruszył tyłek i się wziął za siebie, a nie stał w miejscu mówiąc innym, że to jego sprawa, a później zarzucał winę im.

Pawełek pisze:1Prawda1 pisze:na czym ma polegac to karanie dobrem?
Na tym żeby człowiek ruszył tyłek i się wziął za siebie, a nie stał w miejscu mówiąc innym, że to jego sprawa, a później zarzucał winę im.
Prędzej czy później i tak zrozumie że popełniał błędy. Zadaniem życia jest właśnie dawać nam takie kopy, mimo że są czasem naprawdę bolesne.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości