Kara Śmierci

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Kara Śmierci

Postautor: Pawełek » 04 wrz 2015, 15:55

Xsenia pisze:
Hansel pisze:Większą siłę od zabijania ma wybaczenie - pojęcie tak abstrakcyjne dla wielu z nas.

Czyli niech wypuszczą Brevika i mu wszystko wybaczą? Niech mordercy chodzą wolno? a może jednak zamykać ich i stwarzać im komfortowe warunki za pieniądze między innymi tych rodzin, które straciły swoich najbliższych? Nie uważasz, że w takim przypadku znajdą się tacy, którzy zamordują tylko po to by się nie martwić żadnymi rachunkami, mieć dostęp do siłowni, lekarza, internetu?

Byłam i jestem za karą śmierci. I nie rozumiem dlaczego człowiek, który zabił 77 osób ma mieć warunki lepsze niż niejeden człowiek ciężko pracujący przez całe życie.
http://wiadomosci.onet.pl/prasa/w-tym-l ... ivik/dwmsr
http://natemat.pl/38645,anders-breivik- ... malo-masla

Najlepsze jest to, że ja słyszałem o tym jak podczas rozprawy sam twierdził że w więzieniu będzie planować kolejny zamach i że jak wyjdzie z więzienia to go zrobi ;) No ale - nie ma to oceniać.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Hansel » 04 wrz 2015, 16:52

Pamiętajmy o jednym: zabić można tylko czyjeś materialne ciało: co będzie potem z Duchem takiego zbrodniarza: to znaczy czy on nie będzie dalej w jakiś sposób szkodził ludzią ?
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2015, 19:07 przez Hansel, łącznie zmieniany 1 raz
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Nikita » 04 wrz 2015, 17:58

Ja bym wprowadzila pewne zmiany a mianowicie wiezniowie powinni pracowac na swoje utrzymanie...najlepiej w kamieniolomach he he
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Pawełek » 04 wrz 2015, 19:04

Hansel pisze:Pamiętajmy o jednym: zabić można tylko czyjeś materialne ciało: co będie potem z Duchem takiego zbrodniarza: to znaczy czy on nie będzie dalej w jakiś sposób szkodził ludzią ?

Możliwe. Prędzej czy później będzie musiał jednak przejrzeć na oczy.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Wiatr1000 » 04 wrz 2015, 20:30

Zbrodniarz będzie miał pełne cierpienia następne życie ;) Albo tyle żyć w których wycierpi ile w tym zamordował innych ludzi :)
Wiatr1000

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi