Sen

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Sen

Postautor: OneNight » 07 sie 2015, 21:54

Ja mogę robić coś, a myśleć o czymś innym, więc nie bezpośrednio życie - umiejętność bardzo przydatna :D
Ostatnio zmieniony 07 sie 2015, 21:55 przez OneNight, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: soldado » 07 sie 2015, 21:54

1Prawda1 pisze:Pisałem już podobny temat ale chciałbym przedstawić coś nieco innego. Kiedyś miałem sen w którym byłem nieziemsko daleko. To gdzie się znajdywałem sobą było tak daleko, że należałoby już stwierdzić, że było to wręcz poza dystansem. Jak to rozumieć, ja do dnia dzisiejszego na wspomnienie o tym czuje satysfakcję i aż się sam sobie dziwię, że byłem dalej niż cokolwiek w dystansie zamknięte. Gdybym miał zobrazować tą odległość, gdy wspominam ten sen to porównałbym ją do przebywania w innym wszechświecie.

To raczej wspomnienie, które widziałeś w swoim śnie.
Wspomnienie, w którym Twój wolny nieograniczony niczym duch mógł podróżować dokądkolwiek chciał, jeszcze przed wcieleniem.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: 1Prawda1 » 07 sie 2015, 21:57

Twój wolny nieograniczony niczym duch mógł podróżować dokądkolwiek chciał, jeszcze przed wcieleniem.

:o zaciekawiłeś mnie, mógłbyś coś więcej o tym napisać?

OneNight pisze:Ja mogę robić coś, a myśleć o czymś innym, więc nie bezpośrednio życie.

Otóż to! i teraz przełóż to na sny - co teraz przez to rozumiesz?
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: OneNight » 07 sie 2015, 22:00

Przełożyłem na sny i doszedłem do wniosku, że rzadko śpię, bo nie potrafię łatwo zasnąć :D Śni się to o czym często myślisz - zazwyczaj.

W księdze duchów pisze o tych duchach podróżnikach czy jakoś tak.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: soldado » 07 sie 2015, 22:03

Będąc w ciele jesteśmy dosłownie jak w ,,więzieniu'', na które dobrowolnie się zgodziliśmy, ale zostawmy to...
Jako duch mamy nieograniczone możliwości, ponieważ nasz duch jest wielowymiarowy, możemy być w różnych wymiarach, a nawet w kilku miejscach jednocześnie.
Jako duch jesteśmy energią, która właśnie takie ma możliwości.
Przed wcieleniem, przed wejściem w ciało, byliśmy duchem - byliśmy energią, która miała m.in. tego typu doświadczenia, które opisałeś, a które widziałeś i odczułeś w swoim śnie.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Pawełek » 07 sie 2015, 22:04

Rzeczy które wydarzyły się w ciągu dnia też mają duży wpływ na to co może nam się śnić. Szczególnie gdy są bardzo emocjonujące.

Ja dodam tylko do wypowiedzi Soldato że podczas snu, nasza dusza się uwalnia z ciała i również podróżuje.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 07 sie 2015, 22:05

Ciało to szkoła, a okres między wcieleniami to wakacje.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 07 sie 2015, 22:07

No w sumie można to by tak ująć. Z tą różnicą że w czasie "wakacji" również możemy się uczyć ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 07 sie 2015, 22:08

Tak jak i w życiu :) Porównywanie tego do więzienia, jest dobijające.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: 1Prawda1 » 07 sie 2015, 22:10

Soldado po co istnieje w takim razie wszechświat na który przybywamy? Możesz chociaż mniej więcej opisać? Wiem że dużo wymagam od Ciebie tutaj.
Ostatnio zmieniony 07 sie 2015, 22:12 przez 1Prawda1, łącznie zmieniany 3 razy
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi