Jak się skutecznie rozwijać?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak się skutecznie rozwijać?

Postautor: Pawełek » 04 lis 2015, 23:17

Xsenia pisze:Pawełku ale odpowiedź już padła :) Poczytaj posty kilka stron temu :)

To na to pytanie odpowiedź istnieje? :) Myślałem że jest to dość głęboki temat ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Xsenia » 05 lis 2015, 09:15

Pawełek pisze:To na to pytanie odpowiedź istnieje? Myślałem że jest to dość głęboki temat ;)

To nie jest aż tak zawikłane jak ci się wydaje. Wystarczy po prostu tego naprawdę chcieć. :)" Jeśli się czegoś chce naprawdę, to robi się wszystko by to osiągnąć. Ot i wszystko w temacie :)
W tym wątku dostałeś kilka instrukcji jak to osiągnąć. Ale tak po prawdzie, to i tak wszystko zależy od ciebie, twoich motywacji, twojej zachęty i twoich indywidualnych cech charakteru. Nikt inny za ciebie tego nie zrobi :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Pablo diaz » 05 lis 2015, 10:51

Pawełek pisze:
Xsenia pisze:Pawełku ale odpowiedź już padła :) Poczytaj posty kilka stron temu :)

To na to pytanie odpowiedź istnieje? :) Myślałem że jest to dość głęboki temat ;)

Na głębokie pytania odpowiedzi są proste,.Zrozumienia nalezy szukać w glebi swej duszy (odpowiedź tam jest) od nas zależeć będzie,jak głęboko sięgnąć po nią potrafimy.
Nauki Lao Tse , Konfucjusza,Buddy czy Jezusa są piękne i proste ,a zarazem tak nie zrozumiałe.Dlaczego? Odpowiedź właśnie dostałeś.
Gdyby wszyscy potrafili myśleć duchem o wiele szybciej odszukaliby siebie.Istotą nie zrozumienia Boskich nauk może być tylko materialny umysł .
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: mesjasz » 05 lis 2015, 11:34

Xsenia pisze:
Pawełek pisze:To na to pytanie odpowiedź istnieje? Myślałem że jest to dość głęboki temat ;)

To nie jest aż tak zawikłane jak ci się wydaje. Wystarczy po prostu tego naprawdę chcieć. :)" Jeśli się czegoś chce naprawdę, to robi się wszystko by to osiągnąć. Ot i wszystko w temacie :)
W tym wątku dostałeś kilka instrukcji jak to osiągnąć. Ale tak po prawdzie, to i tak wszystko zależy od ciebie, twoich motywacji, twojej zachęty i twoich indywidualnych cech charakteru. Nikt inny za ciebie tego nie zrobi :)

Xseniu to dlaczego szukasz odpowiedzi na twoje problemy w pracy na forum?
Awatar użytkownika
mesjasz

Postautor: Pawełek » 05 lis 2015, 11:52

Dziękuje ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Xsenia » 05 lis 2015, 12:19

mesjasz pisze:Xseniu to dlaczego szukasz odpowiedzi na twoje problemy w pracy na forum?

Mój problem z pracy to OFFTOP, nie do końca na temat. Tematem jest "jak się SKUTECZNIE rozwijać?". Ja podałam jedną z metod: analizę siebie. I opisałam ją na obecnym moim przykładzie - problem w pracy i moja reakcja, której jeszcze nie rozgryzłam.
Nie szukam tu odpowiedzi na moje problemy Mesjasz. Opisałam całą sytuację chyba tylko po to by upewnić się, że moja reakcja jednak nie jest histeryczna, a jak najbardziej właściwa, bo chcę zlikwidować działania mobbingowe w firmie. Natomiast analizę własnych reakcji na tą sytuację i tak muszę przeprowadzić sama, we własnej duszy. Czy teraz już rozumiesz? :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: 1Prawda1 » 06 lis 2015, 14:05

Może po prostu być bardziej wrażliwym i rozsądnym na smutek drugiego, a nie stosować aż tyle jakichś technik
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pablo diaz » 06 lis 2015, 16:04

Nie istnieje jako taka technika, a poznawanie siebie to nic innego jak rozdrabnianie naszej świadomości na drobne, drobniejsze i jeszcze bardziej drobniejsze elementy własnego ja oraz tego , co nas otacza.Jezus dał nam szkic jak poznawać siebie,, a Duchy przychodzą i stopniowo wskazują nam kolejne nauki ,aby wzrastać moralnie.Wszystko ma swój odpowiedni czas , nie należy spieszyć się , a wyrabiać w sobie cnotę jaką jest cierpliwość,wiara , tak jak pokazał nam Chrystus.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pawełek » 06 lis 2015, 16:07

Pablo diaz pisze:Nie istnieje jako taka technika, a poznawanie siebie to nic innego jak rozdrabnianie naszej świadomości na drobne, drobniejsze i jeszcze bardziej drobniejsze elementy własnego ja oraz tego , co nas otacza.Jezus dał nam szkic jak poznawać siebie,, a Duchy przychodzą i stopniowo wskazują nam kolejne nauki ,aby wzrastać moralnie.Wszystko ma swój odpowiedni czas , nie należy spieszyć się , a wyrabiać w sobie cnotę jaką jest cierpliwość,wiara , tak jak pokazał nam Chrystus.

Ale co wtedy gdy człowiek cierpi, a tego nie chce?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 06 lis 2015, 16:58

Pablo nie patrzyłem na wszystkie Twoje posty na forum, ale zauważyłem że w ogóle nie zadajesz pytań (lub mam takie jakieś wrażenie). Tym sposobem pokazujesz swoimi postami że masz już wbite odpowiedzi na wszystko - czego nawet ja miłośnik wiedzy odgórnej nie mam. :). Co mi na to odpiszesz?

Co do Twojego postu to nie obstawiam za powolnym rozwojem.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi