Książka ,,Kwantowa rzeczywistość''

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Książka ,,Kwantowa rzeczywistość''

Postautor: soldado » 11 lis 2015, 21:42

Natasza pisze:Mirku

autorzy książek , które mam na swoich pułkach to ludzie pełni godności, budzący szacunek i podziw świata nie tylko czystej nauki, to ludzie tak światli, że nie ma na nich skazy buty , pychy i arogancji , nie skalali się obraźliwymi treściami a wielu z nich to nobliści , obdarzeni wysoką kulturą osobistą, i dlatego budząc mój szacunek zostaną na moich pułkach

inne książki oddaję za darmo....

Przykro mi, że zasugerowałem Ci książkę, która nie będzie miała miejsca na Twojej półce... Jestem osobą pełną wad i przez takie osoby jak ja te Istoty przekazują. Ważny jest wtedy tak naprawdę przekaz a nie osoba, która przekazuje...
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 11 lis 2015, 21:44

soldado nie kajaj się, żołnierze tak nie robią. Ten przekaz mnie bardzo dużo powiedział znowu go zrozumiałam. ;)
danut

Postautor: soldado » 11 lis 2015, 22:02

danut pisze:soldado nie kajaj się, żołnierze tak nie robią. Ten przekaz mnie bardzo dużo powiedział znowu go zrozumiałam. ;)

Żołnierze walczą o każdą duszę nawet gdy jest to kosztem siebie.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 11 lis 2015, 22:23

Kiedy ta walka ma sens.
danut

Postautor: soldado » 11 lis 2015, 22:31

danut pisze:Kiedy ta walka ma sens.

Zawsze ma sens.
soldado
Moderator forum.

Postautor: martinelove » 12 lis 2015, 06:04

Witam, przeczytałam książkę i jest napisana bardzo kompetentnie , i rzeczowo bardzo fajnie się ją czyta , ponieważ wyjaśnienie naukowe przedstawia wszystko bardzo czytelnie i łatwo zrozumieć , autorki naprawdę odwaliły kawal dobrej roboty . Nie rozumiem stwierdzenia dlaczego ktoś tam wyżej twierdzi ze w ksiażce nie ma nic nowego , ze jest oparta na innych dziełach? Nie spotkałam sie z podobna książką a czytam bardzo dużo , wyjaśnijcie jaka książka zawiera podobne sytuacje, chetnie ja przeczytam. Oddawanie książek to bardzo dobry gest , jeżeli komuś ma się nie przydać, bo go nie interesuje to może komuś innemu się przyda i ktoś z niej skorzysta. Pozdrawiam
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać – takie jest prawo...
Awatar użytkownika
martinelove

Postautor: Xsenia » 18 lis 2015, 09:34

Martinelove a przeczytałaś też jakieś inne książki i mogłabyś się podzielić też innymi recenzjami?
Czy jednak zarejestrowałaś się specjalnie na forum po to by napisać jeden post z recenzją tejże książki?
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 18 lis 2015, 10:31

martinelove pisze:Nie rozumiem stwierdzenia dlaczego ktoś tam wyżej twierdzi ze w książce nie ma nic nowego , ze jest oparta na innych dziełach?

" Autorki prezentują wyniki badań naukowców z wielu krajów, którzy próbują wyjaśnić jej strukturę."
http://www.empik.com/kwantowa-rzeczywis ... lsrc=aw.ds

"Bardzo średnia książka
Książka nie spodoba się zapewne ani tym, którzy szukają szczegółowego opisu przeżyć osób, które doświadczyły zjawisk parapsychologicznych, ani tym bardziej osobom szukającym naukowego wyjaśnienia zaobserwowanych zjawisk. Autorki próbowały w sprytny sposób połączyć te dwa rodzaje opisu, ale szczerze powiedziawszy nie trafiło to do mnie. Opisy osobistych doświadczeń są zbyt rozbudowane i zwyczajnie nieciekawe, a naukowe wyjaśnienia są za mało naukowe, a za bardzo ogólne. "
Zbigniew Jastrzębski
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 18 lis 2015, 19:02

Może tu znajdziecie odpowiedź na te bezpodstawne zarzuty

http://www.4wymiar.pl/artykul/2234,od-wydawcy.html
danut

Postautor: Krzysztoff » 18 lis 2015, 20:07

Myślę że jest taka generalna zasada, że komentuje się książkę, film gdy się ją przeczytało , obejrzało.

Ja się cieszę, że w Polsce, w kraju w którym środowisko naukowe jest bardzo zamknięte, są naukowcy którzy nie boją się spojrzeć szerzej .
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności