O avatarach

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: O avatarach

Postautor: Sebastian » 03 kwie 2010, 14:01

O wiele lepsze jest, i to chyba musisz przyznać, że ludzie o dziwacznych avatarach prowadzą mądre i rozwijające dyskusje

Ale na naszym forum jakoś specjalnie nie zauważyłem dziwacznych avatarów xD

Poza tym, jeśli już mówimy o avatarach, to uważam, że wbrew pozorom są bardzo ważne. Są trochę jak twarz człowieka. Kiedy widzisz daną twarz od razu wiesz o kogo chodzi. Nie pomyli się na przykład użytkownika (hipotetycznie) Zindywidualizowanego od Zindustrializowanego, jeśli będą mieli swoje avatary (a tak, jak widać sam goły nick to nie trudno o pomyłkę).

Z psychologicznego punktu widzenia wybrany avatar też może świadczyć o charakterze danego człowieka etc. ale to raczej, jak już Konrad powiedział, sprawa drugorzędna.

Zakładając, że na forum avatar to nasza twarz, bądź wirtualny ubiór, powinniśmy chyba zwrócić uwagę na jego wybór. Bo w sumie po co się ludzie zaczęli ubierać? Wstydzili się swojej nagości, którą inni mogli zobaczyć. Czyli w sumie to ubieramy się po części ze względu na innych ludzi. A jeśli wiemy, że rejestrujemy się np. na polskim patriotycznym forum, to awatar ze swastyką jest co najmniej nie na miejscu - a każdym razie przysporzy kłopotów i sprowokuje wiele nieporozumień. Nawet, jeśli będziemy powtarzać, że to tylko symbol stworzony z dwóch run sowilo - a jeśli faktycznie tym się kierowaliśmy, to możemy wybrać inną runę.
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 03 kwie 2010, 18:57

Skoro już wypłynał ten temat,chciałąbym wyjaśnić sprawe mojego nicka.Otóż przy rejestracji na forum trzeba było podać jakąs ksywkę.Pierwsze słowo,jakie przyszło mi na myśl było właśnie"Atalia"-ot tak ,nie wiadomo skąd się wzieło w moim umyśle;nigdy nie znałam nikogo o tym imieniu ani nie miałam żadnych odnosnych skojarzen.Więc zostałąm Atalią.
Jednak po pewnym czasie postanowiłam sprawdzić,czy kiedykolwiek istniałą jakaś znana osoba nosząca to imię.Zajrzałąm do wiki i :
:shock: okazało się,że Atalia była złą,okrutną królową judejską,która wymordowałą dzieci z rodu Dawida za wyjątkiem jednego. :oops:
Postanowiłam już nie zmieniać nicka,ale w tym miejscu oświadczam,że nie utożsamiam się z ta postacią ani jej czynami.
Mam też nadzieję ;) ,że nie byłam nia w którymś z poprzednich wcielen.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Luperci Faviani » 03 kwie 2010, 19:08

Ciekawa zbieżność (???)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: atalia » 03 kwie 2010, 20:51

Naprawdę myślisz,że coś tu jest na rzeczy?Niemożliwe. :!:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Luperci Faviani » 04 kwie 2010, 18:29

Nic nie myślę. Nie mam najmniejszych podstaw aby wyciągać jakiekolwiek wnioski...
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Jul » 05 kwie 2010, 04:46

Interesująca zbieżność, ale też nie przejmowałbym się tą asocjacją.
Nawet jeśli byłaś tą Atalią (w co bym powątpiewał - na pewno było tysiące Żydówek o tym imieniu), to tak naprawdę każdy ma coś za uszami, i każdy coś narozrabiał w swoich przeszłych wcieleniach.
Grunt to działać w teraźniejszości, naprawiać swoje błędy, nie tracić nadziei. Po coś rzeczywiście mamy nałożoną blokadę wspomnieniową na przeszłe wcielenia.
Jul

Postautor: atalia » 05 kwie 2010, 07:22

Tak,kultura żydowska zawsze szalenie mnie interesowała...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Zuzka » 05 kwie 2010, 10:17

A ja właśnie wybrałam sobie awatar; kojarzę go z moją wiarą w reinkarnację, z kolejnymi zmianami jakościowymi we wcieleniach...
Podoba mi się :) ten awatarek...
:)
Zuzka

Postautor: atalia » 05 kwie 2010, 10:22

Mnie tez... :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Zuzka » 05 kwie 2010, 10:35

atalia pisze:Mnie tez... :)