Granice obrony własnej

Czyli wasze trudności życiowe, problemy z rodziną, przyjaciółmi i skomplikowane sytuacje. Nie wiesz, jak sobie poradzić? Napisz...

Re: Granice obrony własnej

Postautor: Mirek » 23 lip 2015, 09:19

gaba75 pisze:One Night, ja nie mam takich ambicji by błyszczeć. Ja błyszczę, choć Tobie może się to nie podobać.

To po co się przechwalasz, kim to nie jesteś, skoro nie chcesz błyszczeć?
Skoro jesteś rakim fachowcem pedagogiem, to dlaczego nie masz ciągle pracy?
Żyjesz w swoim urodzonym świecie.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 23 lip 2015, 09:35

Tak, stwierdzam to poprzez jej posty.
Wątpie, żeby pedagog był taki agresywny w stosunku do innych. To że uczniowie odnoszą sukces nie znaczy, że to Ty ich wszystkiego nauczyłaś(osiągneli sukces, żeby się od ciebie uwolnić). Nigdy nie widziałem pedagoga ani psychologa, który by się tak wywyższał i poniżał innych "Pogadamy, gdy będziesz taki mądry jak ja". W twoich wypowiedziach nie widzę wiedzy ale raczej jej brak. Sam psychologiem nie jestem, ale mam znajomych, którzy nimi są i nauczyłem się od nich wielu rzeczy. Jakbyś była pedagogiem, to byłoby zagrożeniem dla zdrowia psychicznego innych.

PS: Nie stawia się przecinków i kropek przed "i"!
Zdania współrzędnie łączne i przeciwstawne bez przecinków!

Nie mam zamiaru przedstawiać się osobie, której nie znam na żywo.

Wybitny pedagogu, pochwal się wiedzą i wymień trzy części ludzkiej psychiki :) Podpowiem, że każda kończy się na ego.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 23 lip 2015, 10:01

OneNight pisze:Nie mam zamiaru przedstawiać się osobie, której nie znam na żywo.

Ale masz zamiar ją oceniać :|
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: gaba75 » 23 lip 2015, 10:58

Ale się uśmieję. Ha ha ha.
gaba75

Postautor: gaba75 » 23 lip 2015, 11:04

No dalej, mówcie co wam leży na sercu, jaka to ja głupia jestem i nie posiadam wiedzy takiej jak wy. A jak ktos z Was chce startowac ze mna w konkursie ortografii i interpunkcji, proszę bardzo.
gaba75

Postautor: OneNight » 23 lip 2015, 11:14

Gaba, podaj czas i miejsce konkursu :)
Denerwuje mnie twój egoizm. Po prostu przestań się przechwalać.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: gaba75 » 23 lip 2015, 11:25

Jak cie denerwuje to czepnij się tramwaja, dostaniesz energii i będziesz biegł w końcu w dobrym kierunku.
gaba75

Postautor: Mirek » 23 lip 2015, 11:39

To się okazuje Gaba, że niewiele potrzeba w Twoim przypadku aby uczeń przerósł mistrza, skoro dzieci Cię przyrastają.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: gaba75 » 23 lip 2015, 12:34

Tłumacz sobie to na swój rozumek bo widac jaka jest jego pojemnosć, z tego jak traktujesz kobiety które przerastają mądrościa i inteligencją ciebie. Ta pojemnośc jest mulutka.
gaba75

Postautor: Achill » 23 lip 2015, 13:14

nie ma to jak doświadczalne sprawdzanie tematu... tylko kto sie tu przed kim broni?
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Na zakręcie