Telekineza wg. spirytyzmu

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Telekineza wg. spirytyzmu

Postautor: OneNight » 27 wrz 2015, 22:00

A. Kardec w swoich książkach pisał, że aby przenieść przedmiot, to fluid ducha i medium musi się wymieszać. Czyli teoretycznie wszelkie ćwiczenia telekinezy są stratą czasu, bo taka zdolność nie istnieje?
Awatar użytkownika
OneNight

Re: Telekineza wg. spirytyzmu

Postautor: Xsenia » 28 wrz 2015, 14:39

W moim pojmowaniu wszechświata telekineza istnieje. I już tłumaczę dlaczego.
Wszystko wokół nas, cały kosmos zbudowany jest z pierwiastków, atomów, protonów, neutronów i elektronów. A te zbudowane są z kwarków, czyli cząstek energii. A jak wiadomo z fizyki energię można ukierunkować.
I teraz z drugiej strony. Co to jest myśl? To przepływ impulsu elektrycznego z jednego miejsca na drugie, które wywołuje różne fizyczne reakcje, miedzy innymi pole elektromagnetyczne.
A jak wiadomo pole elektromagnetyczne ma wpływ na energię. I dlatego wierzę, ze telekineza jest możliwa.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 28 wrz 2015, 15:16

hej , nie spotkałam się z człowiekiem, który ma takie zdolności, ale byłam świadkiem zdarzenia w moim domu takiego zjawiska więc dla mnie to fakt
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 29 wrz 2015, 19:45

Ciekawa teoria. Ciekawe czemu w praktyce nie działa.
Awatar użytkownika
OneNight

Wróć do Pytania i odpowiedzi