Okiem sceptyka.

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Okiem sceptyka.

Postautor: Pawełek » 27 wrz 2015, 12:56

1Prawda1 pisze:Z życia Mirku przecież nie z mediów, które biadolą o jednym i tym samym.

Ja bym tylko skorygował że nie amfe, a raczej maryche i dopalacze bo są najłatwiej dostępne :) A taką kokainę czy amfetaminę to raczej tylko wyjątki które się za bardzo wciągnęły, tak myślę ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 27 wrz 2015, 13:09

A nie wiem to nie moje tematy
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Hansel » 27 wrz 2015, 18:16

1Prawda1 pisze:Szkoda, że tylko ludzie z tego forum chcą się rozwijać a młodzież wciąga anfe.
Co się stało że wyciągasz takie pesymistyczne wnioski ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: 1Prawda1 » 27 wrz 2015, 18:50

A co się robi w miastach? myśli o rozwoju duchowym czy żyje innymi rzeczami?
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Achill » 27 wrz 2015, 22:06

a na wsiach to niby co?
nie generalizuj. wszedzie sa i dobrzy i źli ludzie. nie mozna mowic ze wszyscy z miasta czy ze wsi, ze wszyscy mlodzi czy starzy. Jesli postrzegasz ten swiat w takich kategoriach oznacza ze patrzysz na niego zbyt plasko, zbyt go splycasz, za malo sie wglebiasz w jego strukturę.
poza tym tyle juz tu pisalismy: cierpienie, zle doswiadczenia to jedna z drog rozwoju.
Poza tym jesli uwazasz ludzi z tego forum za swietoszkowatych ascetów, ktorzy zlym uczynkiem się w zyciu nei skalali to jesteś w dużym błędzie. myślę więc że Twoja ocena jest niesprawiedliwa i mająca mało wspólnego z rzeczywistością.
owszem ludzie na tym forum mają jakiś cel, inny niż naćpanie się, nachlanie, obicie komuś twarzy... ale to nie oznacza ze jestesmy wolni od cierpien i wyzwan - one sa po rpostu innej natury.
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: 1Prawda1 » 27 wrz 2015, 22:20

Rozumiem Cię i zgadzam się. Mi chodziło tylko o to że zainteresowanie takie głębsze duchowością to tylko w kościołach i tu na forum jest.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Achill » 27 wrz 2015, 22:32

może ja mam więcej szczęscia... dyskusje o "duchowości" są częste w kręgu moich znajomych. Wiele z tych osob nie chodzi do Koścoła lub nie nalezy do KK, a i spiryttystami nie są.
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: 1Prawda1 » 27 wrz 2015, 23:05

Nazywaj się szczęśliwszym ode mnie w tej kwestii.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: gaba75 » 28 wrz 2015, 06:17

1Prawdo1,

zauważyłam, że masz dużo pokory w sobie. To piękne.
gaba75

Postautor: Achill » 28 wrz 2015, 12:44

1Prawda1 pisze:Nazywaj się szczęśliwszym ode mnie w tej kwestii.

nie muszę się nazywać szczęśliwszym - dzis dane jest to mnie, jutro doswiadczy tego kto inny.
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi