Media

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Media

Postautor: OneNight » 18 lip 2015, 16:29

Kobieta robotyk :D
Które studia? Bo są 3 stopnie: inżynier, magister i doktor
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 18 lip 2015, 16:30

A co w tym złego że jest kobietą? Niektóre są lepsze od mężczyzn.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 18 lip 2015, 16:36

Nie napisałem, że to źle. To bardzo dobrze!
Pawełek, skąd wiesz, że niektóre kobiety są lepsze w robotyce? Jesteś robotykiem?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 18 lip 2015, 17:26

Nie, nie jestem.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: gaba75 » 18 lip 2015, 17:39

Wracając do tematu mediumizmu i mediów, to moje zdanie jest takie:
1. najważniejsze są zasady, a pierwszą i najważniejszą jest Miłość
2. ważne są i znaki
3 skupienie
4. wiara
5 nadzieja
6 honor
7 modlitwa
8 odpowiedzialność
9 potrzeby
10. cielesność- ciało jako świątynia ducha - i to nie moje zdanie, ja to tylko powielam, bo wiem że jest ważne.
11. zrozumienie i analiza
Edi, jeśli chcesz wiedzieć coś więcej o mediumizmie dobrze byłoby jednak poczytać jakieś ciekawe treści, skupić swą uwagę czasem na chwilach, które dla ciebie mają znaczenie, przeanalizować je itp.
Jeśli nie lubisz czytać pozycji książkowych, papierowych, to posłuchaj, ale dobrze byłoby "coś wrzucić na ruszt". Ja jestem molem książkowym,poza tym interesuję się psychologią. Z doświadczenia wiem, że nie wszyscy są powołani do tego by pomagać Duchom i ludziom jednocześnie. To duża odpowiedzialność. Jeśli tu jesteś i interesuje Cię ten temat, to nie jest przypadek.
Ja jak zaczęłam studiować spirytyzm, to jakby kurtyna opadła. Jakbym już to wszystko wiedziała i rozumiała, tylko przypominała sobie.
Edi o ile dobrze przeczytałam to piszesz, że będzie ci ciężko ze skupieniem? Ja też mam z tym problem, czasem, ale wierz mi jeśli chcesz to sięgniesz Nieba, bo Niebo istnieje naprawdę.....
gaba75

Postautor: Pawełek » 18 lip 2015, 17:41

Gaba, jeszcze cierpliwość! :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Edi » 18 lip 2015, 17:56

Dziękuję Gabrysiu za wypowiedź i kontynuację mojego postu i jego tematu.

Przegadywanki niektórych osób są tu niepotrzebne i nie na miejscu bo od tego jest pw.

Spirytyzm mnie zawsze intrygował i coś mnie ciągnęło w jego kierunku.

Dlatego pytałem w jaki sposób rozpoznać w sobie zdolności mediumiczne ??
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: Achill » 18 lip 2015, 17:59

Gaba mogłabyś rozwinąc temat lub wskazać miejsce gdzie moge poszukac o tej cielesności - cialu jako światyni?

co do skupienia... przez 4 ostatnie lata mialem z tym problem nie potrafiłem usiedzieć dłużej niz godzinę nad jedna rzeczą... od czasu kiedy poznalem spirytyzm i jego zasady cos sie w tej kwestii zmienilo. ale to musialbym wejśc w swojej osobiste rozważania... generlanie pomogło mi to zrozumieć celowośc pewnych wydarzeń z mojego życia i w pewnym sensie wskazać sens życia, dzieki czemu jest latwiej. I nie chodzi tu tylko o filozofie spirytystyczną ale i o moje skromne bo skromne ale jednak doświadczenia mediumiczne. ;)
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: gaba75 » 18 lip 2015, 17:59

Pawle, jestes genialny!!!! :D :shock: Zapomniałabym na śmierć o tej szlachetnej cesze. Dzięki za przypomnienie.
gaba75

Postautor: Pawełek » 18 lip 2015, 18:01

Właśnie dzisiaj o tym czytałem Edi w "Czym jest spirytyzm?". Allan Kardec powiedział że jedynym sposobem na to, jest spróbowanie. Na przykład pisma automatycznego, lub innych zdolności. Nie ma złotego sposobu, żeby sprawdzić to od razu czy mamy predyspozycje.

Dziękuje Gaba :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi