Sen

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Sen

Postautor: Nikita » 09 sie 2015, 13:08

Nasz swiat czyli tam gdzie zyjemy czyli Ziemia....i to co nas otacza czyli Uklad Sloneczny. Tutaj nie znajdziesz prawdziwego domu...wszytsko jest tymczasowe i zmienne. Ludzie tak bardzo probuja znalesc w zyciu stalosc i pewnosc i probuja sie zabezpieczyc z kazdej strony....I niektorzy tylko na tym sie skupiaja.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: 1Prawda1 » 09 sie 2015, 14:25

Dokładnie Nikito, masz słuszność.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pawełek » 09 sie 2015, 14:28

Wszyscy jesteśmy w podróży do naszego prawdziwego domu ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 09 sie 2015, 14:41

Jak Ty pięknie piszesz Pawle :o
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pawełek » 09 sie 2015, 14:52

Dziękuje. Tak mi się jakoś napisało...
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: soldado » 09 sie 2015, 20:14

1Prawda1 pisze:
Hologram jest związany z naszym ciałem, które jest mu podporządkowane i na odwrót, dlatego tak jak napisałem, jesteśmy tutaj jak w więzieniu.

Napiszesz mi coś więcej czym jest Hologram? Nawet nie wiesz jak mnie to zaciekawiło.

Hologram to rzeczywistość, która jest zaledwie bladym odbiciem rzeczywistości realnej.
Jest stworzona na jej wzór, ale nigdy nią nie będzie, bo nie jest prawdziwa.
Do danego hologramu przyporządkowany jest czas, który jest 4 wymiarem.
Biegnie on różnie w różnych hologramach.
W rzeczywistości prawdziwej przeszłość, teraźniejszość i przyszłość to jedno - i to jest zasadnicza różnica, po tym możemy poznać gdzie się znajdujemy.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: 1Prawda1 » 09 sie 2015, 22:05

Soldado a jak myślisz jaki był cel w stworzeniu takiego wymiaru w którym teraz przebywamy? Dostałem odpowiedzi oczywiście niepełne niestety bo sam Kardec pisze, ze tajemnicy wszechrzeczy człowiek nie odkryje, chyba że Bóg mu udzieli jakiejś wiedzy o ile dobrze zrozumiałem. Dostałem odpowiedź od kogoś Pawła czy OneNighta, że jesteśmy tu dla doświadczenia, ale jaki jest sens w zbieraniu doświadczenia skoro lepiej być w naszym prawdziwym domu?
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pawełek » 09 sie 2015, 22:11

1Prawda1, z tego co wyczytałem w dziełach Kardeca to Ziemia jest jednym ze światów niższych na których mamy zbierać doświadczenie. Nie wiemy jak ogromny jest wszechświat, ile jest wymiarów... Tego nie da się wyobrazić, w każdym razie moja wyobraźnia jest zbyt ograniczona. Mam nadzieję że kiedyś się o tym dowiem (jestem zbyt ciekawski, tak wiem :) ), bo strasznie mnie to wszystko ciekawi.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 09 sie 2015, 22:13

Mam nadzieję że kiedyś się o tym dowiem (jestem zbyt ciekawski, tak wiem :) ), bo strasznie mnie to wszystko ciekawi.

Właśnie ja mam to samo, wyczuwam w Tobie duszę filozofa, a Soldado bardzo pozytywnie mnie zaskoczył swoją wiedzą.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: soldado » 09 sie 2015, 22:14

1Prawda1 pisze:Soldado a jak myślisz jaki był cel w stworzeniu takiego wymiaru w którym teraz przebywamy? Dostałem odpowiedzi oczywiście niepełne niestety bo sam Kardec pisze, ze tajemnicy wszechrzeczy człowiek nie odkryje, chyba że Bóg mu udzieli jakiejś wiedzy o ile dobrze zrozumiałem. Dostałem odpowiedź od kogoś Pawła czy OneNighta, że jesteśmy tu dla doświadczenia, ale jaki jest sens w zbieraniu doświadczenia skoro lepiej być w naszym prawdziwym domu?

Cel to nauka, hologram jest stworzony po to, aby w nim doświadczać.
W naszym Domu nie mamy aż takich możliwości, aby przyspieszyć swój rozwój.
Niektórzy z nas, aby jeszcze bardziej przyspieszyć, wchodzą równocześnie nie tylko w jeden hologram.
Najgorsze co może być, to stanie w miejscu.
Lepsze są nawet podejmowane od tego złe decyzje, bo dzięki nim możemy czegoś się nauczyć, gdy po czasie zrozumiemy, że zostały on źle podjęte.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi