Przykład człowieka nie rozwijającego się

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Przykład człowieka nie rozwijającego się

Postautor: Mirek » 07 gru 2015, 16:11

W tym dziale czytając te wypowiedzi skłaniam się do pierwszej części Twojego pytania. Nie ma tam żadnych przykładów i faktów co by potwierdzały tą twórczość.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 07 gru 2015, 16:16

Mirek pisze:W tym dziale czytając te wypowiedzi skłaniam się do pierwszej części Twojego pytania. Nie ma tam żadnych przykładów i faktów co by potwierdzały tą twórczość.

A poprzyj mi faktami swoje twierdzenia, bo jak dla mnie to puste hasła i ciągłe powoływanie się na wolę Nieba , której znać nie masz prawa.

Ja podaje tam fakty dostrzeżone w tej rzeczywistości, o manipulacji i jej oddziaływaniu na nieświadomych niczego ludzi i podam ich jeszcze więcej. Jak działa ludzka psychika, jak działa postrzeganie, jak ludzie ludziom szykują losy.
danut

Postautor: Mirek » 07 gru 2015, 16:28

Kto jeszcze podaje te "fakty", by mozna je było porównać lub poszukać spójności?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 07 gru 2015, 17:41

Te fakty potwierdza już nawet nauka. "Nie ma nic ukrytego, coby nie miało wyjść na jaw" :)
danut

Postautor: Mirek » 07 gru 2015, 17:43

Czyli Biblia jest nauką i to ona to potwierdza o czym piszesz?
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 07 gru 2015, 17:52

Mirek pisze:Czyli Biblia jest nauką i to ona to potwierdza o czym piszesz?

A z jakiego powodu nagle wyskakujesz tu z Biblią, choć nie uważam, że nie można w niej znaleźć wartościowych rzeczy, np. spostrzeżeń w odniesieniu do praw moralnych przede wszystkim? Z tego co mi wiadomo, to do moich doświadczeń odnosi się fizyka kwantowa, która dostrzegła, że "duch" organizuje materię a informacja, czyli świadomość jest wszechobecna. W innym temacie masz link, który podałam ze wskazówkami do eksperymentów naukowych udowadniających np. moc ludzkich intencji.
danut

Postautor: Mirek » 07 gru 2015, 17:54

Nie podałaś w jakiej publikacji można to potwierdzenie naukowe znaleźć tylko zacytowałaś zdanie z Biblii stąd moje pytanie.
W którym temacie jest ten link?
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 07 gru 2015, 18:04

A tak na przykład - Stephen W. Hawking, Roger Penrose, "Natura czasu i przestrzeni" Zysk i S-ka, Warszawa 1996
Michał Heller "Kosmologia kwantowa". Michał Heller, "Początek jest wszędzie. Nowa hipoteza pochodzenia wszechświata".
Bruce Lipton "Biologia przekonań". Dr Lynne McTaggart "Eksperyment intencjonalny. Waga twoich myśli".
danut

Postautor: 1Prawda1 » 07 gru 2015, 20:08

Ja się zgadzam z Danut :). Ciesze się, że jest ktoś kto też to widzi. Osładzanie tej Ziemi to nie jest mądra rzecz.

Więc ewidentnie chodzilo o reakcję.

Chodziło mi o zdanie na ten temat, a nie o to, żeby iść do tych ludzi i ich zmienić. Piszesz o podawaniu dłoni. Żebyś się nie zdziwił jak kiedyś komuś podasz dłoń, a sam przez to będziesz jej potrzebował a on Ci jej nie da. Oczywiście z całego serca nie życzę Ci takiej sytuacji.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 07 gru 2015, 20:29

Achill pisze:
1Prawda1 pisze: Dlaczego ludzie którzy wolniej dochodzą do tego co dobre są bronieni argumentem jak pisał bodajże soldado, że jednym wystarczy czegoś doświadczyć raz, a innym wiele razy. ]Dlaczego w waszym myśleniu aż tak broni się zła ludzkiego? Według mnie zawsze tak było jest i będzie, że to od tego jak zaangażuje się człowiek w dobro zależy jego rozwój.

Ale czego oczekujesz? Mamy ich mordować?
NArzucać? - pomijając, że to już czyn samw sobie zły a nie dobry - to zastanow się ile na świecie dzieje złych rzeczy tylko dlatego, że ktoś uznała, że inni żyją źle.

a odpowiedzią na Twoje pytania jest - miłosierdzie. ;)

Tak Prawdo, osładza się zło i na nie przyzwala, a nawet jak widzę w poście wyżej uznaje się za niewłaściwe uznanie zła za zło, bo to niby nawet przez nasze nazwanie sprawy po imieniu dzieją się złe rzeczy- no absurd! "Brac to my, a dawać to oni"? Bo aż to narzuca mi się z tego pojmowania sprawy.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi