autor: vinitor » 03 kwie 2010, 04:50
Hej, czy ktoś pragnie opuszczoną biedną psinę? Nic tylko mnie kopią, wyrzucają za drzwi, niby żebym sobie polatał, i zamiast smakowitych kąsków rzucają byle jakie ochłapy.
Myślę nad ogłoszeniem brzmiącym mniej więcej tak:
Łaciaty piesek rasy mieszanej, wzrostu średniego ze ślepkami jak perełki, o nieprzeciętnych walorach edukacyjnych. jak na czworonoga, poszukuje ciepłego kąta wyposażonego w aksamitną sofę i niezwykle opiekuńczego gospodarza., nie ma nic przeciwko miłej powabnej gospodyni. Będzie niezastąpiony, gdyż jest wierną i kochaną psiną. Uwielbia długie spacery do parku także botanicznego i serwującego rozrywki. Wprost przepada za wycieczkami do lasu, polowaniami na dzikiego zwierza. Oprócz tych normalnych talentów jest wysoce wysportowany, świetny do ochrony osobistej. Specjalizuje się w jeździe na rowerze ale do cyrku nie chce iść.
Walenie w klawiaturę peceta to dla niego bułka z masłem, nie wspominając szczerzenia zębów. Ten kto go przygarnie pozna w mig zalety biegu nam przełaj dla odświeżenia prawa `kto pierwszy ten lepszy`, skok w bok (do tej pory nie wiem na czym polega ta specjalizacja), chodzenie po równoważni celem opanowania skaczących cen i chudego portfela. Bardzo przydaną funkcją będzie sztuka kierowania się węchem w poszukiwaniu rzeczy niewidzialnych, niedostrzegalnych, wciąż nie odkrytych.
Ostatnio naprawiono mu w serwisie niesprawny ząb mądrości i jego IQ znacznie na tym zyskało.
Uważam, że sprosta najbardziej wymyślnym wymaganiom przyszłego właściciela.
Czy znajdzie się jakiś chętny? Już? W tej chwili?
Amigooo...! Chodź tu, psi synu! Masz 20 zet i śmigaj po butelczynę. Ale już, na jednej! Na czterech jeszcze zdążysz się nałazić. Nie zwąchaj mi się czasem z tymi na podwórzu, bo nikt cię nie weźmie z zgrają włóczęgów. Popracuj nad szczekaniem, bo ostatnio masz dziwny głos. Wiesz, że zwrotów nie przyjmuję...
No, trochę spokoju. Potem ubaw na całego.
Wspaniałych Świąt Wielkanocnych!
Wow, wow!
Chluśniem, bo uśniem!
Na razie...
Koniec.
.......................................................
" Rzeka prawdy płynie korytem błędów."
Rabindranath Tagore