danut pisze:A pojawia się tu bardzo często u wielu osób np. powoływanie na Kordeca, w sposób taki jakby on i tylko on posiadł najwyższą wiedzę. To taki malutki przykład i jeszcze na co zwróciłam uwagę to na spłycanie myśli wielkich np. Jezusa przez wmawianie innym co miał ona na myśli.

cthulhu87 pisze:danut pisze:A pojawia się tu bardzo często u wielu osób np. powoływanie na Kordeca, w sposób taki jakby on i tylko on posiadł najwyższą wiedzę. To taki malutki przykład i jeszcze na co zwróciłam uwagę to na spłycanie myśli wielkich np. Jezusa przez wmawianie innym co miał ona na myśli.
A mogłabyś wskazać przykład, gdzie uważa się Kardeca za posiadacza najwyższej wiedzy o zaświatach?
I gdzie spłyca się myśli Jezusa?
danut pisze:Ale powiedz mi w jakim celu, ci co czytają jakiś czas forum pewno także to już zauważyli, a ja co? Mam poświecić pół dnia i wyszukiwać te wypowiedzi wklejać je tu i na nowo do nich się odnosić, wskazywałam już bezpośrednio przy rozmowie na dany temat już na to.
Poza tym, dlaczego w kółko odnosicie się do jednego zdania w moim poście , czy cała jego treść odnosiła się i krążyła tylko wokół niego, ależ nie, było tak tylko wtrącone, reszta dotyczyła wielu innych rozważań, które są na pewno o niebo ważniejsze od urażonej czyjejś i to niesłusznie dumy.

Pablo diaz pisze:Spirytyzm uczy szanować wszystkich,zrozumienia,że nikt z nas nie ma absolutnej prawdy,że tylko w momencie
zjednocznia naszej częściowej wiedzy będziemy rozumieć głębie i piękno swiata duchowego.
Lao Tse mówił ,kto umie wiązać, nie posługuje się sznurem i liną,ponieważ nikt nie może rozwiązać, co On złączył.
danut pisze:A spirytyści i spirytyści sama nim jestem, nie zauważyłeś tego?
soldado pisze:danut pisze:A spirytyści i spirytyści sama nim jestem, nie zauważyłeś tego?
Znaczy się, że dobrze trafiłaś
danut pisze:soldado pisze:danut pisze:A spirytyści i spirytyści sama nim jestem, nie zauważyłeś tego?
Znaczy się, że dobrze trafiłaś
Trafiłam przez Ciebieale jeszcze Ci nie zarzucam ograniczenia mi woli.. jeszcze
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości