Oddziaływanie ciała na ducha

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Oddziaływanie ciała na ducha

Postautor: qaz » 06 mar 2010, 10:16

Zboczę troche z tematu bo , nie chce zakładać mi się nowego.
Odbędą się w diach 26 - 28 marca w Katowicach targi ezoteryczne.
Może moje pytanie jest głupie ale mam takie: jak zachowywać się na targach ezoterycznych? Chodzi mi o spotkanie oko w oko z medium , wróżka itd. :mrgreen:
qaz

Postautor: konrad » 06 mar 2010, 14:21

qaz pisze:Może moje pytanie jest głupie ale mam takie: jak zachowywać się na targach ezoterycznych? Chodzi mi o spotkanie oko w oko z medium , wróżka itd. :mrgreen:

Najlepiej zachować spokój, zdrowy rozsądek i pogodę ducha. :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: methyl » 08 mar 2010, 15:16

qaz pisze:jak zachowywać się na targach ezoterycznych? Chodzi mi o spotkanie oko w oko z medium , wróżka itd.

Nawiązać kontakt wzrokowy i w żadnym wypadku nie uciekać! :mrgreen:

A tak na serio to można takie osoby zapytać czy znają "Księgę Duchów".
Jak nie znają to wtedy mozna zacząć uciekać :D
arecki

"Wiedza to jedyny skarb podążający za swym właścicielem" - przysłowie chińskie
Awatar użytkownika
methyl

Postautor: Luperci Faviani » 08 mar 2010, 20:26

Chciałbym jeszcze troszkę bardziej zboczyć z tematu...
Czy gdy wykręcam numer telefonu 997, trzeba również wykręcić kierunkowy, np. 022 ?
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Przepol » 09 mar 2010, 20:06

ja kręcę 012
Przepol

Postautor: atalia » 13 mar 2010, 17:12

Pytanie do LF,również nie na temat,ale nie chcę zakładać tematu:czy na terenie obozu śmierci w Oswięcimiu(bądź w samym miescie)zaobserwowano jakąs wzmożona "aktywnosc"duchów,co byłoby chyba naturalne,zważywszy ogrom zbrodni tam popełnionych?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: konrad » 14 mar 2010, 08:51

atalia pisze:czy na terenie obozu śmierci w Oswięcimiu(bądź w samym miescie)zaobserwowano jakąs wzmożona "aktywnosc"duchów,co byłoby chyba naturalne,zważywszy ogrom zbrodni tam popełnionych?

Tak. Generalnie do dziś w tym miejscu przebywają zagubione jeszcze Duchy - więźniów albo żołnierzy związanych z tym miejscem.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zuzka » 14 mar 2010, 09:34

A czy robi się coś w tym kierunku, żeby pomóc im odejść, czy uświadamia się im ich sytuację?
Myślę o sensownych działaniach spirytystycznych...
:)
Zuzka

Postautor: konrad » 14 mar 2010, 10:12

Tak, aczkolwiek nie są to chyba działania na większą skalę. Między innymi próby bezpośredniego kontaktu z takimi Duchami podejmowali Brazylijczycy, których znam, a także i my mieliśmy w historii PTSS jeden przypadek, gdy jedna osoba weszła w kontakt z Duchami z Oświęcimia, którym na szczęście udało się pomóc.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 16 mar 2010, 17:52

atalia pisze:Pytanie do LF,również nie na temat,ale nie chcę zakładać tematu:czy na terenie obozu śmierci w Oswięcimiu(bądź w samym miescie)zaobserwowano jakąs wzmożona "aktywnosc"duchów,co byłoby chyba naturalne,zważywszy ogrom zbrodni tam popełnionych?

Konrad już odpowiedział, ale dopowiem, że różni ezoterycy są zgodni w temacie i jednomyślnie twierdzą, że w Auschwitz i Birkenau nadal uwięzionych jest bardzo dużo duchów. Kilka lat temu miał miejsce w oświęcimskim muzeum zjazd (nie pamiętam nazwy) różnego rodzaju mediów, szamanów itp., którzy medytowali z intencją uwolnienia tych duchów. Mówi się, że uwięzionych dusz jest w Auschwitz-Birkenau tak dużo, że aby je uwolnić, wszyscy ezoterycy na całym świecie musieliby medytować przez wiele dziesiątków lat. Osobiście rozmawiałem z osobą, która brała udział w "oczyszczaniu" dawnego obozu. Z opisu wynikało, że duchy nad Birkenau zlewają się (jakby) w morze gęstej smoły - wszystko jest czarne, jest (dobieram słowa) wypełnione... złem... raczej: "negatywnymi emocjami". Są tam również duchy, które próbują odstraszyć media udzielające pomocy, ukazując się pod postacią, np. smoków (znamy to z Buddyzmu), czy jakichś potworów. Nie potrafię powiedzieć w tym momencie, czy jest to tylko aparycja, czy może taki zły duch jest w stanie wyrządzić medium jakąś krzywdę. Może w którymś kwartalniku napiszę więcej na ten temat...

W samym w Oświęcimiu nie słychać, aby częściej, niż w innych miastach, dochodziło do manifestacji duchów.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi