Dlaczego ludzie się aż tak różnią od siebie?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Dlaczego ludzie się aż tak różnią od siebie?

Postautor: 1Prawda1 » 17 paź 2015, 23:09

* Inkarnujemy się pod jakiś konkretny cel przeżycia.

Czyli twierdzisz że na początku były dusze z już określonym celem i jedne dusze miały takie cele a inne takie?

Jeśli tak to dlaczego tak twierdzisz?
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Nikita » 18 paź 2015, 08:50

Wiatr na problem z kontrolowaniem emocji bardzo pomaga medytacja i cwiczenia oddechowe jak pranayamy. Wtedy jest nam latwiej tak postepowac jak chcemy...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: 1Prawda1 » 18 paź 2015, 19:34

Ktoś jeszcze ma jakąś odpowiedź na to trudne pytanie?
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: 1Prawda1 » 19 paź 2015, 18:05

Szkoda że nikt nie rozważa takich rzeczy ...........
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: cthulhu87 » 19 paź 2015, 19:50

Pytanie jest trudne, bo jest zbyt ogólnie postawione.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pawełek » 19 paź 2015, 20:46

cthulhu87 pisze:Pytanie jest trudne, bo jest zbyt ogólnie postawione.

Podpisuję się pod tym. Też chciałem spróbować odpowiedzieć na to pytanie, ale naprawdę nie miałem pojęcia od czego zacząć.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 19 paź 2015, 21:24

Mamy na przykład sytuację taką, że w klubie przy stoliku siedzi grupa młodych ludzi, ja jestem ze swoją grupą i ani im na myśl nie przyjdzie żeby się z nimi zapoznać bo ''oni są dziwi, porąbani'' (są normalni według mnie) albo gadka się nie klei czyli że grupie pierwszej gadka się klei jak nikomu! a moja grupa przysiadłszy się do nich po 5 minutach spada stamtąd ja wiadomo z nimi bo nie wiem o co chodzi, jak już jesteśmy sami to padną ze dwa zdania negatywnej krytyki w stylu który podałem trzy linijki wyżej i temat ich jest zamykany, bawimy się dalej.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Nikita » 20 paź 2015, 17:37

Jak nie ma wspolnej fali to rozmowa sie urywa i tyle...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: światowid » 20 paź 2015, 17:55

napiszę coś z czym się jeszcze nie dzieliłem, ale jakoś w jakimś stopniu odpowiada to pytaniu zawartym w pierwszym poście.

spotkałem się kiedyś z antropolożką . i rozmawialiśmy przy winie o ludzkości.

zapytałem ją czy to możliwe , hm, nie wiem jak to opisac, jeszxcze chyba do tego nie dojrzałem..

ale, pytając tę Panią dlaczego, skoro w organiźmie nic nie działa jak nie jest potrzebne.. ( jak ogon i wyrostek- kiedyś ważne i istotne, dziś niezupełnie..zostały ślady.. organów) a obecnie utracone, organizm zrezygował pod wpływe zmian w codziennym życiu..

Dlaczego zatem mózg wykorzystuje tylko część swojej pojemności.. ? a nie zanikają elementy nie odczytywalne przez współczesną naukę, czyli niby zgaszone..

I jej odpowiedz była dla mnie bardzo zaskakująca.. odpowiedziała bowiem że tam są zapisane nasze geny od 1szego 1 komórkowego organizmu aż do małpy. geny wszystkich zwierząt.. doświadczenie tej planety.. nie ludzkośc nawet, ale ziemianizm.. nie wiem czy taki określenie istnieje..

mamy powody by różnić się, o wychowaniu, doświadczeniach dziecięcych nie wspomnę.. jeśli każdy rodzi się dobry, to znaczy że ludzie psuję umysły młodszych ludzi...
szkoda wielka że wiara i wiedza naszych przodków została zdeptana.
Awatar użytkownika
światowid

Postautor: Xsenia » 20 paź 2015, 18:07

1Prawda1 pisze:amy na przykład sytuację taką, że w klubie przy stoliku siedzi grupa młodych ludzi, ja jestem ze swoją grupą i ani im na myśl nie przyjdzie żeby się z nimi zapoznać bo ''oni są dziwi, porąbani'' (są normalni według mnie) albo gadka się nie klei czyli że grupie pierwszej gadka się klei jak nikomu! a moja grupa przysiadłszy się do nich po 5 minutach spada stamtąd ja wiadomo z nimi bo nie wiem o co chodzi, jak już jesteśmy sami to padną ze dwa zdania negatywnej krytyki w stylu który podałem trzy linijki wyżej i temat ich jest zamykany, bawimy się dalej.

Każdej grupie ludzkiej przewodzi jeden lub dwóch przywódców. To oni narzucają własne zdanie reszcie. A reszta działa jak oni chcą, bo nie chcą zostać wykluczeni z grupy. Także wystarczy, że jednemu przywódcy nie spodoba się ktoś z drugiej grupy by przeforsować zignorowanie i porzucenie drugiej grupy. A powodów niespodobania się może być wiele, silniejszy przywódca, brzydka osoba, zazdrość itp.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi