Jak znaleźć kobietę która we mnie uwierzy

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak znaleźć kobietę która we mnie uwierzy

Postautor: OneNight » 02 sie 2015, 15:27

Ale to nie forum na szukanie partnerek...
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: 1Prawda1 » 02 sie 2015, 15:57

Takie zalozenia nie prowadza do szczescia,szczescie to wyrzeczenia,wybaczanie i cala masa innych drobnych rzeczy dnia codziennego,ktore wlasnie prowadza do szczescia -tego prawdziwego,a nie przepelnionego iluzja.

Pisałem na tym forum, że potrafię wybaczyć nawet wielką krzywdę. Kobieta która by mnie posłuchała właśnie od tej iluzji o której tak piszesz by się uchroniła. Pozwalanie na wszystko kobiecie po której widać że ma błędne myślenie co do związku doprowadzi do tego, że w wieku 30-stu lat gdy będą mieć dziecko, będą się kłócić przy alkoholu a dziecko będzie mówiło im by przestali. Jest sporo takich par i to właśnie dlatego, że taki ktoś jak Ty Pablo wygarnie komuś, że on jest iluzjonistą a sam jeszcze jest uczniem. Szczęście mojej kobiety i mojego dziecka ma polegać na tym, że nauczę kobietę jak zachować stałość, która zapewni porządny związek z pięknem aż do śmierci, albo i dalej. W ogóle filozof według Platona to prawdziwy nauczyciel, a nie trzeba chyba tłumaczyć, że szczęścia człowiek się uczy. To co jest w szczęściu osobne od nauki to jest, ale są rzeczy przede wszystkim te które stałości w związku się tyczą, które muszą zostać wyuczone jeśli partnerka nie zna się na stałym związku, bez negatywnych wariacji. Achill też Cię tu chyba trochę oświecił.

OneNight pisze:Ale to nie forum na szukanie partnerek...

To forum o spirytyźmie, a więc też o miłości, więc zadanie pytania dotyczącego udzielenia rad w kwestii miłości (spirytyzm) będzie trafione w dziesiątkę.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Achill » 02 sie 2015, 16:18

OneNight pisze:Ale to nie forum na szukanie partnerek...

Przecież nikt tu ogłoszeń matrymonialnych nie zamieszcza ;)

Prawdo uważaj, bo jeszcze znajdziesz kobiete od której to Ty sie będziesz uczyć a wtedy cały Twój misterny plan weźmie w łeb. :lol:
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: 1Prawda1 » 02 sie 2015, 16:26

Prawdo uważaj, bo jeszcze znajdziesz kobiete od której to Ty sie będziesz uczyć a wtedy cały Twój misterny plan weźmie w łeb. :lol:

Haha. uważam, że związek to wzajemne uczenie się od siebie
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Hansel » 02 sie 2015, 17:55

1Prawda1 pisze:Jak mam znaleźć kobietę, która uwierzy mi, że znam się na prawdziwym szczęściu i będzie mnie słuchać?
To znaczy że szukasz sobie dziewczyny ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Pablo diaz » 02 sie 2015, 18:21

1Prawda1 pisze:

Haha. uważam, że związek to wzajemne uczenie się od siebie

I otóż właśnie to .

...Bądzcie cierpliwi,cierpliwość to także wyraz miłosierdzia ,a wy przecież macie wcielać w życie zasady miłości,których uczył Chrystus-wysłannik Boga .
Miłosierdzie,które polega na dawaniu jałmużny biednym jest najprostszym wyrazem dobroczynności.Jednakże istnieje miłosierdzie trudniejsze ,które ma zarazem większą wartość-wybaczanie tym ,których Bóg umieścił na naszej drodze,by wyrządzili nam cierpienia,a cierpliwość wystawili na próbę.
Wiem dobrze,że życie jest trudne,składa się z tysięcy drobnostek-te są jak ukłucia igły,które koniec końcem zadają ranę.
Należy jednak patrząc na obowiązki ,które na nas nałożono ,spoglądać również na pocieszenie i nagrodę,które otrzymujemy z drugiej strony...

Duch Przyjaciel ,,Ewangelia według spirytyzmu,,Allan Kardec
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Hansel » 02 sie 2015, 19:19

Prawdo a jaką chciał byś mieć partnerkę ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: cthulhu87 » 02 sie 2015, 19:20

Jak chcesz się dzielić prawdą z kobietami proponuję rozpocząć poszukiwania w bibliotece wydziału filozofii na uniwersytecie. :mrgreen:
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 02 sie 2015, 20:29

Pablo bardzo mądre słowa. Tylko ja właśnie szukam takiej duszyczki co umie dać jałmużne i ogólnie woli jak to się mówi suknię od miniówki.

cthulhu87 pisze:Jak chcesz się dzielić prawdą z kobietami proponuję rozpocząć poszukiwania w bibliotece wydziału filozofii na uniwersytecie. :mrgreen:

Zaskoczyłeś mnie. Naprawdę myślisz, że to może być dobry trop czy tylko lekko przypuszczasz? Bo jestem gotów się czegoś takiego podjąć.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: cthulhu87 » 02 sie 2015, 20:49

1Prawda1 pisze:jestem gotów się czegoś takiego podjąć.

najlepiej w październiku, jak się zacznie rok akademicki. Na razie siedzą tam tylko takie, które uczą się do sesji poprawkowej :D
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi