Fascynacja duchami i niezadowolenie z katolicyzmu

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Fascynacja duchami i niezadowolenie z katolicyzmu

Postautor: konrad » 09 wrz 2010, 09:05

atalia pisze:Coś Ty,c87,przecież to zwykły materiał reklamowy.Ktoś tu próbuje lody krecić i jakies pieniażki zarobić.Każda metoda dobra,zwłaszcza na forach o tematyce duchowej.

Zgadza się. Wszystkie linki, które ewidentnie wskazują na treści reklamowe, są przeze mnie usuwane i innych moderatorów zachęcam do tego samego.

Nie mam nic przeciwko, jeśli ludzie umieszczają linki związane z tematem albo promujące strony o tematyce zbliżonej do naszej, o ile robią to w sensowny i uczciwy sposób.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 27 sie 2015, 11:02

My, chyba w znacznej większości też nie...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Mirek » 27 sie 2015, 12:16

Davidius pisze:Ciekawy temat

Dla mnie osobiście Rzymsko-Katolicym jest nie do przyjęcia jako Religia i Wspólnota, dużo tam jest Polityki i Dogmaty też w większości są niezgodne z nauką Jezusa i Pierwotnego Chrystianizmu, owszem są tam też w tym kościele światli Mistycy, Teolodzy ale większość nauk tego Kościoła jest jak dla mnie nie do przyjęcia, zresztą za Rzymsko-Katolika się nie uważam o wielu, wielu lat .Zresztą sam CHICO XAVIER stwierdził że jego droga się rozchodzi z Rzymsko-Katolickim Kościołem i że nie może już działać w ramach tej organizacji wyznaniowej, jest to pokazane w dokumencie fabularyzowanym pt ''Chico Xaxier''

Co do fascynacji Duchami, temat szeroki od 1997 zacząłem się bardziej interesować Gnozą, Neognozą potem Antropozofią R. Steinera i Wyjściem poza ciało fizyczne OBE Roberta Monroe i literaturą na temat Spirytyzmu - artykuły w gazecie NIEZNANY ŚWIAT, CZWARTY WYMIAR ....i tak się to zaczęło, ale i tak podchodzę do tego tematu z rozwagą i nawet książki Kardeca nie traktuje jak NIEOMYLNEJ WYROCZNI.

Nie do końca tak było. Chico Xavier został tak naprawdę odrzucony przez Kościół. Był Katolikiem kiedyś i jednym z najlepszych jego przyjaciół był ksiądz.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Hansel » 31 sie 2015, 23:37

Ja sobie pewne rzeczy przemyślałem i doszedłem do wniosku że Katolikiem jednak tak naprawdę nigdy nie byłem. Z drugiej strony zawsze jednak uważałem że ludzie i zwierzęta posiadają nieśmiertelne dusze...
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Poprzednia

Wróć do Nasz Spirytyzm