Witam serdecznie

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Witam serdecznie

Postautor: Xsenia » 03 lis 2015, 21:45

blackbitch pisze:Ok strach tp nie byl to byl przerazliwy strach my miałyśmy po 16 lat i cmentarz był pusty żadnego samochodu prócz pana z rowerem i rozmyte pary młodej ...

Nie przeczę, że mogłyście czuć to co czułyście :) Chodzi tylko o to, że to wcale nie musiały być duchy, a cokolwiek. Ale ponieważ uciekłyście, to już nie idzie tego sprawdzić w żaden sposób.
Ja osobiście bardzo lubię cmentarze. Nie przerażają mnie, raczej czuję się tam swojsko, co chyba może być dziwne. :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 03 lis 2015, 21:48

Xsenia może i teraz biorą śluby i w piątki i w dzień Wszystkich Świętych, ale do niedawna w naszej kulturze było to niewłaściwe. Za tym, że nie była to zwykła para młodych odwiedzająca grób matki przemawia i otoczka, noc oraz tylko oni na cmentarzu, zapewne ktoś z rodziny chociażby by im jeszcze towarzyszył w takim normalnych odwiedzinach ( pod bramą - samochód, kierowca?).
Ostatnio zmieniony 03 lis 2015, 21:51 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: Xsenia » 03 lis 2015, 21:50

Całkiem możliwe.
Ale nawet jako duchy: zginęli razem jadąc do ślubu? I nie trąbiły o tym choć miejscowe media? :) Też dziwne
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: blackbitch » 03 lis 2015, 21:51

Dziś i mnie nie przerażają od 17 stycznia jestem tam codziennie o różnych porach wtedy to był mój pierwszy taki kontakt nie wiedziałam co myśleć nie umiałam jeszcze tak myśleć jak dziś ale dziś wiem ze to nie był raczej przypadek czy zbieg okoliczności i para młoda późnym wieczorem na cmentarzu która przyszła tam pieszo 31.10 ? Nie wiem jak było bo mąż rację ucieklam ale od tamtej pory przestałam się bać to było doświadczenie którego dziś już Ci nie opiszę po wielu latach dosłownie ale to doświadczenie coś we mnie otworzyło jakieś drzwi w moim umyśle i chęć do zdobywania wiedzy na ten temat i rozwijania swoich możliwości dziś gdyby mi się to przytrafiło stalabym i czekała aż podejda do mnie a wtedy byłam za młoda za słaba i przerażona

Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać – takie jest prawo...
Awatar użytkownika
blackbitch

Postautor: danut » 03 lis 2015, 21:56

Xsenia pisze:Całkiem możliwe.
Ale nawet jako duchy: zginęli razem jadąc do ślubu? I nie trąbiły o tym choć miejscowe media? :) Też dziwne

A dlaczego tak kojarzysz? Czy wiesz, że ślub, biała suknia w śnie jest przepowiednią śmierci? To symbol. Mocny symbol pojawiający się wielokroć w zapisach i anomaliach doświadczanych przez nas. Ja mam wizję pamiętną z karocą i panem młodym w doświadczeniach, a i szykowaniu przyjęć ślubnych wesel po tamtej stronie wiele poszlak. Obrazy z tamtego świata mówią do nas przez takie właśnie sceny, które można bogato interpretować. Zapewne wizja była bardzo wymowna, ale dostrzeżona przez dzieci mało zrozumiana, co mnie nie dziwi.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2015, 22:07 przez danut, łącznie zmieniany 2 razy
danut

Postautor: blackbitch » 03 lis 2015, 21:56

Xsenia pisze:Całkiem możliwe.

Nikt nie zginął w tym czasie żadna para młoda , ale mogli zginąć np podczas wojny lub w innej epoce to jest bardzo stary cmentarz najstarsze groby są z 1700 roku o tym media akurat nie trabily ...

Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać – takie jest prawo...
Awatar użytkownika
blackbitch

Postautor: Xsenia » 03 lis 2015, 22:04

I chyba o to właśnie chodziło BlackBitch. :) O to byś się zaczęła zastanawiać, byś się otwarła na inny świat. Dobrze że tamten strach już się skończył. :)
U mnie w domu paranormalność była normą. :) I choć duchów nie było zbyt wiele, to jednak moja mama przyzwyczaiła nas do ich obecności na tym świecie. :)

danut pisze:A dlaczego tak kojarzysz? Czy wiesz, że ślub, biała suknia w śnie jest przepowiednią śmierci? To symbol. Mocny symbol pojawiający się wielokroć w zapisach i doświadczane przez nas. Ja mam wizję pamiętną z karocą i panem młodym w doświadczeniach, a i szykowaniu przyjęć ślubnych wesel po tamtej stronie wiele poszlak. Obrazy z tamtego świata mówią do nas wymownie przez takie właśnie sceny, zapewne był on bardzo wymowny ale dostrzeżone przez dzieci mało zrozumiany, co mnie nie dziwi.

A mnie się wydawało, że jak przyśnią się zęby to oznacza, że ktoś umrze. O białej sukni nie słyszałam. Z tamtym światem nie mam kontaktu niestety, ale nie mogę się doczekać by już go zobaczyć :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 03 lis 2015, 22:10

Zęby przepowiadają raczej chorobę, bądź sny o zębach są odzewem na autentyczny ból zęba podczas snu ;)
danut

Postautor: Xsenia » 03 lis 2015, 22:21

danut pisze:Zęby przepowiadają raczej chorobę, bądź sny o zębach są odzewem na autentyczny ból zęba podczas snu

Nie do końca ufam sennikom :) Moimi tłumaczami snów są mama i najstarsza siostra :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: blackbitch » 03 lis 2015, 22:31

Xenia otworzyłam się na inny świat, lub inaczej ten świat otworzył się na mnie.. Suknia biała ślubna to zwiastun śmierci , zęby choroby a dziecko kłopoty :) krew nowe życie , tylko żeby skorzystać z senników to najpierw trzeba pamiętać sny , a ja np. chciałbym mieć sny a nie mam nie pamiętam ich...
Awatar użytkownika
blackbitch

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!