Sztuczna Inteligencja a spirytyzm

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Sztuczna Inteligencja a spirytyzm

Postautor: Luperci Faviani » 30 mar 2010, 22:27

Kobieta ma duszę? Myślałem, że Kardec pisał tylko o mężczyznach... ;) :lol:
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: cthulhu87 » 30 mar 2010, 22:48

Pamiętam, że był też rozdział o zwierzętach i roślinach :mrgreen: .
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 31 mar 2010, 08:12

Kochani,pamiętajmy,że to nie ciało ma duszę,ale dusza ciało.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Sebastian » 03 kwie 2010, 10:49

A jak się później takiego ducha wywołuje?

Ściąga się ducha z torrenta i instaluje przez USB w wersji portable. Potem tylko alt+ctrl+delt i restart. Po ponownym uruchomieniu Microsoft sprawdzi legalność danych i włala!
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: lapicaroda » 03 kwie 2010, 11:00

:lol: :lol: :lol:
Ale z niektórych modeli telefonów też można, poprzez GPSa!
Awatar użytkownika
lapicaroda

Postautor: Sebastian » 03 kwie 2010, 12:00

Pod warunkiem, że zaktualizowałaś mapę zaświatów bo jak nie to wiesz... wpiszesz "Niebo, Miasto Aniołów, ulica Niebiańska 777", a tutaj GPS "Na następnym skrzyżowaniu skręć w ulicę Piekielną, a następnie jedź prosto do Kotła".

Wracając do tematu pozwolę sobie zacytować wypowiedź Vodnika (którą uważam za bardzo trafną w tym wątku) z tematu Eutanazja - niezgodna z filozofią spirytystyczną?:
Studiuję automatykę i robotykę, więc te zagadnienia od dawna są w kręgu moich zainteresowań. Taki rodzaj egzystencji ma się nijak do nas, nie jest to inteligencja, tylko SZTUCZNA inteligencja, czyli coś co udaje jednostkę myślącą. Są to tylko odpowiednio wprowadzone i przeliczone dane, czysto fizyczne procesy niczym nie różniące się od spadającego na ziemię kamienia. Oczywiście efekty pracy takiej maszyny będą wyglądały dla nas jak prawdziwe owoce przemyśleń, lecz to tylko złudzenie... na ten temat można by wiele napisać ale trzeba by choć troszkę przybliżyć pewne zjawiska fizyczne i algorytmy SI, więc pozostawię to w tym miejscu

Reasumując: sztuczna inteligencja będzie, jeśli będzie!, dziełem wtórnym.
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: Paweł » 13 kwie 2010, 00:44

Zwierzęta posiadają duszę ale to materiał na osobny temat.

Cytat pod którym się podpisuję: "Im bardziej poznajesz ludzi, tym bardziej kochasz zwierzęta"

Co do sztucznej inteligencji to jestem laikiem w tej kwestii, ale miałem okazję testować kilka "systemów" i zarówno roboty jak systemy są zaprogramowanie, czysta matematyka która jeżeli nie ma odpowiednich zapisów co robić w danej sytuacji to się poprostu wykłada. Maszyny nigdy nie będą w stanie dorównać człowiekowi. Ilość danych jaką nasz mózg dziennie rejestruje przekracza możliwości technologiczne.

Życie człowieka 80 letniego jest na tyle długie i na tyle dużo danych zebrał przez całe życie że największe data center jest za małe aby pomieścić taką ilość danych. Potraficie sobie to wyobrazić? A mówią że tylko 3 % mózgu zostaje wykorzystane.

Sam obraz w jakości Full HD który nasze oczy każdego dnia rejestrują zajmuje setki jeśli nie tysiące GB dziennie!! nie wspominając o dźwięku itp.
Paweł

Postautor: atalia » 13 kwie 2010, 07:57

A jezeli trzeba zmienić nasz konserwatywny ogląd świata i przyjac do wiadomosci,że świadomosc człowieka,a co za tym idzie, jego pamięc, nie znajduje sie w mózgu ?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Zuzka » 13 kwie 2010, 12:55

w moim myśleniu, w mózgu znajduje się pamięć wydarzeń z tego życia/ośrodek pamięci, pamięć duszy znajduje się w świadomości człowieka...
Umysł jest tworem naszego mózgu, świadomość to twór naszej duszy/dusz w różnych wcieleniach. Usiłuje to rozróżnić, choć sądzę, że w życiu/konkretnym wcieleniu umysł i świadomość współgrają ...
:)
Zuzka

Postautor: cthulhu87 » 13 kwie 2010, 13:37

Uderzenie młotkiem w głowę jest raczej zniszczeniem narzędzia, niż samego ośrodka :twisted: . Tymczasem większość z nas w swojej naiwności sądzi, że w radioodbiorniku mieści się całe studio radiowe. Ciekawe jak się tam mieszczą spikerzy :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi