Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: danut » 03 gru 2015, 23:29

Kris jak ty dużo tu prawdy napisałeś, jestem w szoku, ale idę dalej czytać ten temat, jestem dopiero na 5 stronie, gdzie tam do końca. :D
danut

Postautor: soldado » 04 gru 2015, 16:48

danut pisze:Kris - Doczytałam do końca tzn. do momentu gdzie pierwszy raz zabrałam głos. Okazało się, że to te pierwsze strony były ciekawe dla mnie :D Oj ty, oj ty, ja Ci dam, że nikt nie wprowadził pojęcia zbiorczej duszy, swojego wyższego Ja, swojej nadświadomości, a nawet porównania do książki i kartek w niej zapisanych, które można czytać w różnej kolejności, a my znajdujemy się na jednej z nich - soldado świadkiem pisałam to 6 lat wcześniej na FN, a o to wyższe swoje Ja kłóciłam się tam nawet solidnie. :lol:

Tak, tutaj jesteś dosyć grzeczna :)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Pawełek » 04 gru 2015, 16:59

danut, ja Cię podziwiam że masz tyle czasu na czytanie wszystkich tematów i na taką wielką dyskusję :) Ja ostatnio mam malutko czasu i nie nadążam z tym co się dzieje na forum, a co dopiero jakbym chciał jeszcze na innym się zarejestrować :roll:
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 04 gru 2015, 17:03

Pawełek pisze:danut, ja Cię podziwiam że masz tyle czasu na czytanie wszystkich tematów i na taką wielką dyskusję :) Ja ostatnio mam malutko czasu i nie nadążam z tym co się dzieje na forum, a co dopiero jakbym chciał jeszcze na innym się zarejestrować :roll:

Mam na to czas, choć nie wynika on z lenistwa i nie wiem na jak długo. :)
danut

Postautor: Kris » 04 gru 2015, 17:52

Nie wszystko jest do udowodnienia i Nibiru czy nie Nibiru nie jest takie ważne, bo to tylko nazwy.
Długo się przebijałem przez kurtynę mroku, jaka została rozpostarta wokoło ziemi i jak się mi udało wybić otwór, to go pracowicie zamykali i taka zabawa w kotka i myszkę.
W końcu jak spora cześć kurtyny wyglądała jak ser szwajcarski i w końcu całkiem się rozpadała, udało mi się wystartować do dalszych układów słonecznych w tej i następnych galaktykach, śladem swoich inkarnacji, które gdzieś tam ugrzęzły.
Jest tego tyle że nie wiem kiedy wszystkie uporządkuje.
Czasem coś tam napiszę i tyle.
Z wielu portali mnie wyrzucili, bo mają jedyne i słuszne spojrzenie na świat, ale na paru się uchowałem. :D
Informacje są jak wiemy fałszywe i prawdziwe.
Wirusy i programy też są informacją, trudno w zasadzie znaleźć nie informacje, bo energia też ją posiada.
Skoro doszedłem do tego samego nazewnictwa, to znaczy że się uzupełniamy, czy bardziej potwierdzamy w badaniu budowy i działania świata niefizycznego jak i fizycznego.
Nasi ciemni bracia budują nazwałem to radiostacje, czy coś podobnego i wysyłają coś jak ciemną mgłę, można to też nazwać falą, która ma zaniżać wibracje i hipnotyzować, czy jak kto woli opętywać.
Jest to mocno niemiłe bo wywołuje ból głowy i inne dolegliwości, a co gorsza nawarstwia się jak się tego nie zdemontuje.
Ale może to też już jest opisane, to chętnie poczytam.
W każdym razie staram się to gasić i co nieco ubyło trucizny.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: Mirek » 04 gru 2015, 17:55

Żydzi uważają, że tylko oni się uratują. Prawosławni twierdzą, że uratują się tylko ci, którzy wyznają prawosławie. Muzułmanie wierzą, że tylko oni są czyści przed Bogiem i tylko oni się uratują. Ale to wszystko są jedynie próby ochronienia się za pomocą religii, przekonania siebie o swojej pomyślności, o swoim wybraństwie i wyjątkowości. W rzeczywistości uratują się ci, którzy będą kochać Stwórcę ponad wszystko, którzy potrafią kochać otaczający świat i ludzi ze wszystkimi ich wadami, ponieważ świat w istocie swojej jest Boski – i ludzie w nim też. Uratują się ci, którzy potrafią wybaczać i kochać. Jedyne, z czym człowiek stanie przed Bogiem to nie pieniądze, władza czy wyznanie religijne, lecz nieustanne uczucie miłości i dążenie do Stwórcy
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Casandra » 04 gru 2015, 18:01

Amen - Mirku:-)
Stworzyłeś Panie tyle krętych dróg, pozwól mi proszę dostrzegać też Twe drogowskazy.
Awatar użytkownika
Casandra

Postautor: danut » 04 gru 2015, 19:02

Świadkowie Jehowy, gdy ich liczba zbliżała się do 144 000 głosili światu, że właśnie zbliża się koniec świata i to o nich pisze w Biblii, że dopełniła się liczba wybranych :D. Miało to mieć miejsce przy końcu uprzedniego stulecia. Co rusz pojawia się jakiś "prorok" i wyskakuje z następną datą i następną, i tak dzieje się gdzieś od tysięcznego roku. Ale nie w tym rzecz Mirku! Przynajmniej ja nigdzie badania doświadczeń a przez nie docierania do innych sfer naszego istnienia i ich związków z nami nie pojmuje przez pryzmat - końca świata :D
danut

Postautor: Mirek » 04 gru 2015, 19:41

A kto pojmuje przez pryzmat końca świata? Skąd masz takie skojarzenia?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 04 gru 2015, 20:03

Mirek pisze:A kto pojmuje przez pryzmat końca świata? Skąd masz takie skojarzenia?

A Ty w poście wyżej wyliczając kto jak myśli i kto się uratuje a nie uratuje :D , to naprowadza samo przez siebie.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka