Czy niewierzący może się kontaktować z duchami?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Czy niewierzący może się kontaktować z duchami?

Postautor: Xsenia » 15 lip 2015, 06:48

OneNight zastanawia mnie jedno. Wierzysz w duchy? Wydaje mi się, że tak. To jak wytłumaczysz ich istnienie? :) Z ciekawości pytam.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: OneNight » 15 lip 2015, 08:50

:x Kolejna....
Dlaczego ja mam wam tłumaczyć ich istnienie? Nikt nie wie jak jest na prawdę.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Achill » 15 lip 2015, 09:23

pax! pax!
OneNight pisze:Nikt nie wie jak jest na prawdę.

my wiemy bo mamy monopol. ;) nikt poza nami nie studiuje tak dogłebnie świata duchowego ;)
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Xsenia » 15 lip 2015, 10:55

OneNight pisze: Kolejna....Dlaczego ja mam wam tłumaczyć ich istnienie? Nikt nie wie jak jest na prawdę.

Ale istnieją, temu raczej nie zaprzeczysz. A wszystko powstało po coś, albo z czegoś. :) Nie masz tłumaczyć ich istnienia. Ja się pytam tylko co ty o tym myślisz, a nie pytam jak jest naprawdę. :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 15 lip 2015, 11:06

Ja to bym sie przeszla na taki seans spirytystyczny ale taki z prawdziwego zdarzenia...Sama sie boje ale jakby byla jakas doswiadczona grupa to chetnie wzielabym udzial w tym.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Achill » 15 lip 2015, 11:10

włanei zbierzmy niedowiarków i wierzących i sprawdźmy który zespól szybciej zrealizuje seans zakończony nawiazaniem kontaktu ;)
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: bernadeta1963 » 15 lip 2015, 11:52

Szkoda , że duchy nie mogą zrobić wpisu na forum . Nie wiem , czy dobrze zrozumiałam ? Może zorganizujmy zawody z nagrodami za pierwsze trzy miejsca , kto szybciej wywoła ducha ? . Czy uważacie że duchy to CHOMIKI DOŚWIADCZALNE ? Wywolajmy sobie i zobaczymy co będzie ?
One też mają uczucia , jeśli przychodzą to po to aby poprzez przekaz ulżyć cierpieniom swoich bliskich ,których pozostawili. Inne proszą o pomoc w przeprowadzeniu . Wy chcecie sobie wywołać i co im powiecie ? '' DZięki tobie mamy jeden punkt '' .

Przepraszam , ale nie potrafię podejść do tego bez emocji . Nie rozmawiam z duchami co dziennie , ale jeżeli to robię kontakt opiera się na wzajemnym szacunku . I zgadzam się z Nikitą , że kontakt powinna nawiązywać doświadczona grupa , która bedzie w stanie pomóc temu kto przyjdzie .
bernadeta1963

Postautor: OneNight » 15 lip 2015, 12:12

Bernadeta, ciekawość, to natura ludzi. Niestety, chociaż mam czyste intencje, nie potrafię się kontaktować z duchami.
Ludziom, którzy robią to dla zabawy ma się udawać, a tym z czystymi intencjami nie? Niesprawiedliwość.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: OneNight » 15 lip 2015, 12:21

Xsenia, a jak powstał bóg?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 15 lip 2015, 12:37

OneNight pisze:Bernadeta, ciekawość, to natura ludzi. Niestety, chociaż mam czyste intencje, nie potrafię się kontaktować z duchami.
Ludziom, którzy robią to dla zabawy ma się udawać, a tym z czystymi intencjami nie? Niesprawiedliwość.

Możliwe że to one nie chcą się z Tobą kontaktować. Bez urazy.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi