Jak znaleźć kobietę która we mnie uwierzy

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Jak znaleźć kobietę która we mnie uwierzy

Postautor: 1Prawda1 » 02 sie 2015, 01:05

Jak mam znaleźć kobietę, która uwierzy mi, że znam się na prawdziwym szczęściu i będzie mnie słuchać?
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Re: Jak znaleźć kobietę która we mnie uwierzy

Postautor: Pablo diaz » 02 sie 2015, 07:44

1Prawda1 pisze:Jak mam znaleźć kobietę, która uwierzy mi, że znam się na prawdziwym szczęściu i będzie mnie słuchać?

To pytanie jest pelne egocentryzmu,skrzywdzilbys bardzo kazda kobiete kazac jej wierzyc w ciebie,oraz wmawiajac ,ze jestes znawca szczescia.
Prawdziwy mezczyzna szanuje wolna wole i wybory ,,swojej,,pani szuka harmonii obojga ,a nie zaspakaja wlasnych iluzji i pobudek.
Takie zalozenia nie prowadza do szczescia,szczescie to wyrzeczenia,wybaczanie i cala masa innych drobnych rzeczy dnia codziennego,ktore wlasnie prowadza do szczescia -tego prawdziwego,a nie przepelnionego iluzja.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: OneNight » 02 sie 2015, 08:12

Wywieź takie ogłoszenie, a żadna nie przyjdzie. Chcesz, aby Cię słuchała - naucz się perswazji.

A tak na serio, to twój post jest sprecyzowany jak przez jakieś dziecko "będzie mnie słuchać?".
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Achill » 02 sie 2015, 08:23

Pablo diaz pisze:Takie zalozenia nie prowadza do szczescia,szczescie to wyrzeczenia,wybaczanie i cala masa innych drobnych rzeczy dnia codziennego,ktore wlasnie prowadza do szczescia -tego prawdziwego,a nie przepelnionego iluzja.

dziwnie pojmujesz szczęsce. Brzmi conajmniej niezachęcająco i jak dla mnie dalekie od szczęscia.
Jeśli musisz komus w związku wybaczać, albo sie czegoś wyrzekać to znaczy, że jesteś w zlym związku. (może nie takim złym do spziku kości, ale dalekim od perfekcji).
prawdziwy związek to taki w którym zamiast wybaczenia za błedy, sam starasz sie z partnerką te błedy naprawiać, To taki w którym z niczego się nie wyrzekasz, a własnie sam zyskujesz, i pomagasz zyskiwać partnerce - bo w związku wszystko się sumuje. Jesli ty z czegoś zrezygnujesz, to rezygnujesz w pewnym sensie "jako związek". Twoja strata, rezygnacja, jest stratą dla związku. Gdy Ty lub partnerka zyskujecie jako jednostki, zyskuje i związek. Np przez to że czujecie się bardziej spełnieni w tym przyziemnym życiu, a to przeklada się przeciez i na relacje z ludźmi. dy musiecie rezygnować, pozostaje w was blizna - niespełnionych oczekiwań - a blizny sa "widoczne" i również rzutują na relacje.

Zgodność i miłość.
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 02 sie 2015, 08:42

Moja misja na ziemi jest sluzyc,to jest moje szczescie i moja proba.Dlatego tez miedzyi nnymi zostalem obdarzony mediumizmem uzdrawiania ,poswiecac sie ,wybaczac,wyrzekac nie jest strata , a lekcja zarowno dla mnie jak dla innych.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Achill » 02 sie 2015, 10:10

Pablo diaz pisze: ,poswiecac sie ,wybaczac,wyrzekac nie jest strata , a lekcja zarowno dla mnie jak dla innych.

eh... ten dobor słów. Rozumiem o co Ci chodzi, użylbym jednak innych słów. Ponieważ, czy tak naprawde coś poświęcasz, wyrzekasz się? Raczej dzielisz, dajesz ale nic nie tracąc - tak jakbys miał studnię i wciąz nabieral wodę i częstował nią wszystkich którzy do Ciebie przyjdą. ;) a w zamian tez co nieco dostajesz. Satysfakcję, ze mogłeś komus pomóc chociażby.
Wybaczenie jest tez ważne ale w kontekście związku... chodzi o to aby nie byc drugą stroną, lecz jednością. Aby dzielić się zaówno tym co dobre jak i tym co złe, nawet jeśli sami jesteście tego źródłem. Bo w ten sposob znajdujemy w sobie nawzajem oparcie i możemy przeciwdziałać, zadośćuczynić za wyrzadzone krzywdy. itd
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: OneNight » 02 sie 2015, 12:44

Wracając do pytania: na pewno nie na forum spirytystycznym :D
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Achill » 02 sie 2015, 13:53

OneNight pisze:Wracając do pytania: na pewno nie na forum spirytystycznym :D

Skąd ta pewność ;)
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: OneNight » 02 sie 2015, 14:38

A co? Zrobisz sobie operacje i zostaniesz jego kobietą?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Achill » 02 sie 2015, 15:06

OneNight pisze:A co? Zrobisz sobie operacje i zostaniesz jego kobietą?

Oj OneNight... od razu z takimi sugestiami... :roll:

Spirytyzm nie jest TYLKO DLA MĘŻCZYZN. Kobiety też się tym interesują - mamy tu i spirytystki i sympatyczki spirytyzmu. Dlaczego więc mielibysmy absolutnie wykluczyc możliwość poznania tu kogoś kto ma podobny światopogląd. Nie wykluczałbym więc takiej mozliwości a tym bardziej bym się nie dziwił.
Znam i założę się że i Ty znasz wiele osób ktore poznały się w różnych dziwnych miejscach i przy okazjach conajmniej mało randkom sprzyjającym.

poza tym z miłością to nigdy nie wiadomo. ;)
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi