1Prawda1 pisze:Xsenia fachowo z kodeksem wyjechała
Prawdo przyznaj się bez bicia: czytałeś kiedykolwiek konstytucję RP i nasz kodeks karny?
Według mnie warto znać i jedno i drugie. Nieznajomość prawa nie zwalnia z odpowiedzialności.
1Prawda1 pisze:Xsenia fachowo z kodeksem wyjechała
="danut"]Ponadto pominęłaś najbardziej drażliwe słowo z tego zdania - bezpośredni a to własnie ono nadaje mu zupełnie inny sens niż gdy go tam nie znajdujemy.
:shock: , przecież każdy ma prawo na bezpośredni kontakt z Bogiem. Wystarczy z nim porozmawiać.
danut pisze:Oczywiście każdy ma prawo wyobrażać sobie Boga jak chce, zwracać się do niego, rozmawiać - a to już musiałby usłyszeć jego głos i odpowiedź, jednak kontakt bezpośredni znaczy na wprost i bycie bardzo blisko tego kogoś, kiedy można go zobaczyć, wręcz przyjrzeć się jemu i go poznać. Mam w to uwierzyć?
1Prawda1 pisze:Xsenia mi tylko przypomniał się moment z Piratów z Karaibów jak podczas problemu na pirackim posiedzeniu postawiono wielką, ciężką księgę której otwarcie wydało nie byle jaki dźwięk przez ciężkość księgi i z niej, z konkretnej strony wyczytano linijkę rozstrzygającą sprawę
Xsenia pisze:danut pisze:Oczywiście każdy ma prawo wyobrażać sobie Boga jak chce, zwracać się do niego, rozmawiać - a to już musiałby usłyszeć jego głos i odpowiedź, jednak kontakt bezpośredni znaczy na wprost i bycie bardzo blisko tego kogoś, kiedy można go zobaczyć, wręcz przyjrzeć się jemu i go poznać. Mam w to uwierzyć?
Danut Bóg jest wszędzie i koło ciebie, i w tobiemożesz więc z Nim rozmawiać w każdej chwili
![]()
I przypomnę ci, że co przeczytano z tego Kodeksu, to było święte i wszyscy piraci przyjmowali to bez szemrania
Xsenia pisze:1Prawda1 pisze:Xsenia fachowo z kodeksem wyjechała
Prawdo przyznaj się bez bicia: czytałeś kiedykolwiek konstytucję RP i nasz kodeks karny?
Według mnie warto znać i jedno i drugie. Nieznajomość prawa nie zwalnia z odpowiedzialności.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość