Achill pisze:Mirek pisze:Gdyby Hitler był zwykłym człowiekiem tak by się stało.
chcesz cholubic Hitlera jako zeslannika Boga, cholub sobie, powieś sobie jego obrazek i się do niego módl, jeśli taka twoja wola.
Wiedz jednak jedno:
Twoja teza nijak nie wpasowuje się w spirytyzm - z dóch powodów - jest tak dęta, że trudno to nazwać myślą a co dopiero tezą. secudno: wytłumaczono to już w tym wątku sto razy, skoro nie potrafisz tego przeskoczyc, to pzoostaje modlić sie aby Ci sie oczy otworzyły.
[quo_!_A_aAaRaaTaaazte="Mirek"]Bardzo niegrzecznie jest komuś pisać, że głupoty pisze, tylko tylko dlatego, że własny sposób myślenia nie jest w stanie pewnych rzeczy przeskoczyć.
Mirek pisze:Duchy Wyższe nie tylko czynią "dobro" na ziemi ale też "zło" w ludzkiej formie rozumienia. Co innego jest w zaświatach.

Pawełek pisze:Mirek pisze:Duchy Wyższe nie tylko czynią "dobro" na ziemi ale też "zło" w ludzkiej formie rozumienia. Co innego jest w zaświatach.
Źródło proszę
Achill pisze:Co jest niezgodnego z zasadami logiki w roli którą przypisujesz Hitlerowi?
nie napisałes, ale posługujesz sie pojęciem duch wyższy, a dla spirytystów duch wyższy to między innymi duchowy wzór do nasladowania. Powinienes o tym wiedziecNigdy nie napisałem, że należy czcić Hitlera.
to dopiero 1/4 odpowiedzi na moje pytanie zostali jeszcze:Mirek pisze:Polacy swój egzamin z odpowiedzialności zdali bardzo dobrze. Jako pierwsi stawiliśmy Niemcom opór.
Mirek pisze: To Francja i Anglia okryły się hańbą. Myślałem, że znasz fakty historyczne.
[/quote]Duchy Wyższe nie tylko czynią "dobro" na ziemi ale też "zło" w ludzkiej formie rozumienia. Co innego jest w zaświatach.

cthulhu87 pisze:Krzysztoff pisze:Kardeca postrzegam jako zwykłego czowieka,
Ja również, jak każdego filozofa czy uczonego, którego pragnieniem było dążenie do dobra ludzkości. No chyba że praca intelektualna i pragnienie dobra nie są tak zwykłe, jakby się mogło wydawać
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości