Jak ułożyć ręke do pisma automatycznego

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Jak ułożyć ręke do pisma automatycznego

Postautor: OneNight » 14 lip 2015, 16:03

Hejka.
Czytałem coś o kontaktowaniu się z opiekunem za pomocą pisma. Wydaje mi się, że coś robię nie tak. Czy ktoś może mi pokazać zdjęcie, bo nie zabardzo wiem jak ustawić ręke, aby jej nie blokować. Podczas mojej próby po prostu oddech lekko poruszał ołówkiem i po kilku minutach powstał jakiś niewyraźny znaczek, a jakby popatrzeć z dala, to widać napis "cly".
Awatar użytkownika
OneNight

Re: Jak ułożyć ręke do pisma automatycznego

Postautor: Pawełek » 14 lip 2015, 16:24

Teoretycznie ręka powinna trzymać tylko ołówek nie podpierając się ani nic, ale jeśli samoczynnie opadnie to nie trzeba się przejmować.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 14 lip 2015, 17:21

Ale jak nie będę opierać ręki, to wisząc w powietrzu, będzie napięta - to nie przeszkadza?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 14 lip 2015, 18:18

W sumie nie powinieneś się na niej skupiać, więc nawet tego nie zauważysz :) Przytoczę tutaj kawałek postu z innego tematu:
(...) prawą ręką ująć, mniej więcej za środek, czarny miękki ołówek i oprzeć go ostrzem pionowo na papierze, nie za mocno jednak i nie za lekko, ale tak jak przy pisaniu. Ręka podczas początkowych prób w żadnym wypadku nie powinna być o nic oparta, jeżeli jednak potem sama opadnie lub zmieni pozycję, nie trzeba się temu sprzeciwiać.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Achill » 14 lip 2015, 18:25

To z Księgi Mediów jest przecież
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pawełek » 14 lip 2015, 18:26

Możliwe! Ja to przeczytałem w jednym temacie i zapisałem, a księgi mediów jeszcze nie czytałem :?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Edi » 15 lip 2015, 08:28

Ja tam próbowałem na wszelkie sposoby i pismo u mnie nie skutkuje. Prosiłem nawet o chociażby znak w postaci kreski czy kółka.
Opiekun mnie olał :)
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: OneNight » 15 lip 2015, 08:52

Mnie też olał, ale po jednej próbie się nie poddam. Może to próba mojej słabej cierpliwości :D
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Edi » 15 lip 2015, 11:15

Ja tam jestem raczej cierpliwy i zaliczyłem kilka prob.
Może kiedyś to on się skontaktuje
Awatar użytkownika
Edi

Wróć do Pytania i odpowiedzi