Kącik zdrowia..

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Kacik zdrowia..

Postautor: cthulhu87 » 05 gru 2015, 14:38

Nikita pisze: Czystek (Cistus) to naprawde godna polecenia herbata, ktora ma szereg wlasciwosci zdrowotnych. Oczyszcza, odmladza, regeneruje, uzdrawia i jest smaczna. Zawiera duza ilosc polifenoli , ktore sa antyutleniaczami. Takze dla osob interesujacych sie naturalnymi metodami i nie tylko polecam picie czystka.

Czy ta herbata wpływa jakoś na nastrój?
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 05 gru 2015, 16:18

Na nastroj? Chm wydaje mi sie, ze jezeli wypijemy sobie taka herbatke smaczna w milym towarzystwie to poczujemy sie lepiej. Ta herbata rozgrzewa wiec w zimie na pewno nastroj poprawia...sprawia , ze krew szybciej krazy w zylach... :D
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 05 gru 2015, 16:42

Ja czasami lacze czystek z lisciami malin lub jezyn i wtedy ma jeszcze lepszy smak i wlasciwosci rozgrzewajace. Ostatnio zainteresowalam sie tradycyjna medycyna chinska. Wydaje mi sie, ze wlasnie takie stare tradycyjne medycyny jak chinska czy ayurwedyjska maja naprawde wielka wiedze na temat zdrowia i zapobiegania chorobom. Zamierzam podzielic sie z Wami tymi moimi ostatnio poznanymi informacjami. Wiec c.d.n.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Xsenia » 05 gru 2015, 17:52

Także polecam czystek. To raczej nie jest herbata poprawiająca nastrój, ale taka, która oczyszcza organizm z toksyn. I ma te właściwości, o których pisze Nikita. Dziś w Auchan widziałam czystek w torebkach w dziale herbat, więc staje sie coraz bardziej popularny i nie trzeba tej herbaty szukać w sklepach zielarskich.
Podobne działanie wykazuje też herbata z pokrzywy i również uprzedzę pytania, można ją także dostać w torebkach we wspomnianym przeze mnie sklepie. :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 05 gru 2015, 18:09

To dobrze, ze herbaty ziolowe staja sie popularne. Ja jednak wole kupic herbaty sypane i najlepiej z upraw ekologicznych..wtedy maja najwyzsza jakosc. Ale mozna tez kupic w supermarkecie dla odmiany.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 05 gru 2015, 22:03

Xsenia pisze:Także polecam czystek. To raczej nie jest herbata poprawiająca nastrój, ale taka, która oczyszcza organizm z toksyn. I ma te właściwości, o których pisze Nikita. Dziś w Auchan widziałam czystek w torebkach w dziale herbat, więc staje sie coraz bardziej popularny i nie trzeba tej herbaty szukać w sklepach zielarskich.
Podobne działanie wykazuje też herbata z pokrzywy i również uprzedzę pytania, można ją także dostać w torebkach we wspomnianym przeze mnie sklepie. :)

Z tą herbatą jest tak jak z miodem. Nie musisz kupować od pszczelarza. Możesz kupić w markecie.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 05 gru 2015, 22:08

Zanim opowiem cos o medycynie chinskiej chce Wam przedstawic niesamowitego czlowieka, ktory robi rewolucje w medycynie. Oto on Jerzy Zieba: https://www.youtube.com/watch?v=4fhezw-8_pM
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 06 gru 2015, 09:45

Tu sa jego wyklady. Naprawde madry i rozsadny gosc i byc moze przyczyni sie do zmian, ktore musza wkoncu sie zdarzyc w tym zaklamanym swiecie medycznym. Tu jest link: http://ukryteterapie.pl/strona/wyklady
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 07 gru 2015, 09:45

Chyba nie kazdy ma czas i ochote na wysluchanie wszystkich jego wykladow? Dlatego postanowilam opowiedziec o najwazniejszych jego "odkryciach". Najpierw przedstawie krotko postac pana Jerzego Zieby. Z zawodu jest on naturopata. Dodatkowow jako samouk studiowal wiedze medyczna. Znajac dobrze jezyk angielski czytal artykoly o najnowszych odkryciach naukowcow z dziedziny zdrowia i medycyny i analizowal je. Przetlumaczyl ksiazke Uffe Ravnskov Cholesterolowe mity. Zdrowie i medycyna to jego pasja zyciowa. Jest czlowiekiem madrym, inteligentnym i wytrwalym. Napisal ksiazke Ukryte terapie.

Ok. Kto bedzie bardziej zainteresowany to doczyta sobie na jego temat. A teraz chcialam napisac o cholesterolu. Bo pan Zieba wyjawil prawde o cholesterolu, ktorego tak bardzo wszyscy sie boja (ja juz nie). A wiec nie bylo zadnych badan na temat ustalenia normy cholesterolu w organizmie ludzkim. Norme ustalono na korytarzuw czasie konferecji imedycznej w USA na 200 jednostek. Zadnych badan nie bylo , tak sobie ustalono. A norma fizjologiczna jest 250-260. No wiec klamstwo to spowodowalo, ze nagle przybylo duzo pacjentow "chorych " na wysoki cholesterol. Tym pacjentom podaje sie statyny, ktore Maja skutki uboczne...powoduja problemy z miesniami a takze z sercem. Takze jezeli ktos ma choleterol powyzej 200 to wcale nie oznacza to, ze jest za wysoki. To co ustalono za norme nie jest prawda. W wiecie medycyny duzo jest takich dziwnych przeklaman. A chodzi o to aby biznes sie krecil aby bylo duzo pacjentow i kupowano duzo lekow... Na szcescie pojawiaja sie ludzie ze swiata medycyny, ktorzy mowia o tych rzeczach glosno i mowia prawde. A my mamy wybor w czyja prawde uwierzyc czy w prawde koncernow farmaceutycznych i lekarzy, zarabiajacych na naszych chorobach czy w prawde ludzi, ktorzy naprawde chca nam pomoc odzyskac zdrowie. Chce dodac, ze kekarze sami czesto o tych rewelacjach nie wiedza bo nie czytaja tych roznych najnowszych artykulow. Pan Zieba zna jedzyk angielski opraz ma czas i potrzeba wiedze na analize i wyciagniecie odpowiednich wnioskow. c.d.n.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 07 gru 2015, 09:49

Ksiazka Dunczyka Uffe i cholesterolu: http://www.wgp.com.pl/index.php?id_s=278&id_j=pl
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności