Sen

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Sen

Postautor: 1Prawda1 » 06 sie 2015, 23:30

OneNight pisze:Co się tak tych snów uczepiłeś? Każdemu może się przyśnić dosłownie wszystko i nie oznacza to, że byłeś w innym wymiarze.

Oj zbyt pewny siebie jesteś.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: OneNight » 07 sie 2015, 08:59

Jestem tego pewny, a nie zbyt pewny. Chcesz się oszukiwać? Proszę bardzo.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 07 sie 2015, 09:01

OneNight to że Tobie się to nigdy nie przytrafiło nie oznacza że nikomu innemu. Jesteś typowym przykładem sceptyka którego jedynym argumentem jest "ja w to nie wierzę/ja tego nie doświadczyłem, to to nie istnieje".
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 07 sie 2015, 09:04

OneNight pisze:Jestem tego pewny, a nie zbyt pewny. Chcesz się oszukiwać? Proszę bardzo.

Jeżeli to pozytywnie wpłynie na niego, to co masz przeciwko temu, że będzie się oszukiwał?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 07 sie 2015, 09:13

To znaczy, że byłem w Heddal stavkirke, a nie w swojej głowie :D

Życie w kłamstwie... Im dłużej tak żyjesz, tym większe rozczarowanie, gdy dowiesz się prawdy.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 07 sie 2015, 09:17

A to, że komuś się coś przytrafiło, nie oznacza że również Tobie się przytrafiło.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 07 sie 2015, 09:39

Pawełek pisze:OneNight to że Tobie się to nigdy nie przytrafiło nie oznacza że nikomu innemu. Jesteś typowym przykładem sceptyka którego jedynym argumentem jest "ja w to nie wierzę/ja tego nie doświadczyłem, to to nie istnieje".

Tu nawet nie chodzi o sceptycyzm, a o udowadnianie sobie na siłę, że to nie działa.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 07 sie 2015, 11:05

Wy jesteście niepoważni...
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: 1Prawda1 » 07 sie 2015, 15:25

Jesteś typowym przykładem sceptyka którego jedynym argumentem jest "ja w to nie wierzę/ja tego nie doświadczyłem, to to nie istnieje".

Dokładnie.

Jeżeli to pozytywnie wpłynie na niego, to co masz przeciwko temu, że będzie się oszukiwał?

Bardzo mądrze. Bo kto powiedział, że dochodzenie do prawdy nie posiadania koniecznie najpierw przekonania o kłamstwie.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: OneNight » 07 sie 2015, 16:21

'Ja nie wierzę' nie jest moim jedynym argumentem. Wiem czym jest sen i nie ma sensu w marzeniach sennych doszukiwać się zjawisk paranormalnych. Chcecie zataić prawdę i wprowadzać ludzi w błąd? To po to jest to forum, żeby okłamywać ludzi?

Dochodzenie do prawdy jest po to, aby pozbyć się kłamstwa i nie ma sensu celowo się oszukiwać. Skoro nikt tego nie powiadział, to ja to wam mówię:
dochodzenie do prawdy nie posiadania koniecznie najpierw celowego przekonania o kłamstwie.
Awatar użytkownika
OneNight

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi