Co jest po reinkarnacji

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Co jest po reinkarnacji

Postautor: Mirek » 24 sie 2015, 17:22

Myślałem, że odpowiedź Cię interesuje, skoro to było Twoje pytanie.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 24 sie 2015, 18:48

Odpowiedź mnie interesuje, a nie książka. Przestań przekręcać moje wypowiedzi.

Równie dobrze mogę powiedzieć: Przeczytaj podręcznik od fizyki dział Magnetyzm, a dowiesz się co to jest indukcja elektromagnetyczna.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 24 sie 2015, 19:08

Nie potrzebujesz czytać całej książki wystarczy znaleźć interesujący Cie fragment.
Ja zapewne bym tak zrobił, ponieważ nie jesteś w tej dziedzinie ekspertem z przyjemnością poczytałbym opinii eksperta.
Teraz wiem, że Ciebie zadowoli byle co, byle było.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pawełek » 24 sie 2015, 19:10

Czasem taka wiedza wyrwana z kontekstu nie ma sensu. Co z tego że przeczytasz o indukcji elektromagnetycznej jak nie przeczytałeś na początku książki o podstawach magnetyzmu?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 24 sie 2015, 20:43

Ja zgodzę się z OneNightem. Jeśli znamy jakąś rzecz (jej główny sens) to nie ma potrzeby odsyłać kogoś do książek.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Mirek » 25 sie 2015, 07:39

OneNight specjalnie dla Ciebie, który ma problem w problemie:
Z tego wynika, że muszą powstawać “nowe dusze", wcielające się w niższe formy życia.
Nie. Każda istniejąca dusza została stworzona Jednocześnie. Jesteśmy tu wszyscy Teraz. Ale jak już
tłumaczyłem, kiedy dusza (cząstka Mnie) osiąga ostateczne spełnienie, ma możliwość “rozpoczęcia od
nowa", “zapomnienia", aby mogła stworzyć siebie od podstaw jeszcze raz. W ten sposób Bóg nieustannie na nowo doświadcza siebie.
Dusza może wybrać “wtórny obieg" po niższych formach życia, ilekroć zechce.
Bez reinkarnacji - bez możliwości powrotu do postaci fizycznej - dusza musiałaby osiągnąć wszystko,
do czego dąży, w ramach jednego życia, a to o wiele krócej niż jedno mgnienie na kosmicznym zegarze.
Zatem tak, reinkarnacja jest faktem. Jest prawdziwa, celowa i doskonała.
W. D. Walsch
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 25 sie 2015, 07:44

Ja tem nie zamierzam sie ponownie wcielac...trzeba odpoczac od tych reinkarnacji..
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 25 sie 2015, 07:50

Odpoczynek odpoczynkiem, a pracować trzeba ;)
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 07 paź 2015, 19:39

Dziś mi się zebrało na mędrkowanie: Czy to nie głupie, żeby się wcielać, przechodzić przez męczarnie i na koniec, gdy już zakończyliśmy nauke, przechodzić ten koszmar od nowa? Po co się rozwijać skoro na koniec znów zaczniemy od 0?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 07 paź 2015, 21:04

OneNight pisze:Dziś mi się zebrało na mędrkowanie: Czy to nie głupie, żeby się wcielać, przechodzić przez męczarnie i na koniec, gdy już zakończyliśmy nauke, przechodzić ten koszmar od nowa? Po co się rozwijać skoro na koniec znów zaczniemy od 0?

Czekaj, ale skąd wytrzasnąłeś że się zaczyna od 0? :?:
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi