Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.
Ja myślę, że Duch może dodać komuś siły, albo zainspirować go do czegoś, ale nie może ingerować w wolną wolę. Tak samo było z holocaustem... Mnie bardziej zastanawia ogrom cierpienia przy katastrofach naturalnych niż przy zdarzeniach, w których decydowali wyłącznie ludzie.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Czyżby dlatego, że tam gdzie człowiek macza swoje palce, tam żadne okrucieństwa nie są dziwne i niemożliwe? Zgadzam się, ale mam przeczucie, że bardzo często mają na to duży wpływ złe, niższe Duchy, które używają nas jak marionetki.
Stworzyłeś Panie tyle krętych dróg, pozwól mi proszę dostrzegać też Twe drogowskazy.
podczas tego programu w pewnym momencie po prostu zacząłem się modlić za tamte dzieci, patrząc na oryginalne fotografie z obozu.. samo się tak stało.. po prostu, wyciszyłem głos w tv i zamknąłęm oczy wciąż widzać ich twarze... a potem poszedłem do swojej córeczki wycałować je i wytulić.
życie doświadcza nas tak że czasem po prostu nie znajduję odpowiedzi.. wiem, wszystko ma swój powód, jest konsekwencją poprzednich uczynków.
ale to naprawdę trudne..
szkoda wielka że wiara i wiedza naszych przodków została zdeptana.