Pamietam przyjscie na ten swiat.

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pamietam przyjscie na ten swiat.

Postautor: Lea » 15 sie 2015, 22:53

Saldato, ja mam przeczucie, ze nie tedy droga. Przynajmniej dla mnie. W odpowiednim momencie bedzie mi dane dotrzec do tego, albo i nie. Wszystko ma swoj sens. Nie chce sie sugerowac innyh wspomnieniami, a hipnoza nie jest dla mnie do konca jednoznaczna. Moia intuicja mowi mi, ze to nie naturalne.
Lea

Postautor: Achill » 16 sie 2015, 03:44

Lea pisze:Saldato, ja mam przeczucie, ze nie tedy droga.(...) W odpowiednim momencie bedzie mi dane dotrzec do tego, albo i nie. (...) Moia intuicja mowi mi, ze to nie naturalne.

Paradoksalnie własnie intuicja jest naszym najbardziej naturalnym i najbardziej wyczulonym receptorem duchowości (tak ogólnie u kazdego czlowieka, zwłaszcza u tych nie wykazujących niesamowitych zdolności mediumicznych)
Kieruj się nią. skoro czujesz, że to nie tędy droga... to słuchaj tego głosu. Wszystko ma swój cel i sens, nawet jesli go dziś nie rozumiemy.
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: soldado » 16 sie 2015, 15:35

Lea pisze:Saldato, ja mam przeczucie, ze nie tedy droga. Przynajmniej dla mnie. W odpowiednim momencie bedzie mi dane dotrzec do tego, albo i nie. Wszystko ma swoj sens. Nie chce sie sugerowac innyh wspomnieniami, a hipnoza nie jest dla mnie do konca jednoznaczna. Moia intuicja mowi mi, ze to nie naturalne.

Napiszę tak.
Gdybyś chciała, to pamiętałabyś więcej niż tylko krótkie wspomnienie z przybycia do tego hologramu.
Cały czas widzę, że jesteś w tym konsekwentna.
Ok. będzie jak chcesz.
Pozdrawiam.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 16 sie 2015, 19:08

ja tez mysle, ze nalezy sluchac swojego wewnetrznego glosu...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: soldado » 16 sie 2015, 19:48

Nikita pisze:ja tez mysle, ze nalezy sluchac swojego wewnetrznego glosu...

ok.masz jak najbardziej rację...
Tu autorka tematu piszę, że musi słuchać wewnętrznego głosu i przez to wiedza tego typu jest dla niej nie zdrowa, a z drugiej strony założyła ten temat bo.... chciałaby wiedzieć.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Lea » 16 sie 2015, 23:43

Chcialam wiedziec czy sa takie osoby, ale nie chce sie sugerowac ich doswiadczeniami, bo chce znac prawde przeznaczona dla mnie. Ja pamietam tylko przedsionek wyjscia z tamtego swiata, inni dalej. Z jakiegos powodu jestem na tym etapie. Co to znaczy: jak bedziesz chciala to sie dowiesz. Przez hipnoze? Dla mnie nie ma gwarancji czy to nie bedzie kolejny sen, wymuszony, zasugerowany. Polegam tylko na sobie i moim ewentualnym kontakcie z tamtym swiatem. Ja chce wiedziec, ale nie tak. I tak przez to patrze na swiat juz troche inaczej. Smierc nie wydaje sie byc juz takim smutnym przezyciem. Chociaz zawsze oswajalam temat smierci czujac, ze tu jestesmy przejsciowo. Nie chce wiedziec dla poklasku i poczucia wyzszosci nad tymi co nie pamietaja. No i jeszcze jedno: to jest takie troche intymne. To jest wyjatkowa relacja miedzy tamtym swiatem, a mna. To taka lojalnosc wobec siebie nawzajem. Nie moge wychodzic przed szereg.
Jednak i tak dziekuje za zasugerowanie hipnozy, bo to pozwala mi pomyslec nad tym wyborem.Moze kiedys zmienie zdanie. :)
Lea

Postautor: Wiatr1000 » 25 sie 2015, 14:52

Mózg w tym wcieleniu jest czysty i przystosowany tylko do pamiętania tych doświadczeń których mamy doświadczać w tym życiu. Kropka. To tak jak nowy rok szkolny i nowe zeszyty kupujemy do przedmiotów.

Ja w wieku kilku lat miałem takie myśli:

"Czy ja patrze przez te oczy czy gdzieś za oczami?"
"Czy ludzie patrzą i widzą tak samo jak ja? Widząc swoje nogi i tułów w tej perspektywie ograniczonej jak ja?"
"Czemu jestem Tu w tym ciele? A nie np gdzie indziej? Przecież mógłbym"
"Czemu jestem teraz i jestem świadom tego TERAZ a nie urodzony wcześniej albo później?"
"Czemu jestem świadom tego teraz a nie świadom wcześniej epoki?"

Te pytania były zadawane w głowie przeze mnie gdy miałem 7-10 lat. Nie pamiętam czy to JA zadawałem czy to coś w głowie. Nie pamiętam pełnych pytań tylko sens i znaczenie o co chodziło. A chodziło o czas i przestrzeń w jakiej jestem. Dawniej ludzie też żyli i czemu nie urodziłem się wtedy a jestem teraz.

Ostatnio miałem na jawie stojąc przy szafce takie doświadczenie:
"Był to błysk myśli, obrazu, uczuć, itd. wielu różnych rzeczy. Byłem Ja i pewna osoba. To było chwilkę, takie sekundowe. W tym natłoku była moja i tej osoby cała relacja jaka była między nami. Takie wspólne życie z tą osobą, emocje, zdania, uczucia. Jakbyśmy byli małżeństwem lub w związku."

Nie wiem co to było. Wariat scenariusza jaki mógłbym przeżyć w tym życiu z tą osobą?
Wiatr1000

Postautor: Lea » 26 sie 2015, 22:21

Ja odczuwam swoje cialo jak worek z dwoma dziurami-wizjerami. :shock: Niewiele przez nie widac, nie? :|
Lea

Postautor: Wiatr1000 » 26 sie 2015, 22:38

Ja od początku miałem problemy z adaptowaniem się tutaj :/ Jakoś nie "ogarniam" tego świata i tych zasad :/ Tym czemu ludzie tak się zachowują względem siebie. Ten egoizm, to reklamowanie się, próżność, duma itd. nie rozumiem tego. Czuję się w tym świecie bardzo samotny, niezrozumiany i jakby z innej planety..
Wiatr1000

Postautor: atalia » 27 sie 2015, 08:02

Może własnie jestes. Mój śp. syn też taki był...
atalia
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi