JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Postautor: Xsenia » 04 lis 2015, 20:26

Przypominam forumowiczom, że w wątku o MEDIUM nie dyskutujemy. Jest to wątek tylko dla medium.
Do dyskusji o tamtym temacie służy ten wątek.

Do Byte: dziękuję że podzieliłeś się z nami swoimi doświadczeniami. Mnie po twoich doświadczeniach nasunął się jeden wniosek: modlitwy i KK nie bardzo pomagają w obliczu takich doświadczeń. Jak sam napisałeś nawet egzorcyzmy niewiele pomogły. Zastanawiałam sie też nad częścią twoich doświadczeń gdy miałeś 13 lat. Nie od dziś wiadomo, że młodzież w wieku dojrzewania może objawiać różne nadprzyrodzone cechy, które z czasem znikają. Może to być nawet telepatia, telekineza. Czy myślałes Byte, że niektóre zdarzenia (otwieranie okna, drzwiczek szafek kuchennych itp.) mogłeś wywołać sam?
http://strefatajemnic.onet.pl/ezoteryka ... tach/jrylz
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Krzysztoff » 04 lis 2015, 21:41

Byte, dzięki za opisanie swojej historii

Z twoich opisów wynika, że jesteś medium "fizycznym" czyli w twojej obecności mogą się dziać fizyczne efekty: stuki , puki ,przesuwanie przedmiotów itd. czyli to co opisywałeś

gdybyśmy usiedli w kilka osób z tobą przy stole przy zmniejszonym świetle, być może udało by się uzyskać lewitację stolika :)

Widzisz , czyli masz też zdolności mediumizmu psychicznego, być może mógł byś rozwijać komunikację poprzez pismo automatyczne ...

Generalnie bardzo ciekawa historia, na pewno pomoże wielu osobom które mają podobne doświadczenia i szukają informacji
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: fruwla » 04 lis 2015, 21:48

Krzysztoff pisze:
gdybyśmy usiedli w kilka osób z tobą przy stole przy zmniejszonym świetle, być może udało by się uzyskać lewitację stolika :)

Wspanialy pomysl :!:
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Wiatr1000 » 06 lis 2015, 11:15

fruwla pisze:
Krzysztoff pisze:

Wspanialy pomysl :!:

Weź mam dreszcze :shock:
Wiatr1000

Postautor: OneNight » 06 lis 2015, 19:13

Wietrze, czego się boisz? Duchów? :D
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Wiatr1000 » 06 lis 2015, 20:41

Tego co robią.. Jak oddziałują na naszą rzeczywistość.. :roll: My przyzwyczajeni do tej rzeczywistość, gdzie zjawiska są racjonalnie podległe pewnym prawom nagle doświadczamy czegoś co wywraca nasze życie do góry nogami... Wszystko by było ok gdyby te zjawiska były stopniowane w naszym życiu tak i w życiu mediów, a nie wrzucani na głęboką wodę niepewności i niewiedzy.. :roll: Jakbym miał takie doświadczenia to nie wiem czy bym padł na zawał :shock: Dla mnie to za dużo bodźców... Już sama galeria wśród ludzi jest dla mnie męcząca :lol: Czemu się pojawiają tak spontanicznie wśród mediów? Ja lubię jak goście wcześniej mnie zawiadomią np o przyjeździe :P
Wiatr1000

Re: JESTEM MEDIUM (o ludziach ze zdolnościami mediumicznymi)

Postautor: blackbitch » 10 lis 2015, 09:49

Witam serdecznie poszukuje medium które potrafi kontaktować sie z zaswatami, jest was tu kilkoro , wiec licze na pomoc z waszej strony . Czy zajmujecie sie doswiadczeniami z poprzednich zywotów? Jezeli znajdzie sie ktos kto zechce mi pomoc prosze o prywatna wiadomosc .
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać – takie jest prawo...
Awatar użytkownika
blackbitch

Postautor: kalatala » 29 mar 2016, 15:27

Bardzo fajna opowieść, dzięki za podzielenie się!
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: juniperus » 06 kwie 2016, 08:50

byte pisze: Uwierzyłem w miłość, należy się ona każdemu. Nawet takim bandziorom, które przyłażą w nocy i nas straszą. Żebym mógł ją dawać, muszę siebie kochać (strach zaczynam odczuwać, gdy przestaję sobie ufać). (...) Teraz gdy wyczuwam czyjąś obecność (choć o wiele rzadziej i nie tak wyraziście jak kiedyś), staram się z uśmiechem dawać tej istocie modlitwę i mówię jej że tylko to jej mogę dać. A chciałbym móc więcej :)

Dzięki ;)

:) i o to właśnie chodzi. Każdy z nas, bez wyjątku nosi w sobie światło boskie, ponieważ jest częścią Boga. W rzeczywistości nie nasze występki tworzą nas samych, ale to, kim jesteśmy w rzeczywistości, a jesteśmy świetlistymi istotami, które Bóg stworzył z czystej miłości. Co za tym idzie jesteśmy światłem i miłością. Czasem jednak gubimy się w tym okrutnym świecie i zapominamy o swojej prawdziwej istocie. Warunki jednak, w których żyjemy nie sprzyjają odkrywaniu swej boskości. Trzeba wiele pracy, by przez pryzmat materialnej rzeczywistości dojrzeć w sobie tę piękną, duchową naturę. Ograniczenie, któremu poddana jest nasza świadomość powoduje, że to, co najważniejsze jest zakryte, a poznanie często rozpoczyna się po prostu od uwierzenia, że nie ma złych istot i każdy z nas nosi w sobie tę wspaniałą esencję, pochodzącą od samego Boga. Poza ciałem jesteśmy przecież tacy sami. Tworzymy jedno, przenikamy się wzajemnie energią i wzajemnie na siebie oddziałujemy. Pochodzimy z jednego Źródła. To okoliczności życia w ciele sprawiają, że wydaje się nam, że jesteśmy tacy różni.
Jezus, czyniąc cuda mawiał, że wszyscy są w stanie robić to samo co On i być takimi samymi, jak On. Wystarczy tylko podjąć decyzję o zmianie, której dokonać można dosłownie w jednej chwili. Nie trzeba całymi wiekami przechodzić przemian. Czasem jedna chwila, dojrzenie jednej małej rzeczy zmienia wszystko. I w tym tkwi cała tajemnica.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: anima » 06 kwie 2016, 10:02

Juniperus, ciesze sie bardzo, ze znowu tu jestes :D
Czytalam wszystkie Twoje relacje z ogromnym zainteresowaniem.
Awatar użytkownika
anima

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm