http://www.parafiawojciech.pl/index.php ... ktualnosci
A dawanie dziecku wizernku trupa przybitego do starożytnego narzedzia tortur to może jest lepsze ?
Milczeniem pomę ofiary śmiertelne seansu "Pasji"

Hansel pisze:A dawanie dziecku wizernku trupa przybitego do starożytnego narzedzia tortur to może jest lepsze ?
Xsenia pisze:Hansel pisze:A dawanie dziecku wizernku trupa przybitego do starożytnego narzedzia tortur to może jest lepsze ?
Dodaj jeszcze obowiązek przychodzenia dzieci na drogę krzyżową.

cthulhu87 pisze:Mój sześcioletni bratanek z prawdziwą gracją przestrzeliwuje ludzkie głowy na playstation, więc trup przybity do krzyża mu niestraszny
Dokładnie o to mi chodziło a mnie ten temat szegulnie boli bo ja lubię AnimeXsenia pisze:Chodziło mi tu o dwulicowość katolicyzmu. Z jednej strony uchronić za wszelką cenę dzieci przed okrucieństwem bajek, gier i muzyki, a z drugiej obrazowe pokazanie śmierci Jezusa (ubiczowanie, korona cierniowa, przybicie do krzyża, pojenie octem, łamanie nóg, przebicie boku).
Moje zdanie na temat czy pokazywać dzieciom okrucieństwo jest takie, że jestem za. Bajki braci Grim bywały okrutne. Natura bywa okrutna. Ludzie bywają okrutni. Dlaczego mamy więc okłamywać dzieci, że wszystko jest cacy i milusie, gdy tak naprawdę takie nie jest wcale.
Udowadnianie przez katolicyzm jakie te bajki (monster high, hello kity, Harry Potter itp.), muzyka (metal, techno, a kiedyś rock) i wszelakie gry komputerowe są złe jest według mnie hipokryzją. Ot i tyle w tym temacie.

No właśnie ja tez Jezusa kocham ale te wizerunki gdzie on jest przedstawiany tak cały zakrwawiony mi się jakoś nie podobają może zresztą właśnie dlatego - https://www.youtube.com/watch?v=TXXpsflK_2QXsenia pisze:Hansel pisze:A dawanie dziecku wizernku trupa przybitego do starożytnego narzedzia tortur to może jest lepsze ?
Dodaj jeszcze obowiązek przychodzenia dzieci na drogę krzyżową.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości