Witam serdecznie

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Witam serdecznie

Postautor: danut » 03 lis 2015, 23:03

Xsenia - A kto Ci tak powiedział, że ja korzystam z senników? :D Nie korzystam z nich.
danut

Postautor: fruwla » 04 lis 2015, 00:01

Odnosnie duchow i cmentarza, ja spotkalam psa -zjawe ? :shock:
Natomiast, pewna starsza pani, opowiadala mi ze kiedys na cmentarzu zobaczyla kobiete i mezczyzne ubranych w wiktorianskim stylu (kapelusz z woalka,dluga suknia jakby z trenem, rekawiczki).
Zaraz wiedziala, ze to duchy,bo sie na jej oczach rozplyneli a przedtem przechodzac obok obydwoje sie uklonili, mezczyzna zdjal kapelusz )byly to lata osiemdziesiate.
Ja co prawda tej starszej damie nie uwierzylam, 8-) ale sluchalam z ciekawoscia.
Powiedziala, ze te duchy byly smutne i sprawialy wrazenie, jakby przyszly na czyjs grob.
Potem dlugo bardzo sie bala, ze to jakis zly znak dla niej ale zyje dlugo i szczesliwie :)
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Xsenia » 04 lis 2015, 09:10

blackbitch pisze:żeby skorzystać z senników to najpierw trzeba pamiętać sny , a ja np. chciałbym mieć sny a nie mam nie pamiętam ich...

Szcześciara. Ja niestety pamiętam zdecydowaną większość snów. A najgorsze gdy śnię codziennie przez tydzień sny intensywne, wtedy ciągle jestem zmęczona i niewyspana. A potrafię mieć 3 sny w ciągu nocy, wtedy rano jestem półprzytomna. Wolałabym już w ogóle nie mieć snów.

danut pisze:Xsenia - A kto Ci tak powiedział, że ja korzystam z senników? Nie korzystam z nich.

Wydawało mi się, że piszesz na podstawie jakiś senników :) Mój błąd wybacz :D

fruwla pisze:przechodzac obok obydwoje sie uklonili, mezczyzna zdjal kapelusz )

Bardzo kulturalne duchy. Szkoda, że żywi już tacy nie są (zaznaczam - nie wszyscy :) )
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: blackbitch » 04 lis 2015, 13:42

Xeniu nie wiem czy to jest szczęście wolałabym jednak śnić...
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać – takie jest prawo...
Awatar użytkownika
blackbitch

Postautor: Xsenia » 04 lis 2015, 16:56

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :)
Ciesz się, że nie masz. Sny potrafią zmęczyć, przestraszyć, przerazić. Nie raz śnią sie takie dziwne rzeczy, że człowiek przez cały dzień chodzi i myśli "co to miało niby znaczyć?". Np. dwa dni temu śniło mi się, że wypadł mi ząb z dolnej szczęki. I byłoby to normalne, gdyby nie fakt że ząb miał dobrych 10 centymetrów długości, a lekarz doszedł do wniosku, że jeszcze da się go wstawić z powrotem. :? Obudziłam się z bólem w miejscu, gdzie dentysta mi tego zęba wstawił. Na szczęście chwilowym bólem. Od dwóch dni chodzę i myślę, co to znaczy. I chyba jednak będę musiała zadzwonić do siostry, bo sama nie jestem w stanie tego wytłumaczyć. :evil:
A już nienawidzę pewnego snu, który często mi się śni. Idę ulicą koło mojego domu rodzinnego, widzę skórkę z banana na ziemi. I WIEM ŻE W NIĄ WEJDĘ I SIĘ POŚLIZNĘ. Nie ma szans jej ominąć. Gdy upadam, to budzę się tak gwałtownie, że siadam na łóżku, a mięśnie mam całe zesztywniałe. I jak ktoś może chcieć takich snów? :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 04 lis 2015, 19:19

danut książkę właśnie całą przeczytałam- tak mnie wciągnęła. Jestem zwolenniczką fizyki kwantowej i teorii strun wielowymiarowości. W książce trafnie ujęte jest to jak ludzie żyjący codziennością, wtłoczeni w machinę religijnych doktryn są pozamykani swoim horyzontem świadomości na inne przestrzenie. Dlatego osoby, które zmagają się z innym wymiarem są osamotnieni na poziomie w jakim inni poczuli by się chorymi psychicznie.
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Casandra » 04 lis 2015, 19:59

Xeniu sen ze skórką od banana rozłożył mnie na łopatki. Mimo tego, że współczuję Ci bardzo uczuć towarzyszących w trakcie i po, to mimo to tematyka snu jest rewelacyjna :-) skórka od banana. I to uparta skórka. To jak kolejna część filmu Oszukać Przeznaczenie, tylko że w rolach głównych ... skórka od banana:-D
Stworzyłeś Panie tyle krętych dróg, pozwól mi proszę dostrzegać też Twe drogowskazy.
Awatar użytkownika
Casandra

Postautor: danut » 04 lis 2015, 20:28

Natasza my nie do końca popieramy teorię strun, to Michio Kaku próbował według niej wyjaśnić strukturę wszechświata, nie jest ona jednak pełna w obliczu całej tej wiedzy. W książce ukazane jest wiele odkryć kierujących uwagę w dalekie rejony. Ja przez poznanie i na wyczucie kieruje się ku wielu rzeczywistościom mających wzajemne na siebie oddziaływanie rozciągające się po wieczność.
danut

Postautor: Natasza » 04 lis 2015, 20:43

Akurat jestem fanką Michio Kaku, ale mój kochany profesor jak wielu innych stawia pytania i celuje po omacku w odpowiedzi. On twierdzi, że dzieli nas jakieś 2000 lat od wiedzy jaką posiadają cywilizacje III rzędu, wg mnie dzieli nas co najmniej dwa razy tyle dlatego nasi naukowcy są jeszcze na etapie ślepych nietoperzy.
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Xsenia » 04 lis 2015, 20:44

Casandra pisze:Xeniu sen ze skórką od banana rozłożył mnie na łopatki. Mimo tego, że współczuję Ci bardzo uczuć towarzyszących w trakcie i po, to mimo to tematyka snu jest rewelacyjna skórka od banana. I to uparta skórka. To jak kolejna część filmu Oszukać Przeznaczenie, tylko że w rolach głównych ... skórka od banana:-D

Taaa cieszę sie, że cie rozbawiłam :) mnie raczej nie jest wesoło, gdy mi sie to śni. Ogólnie powiem, że sny są przereklamowane. :P Nie zawsze śni sie dobrze i rajsko. Ale muszę też przyznać, że mam jeden sen pomocny.
Gdy śni mi się kartka białego papieru, która się mnie i zamienia w żółwia, który sie prostuje i zamienia w białą prostą kartkę, która się mnie i zamienia w żółwia, i tak w kółko, to nieodłącznie znaczy, że w realu mam powyżej 38 stopni gorączki i nawet nie muszę tego sprawdzać na termometrze. Tylko od razu mogę łykać tabletkę. Zawsze mi się to śni przy wysokiej gorączce.
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!