Ewolucja według Andre Luiz

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Ewolucja według Andre Luiz

Postautor: Pablo diaz » 11 lip 2015, 10:59

Pawełek pisze:Ale to skoro napisałeś że ewolucja jest nieskończona... To co wtedy gdy staniemy się duchami czystymi?

Duchy o tym mówią , oczywiscie ja po nich powtarzam proszę nie myśleć ,że jestem wszechwiedzącą istotą ,która przybyła tu na ziemię poszerzać horyzonty wiedzy o wszechświecie i duchowosci.

Natomiast z mojego punktu widzenia ,ta nieskończoność duchowa idzie na par z nieskończonością wszechświata,Boga i Jego nieskończonych możliwości ,tak to odczuwam.
Czyli my teraz ,tu na tym poziomie, to nic jak taka mała odrobinka ziarnka pisaku na pustyni ,a może nawet nie ,takich małych nas widzę.

Dlatego miłujmy,miłujmy się miłością bezinteresowną przyjaciele ,bo to jest klucz do poznania majestatu Ojca naszego i szczęścia wiecznego.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pawełek » 11 lip 2015, 11:37

Ja sobie nie potrafię nigdy wyobrazić, że pewnego dnia mogę stanąć "oko w oko" z istotą którą nazywamy Bogiem... Dla mnie to straszna abstrakcja. Jak czytam niektóre historie mediów, które miały okazje poczuć tą dobroć i miłość to mam łzy w oczach, bo także bym chciał czegoś takiego doświadczyć. Boję się że ten rozwój nasz będzie tak długo trwał, że dosłownie nigdy się nie skończy.

Jeszcze mam takie jedno zmartwienie o którym ostatnio myślałem, bo skoro po śmierci pójdziemy do świata duchów, to czy my to odczujemy? Nie wiem jak to dobrać w słowa. Chodzi o to że potem znów wrócimy do życia na ziemi, albo może gdzieś indziej i zapomnimy o tym co było wcześniej. Smuci mnie trochę myśl że nie odczuje tego że byłem na drugim świecie z tego względu że wszystko zapomnę...
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pablo diaz » 11 lip 2015, 12:33

Pawełek pisze:Jeszcze mam takie jedno zmartwienie o którym ostatnio myślałem, bo skoro po śmierci pójdziemy do świata duchów, to czy my to odczujemy? Nie wiem jak to dobrać w słowa. Chodzi o to że potem znów wrócimy do życia na ziemi, albo może gdzieś indziej i zapomnimy o tym co było wcześniej. Smuci mnie trochę myśl że nie odczuje tego że byłem na drugim świecie z tego względu że wszystko zapomnę...

Wręcz przeciwnie opuszczając ciało materialne poczujesz ulgę,będziesz robił rzeczy ,gdzie ludzka wyobrażnia nie jest w stanie tego opisać.
Spotkasz rodzinę, przyjaciół z tego oraz z poprzedniego życia ,ale w jakże przepięknej scenerii,nie będziesz dbał o to ,co było,tylko ,co będzię,bo w świetle prawdy, przyszłości która Ci się objawi i która cię czeka -Twój duch dozna niewyobrażalnego olśnienia.
Bracia Duchowi ,którzy nas wspierają pokażą Ci część świetności Bożej będzie to dla Ciebie coś ,co ludzki język nie jest w stanie opisać.

Wypełniaj więc bracie ziemskie obowiązki ,kierując się w życiu ewangelią Jezusa ,a Ojciec w niebie wynagrodzi cię dając sprawiedliwie to na ,co zasłużyłeś.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 11 lip 2015, 15:23

Nie wcielamy się tylko na Żiemi ale również w innych światach.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 13 lip 2015, 06:48

O Matko!!! Mam jednak nadzieję, że mylisz się co do Gubernatora Jezusa. Czegoś takiego chyba bym nie przeżyła. Niby z jakiej racji ten zwykły człowiek miałby być gubernatorem Ziemi? Co takiego uczynił, że na siłę go tam umieszczacie?
A dlaczego tym Gubernatorem nie może być Dalajlama? Albo Budda? Albo Kriszna? Dlaczego koniecznie Jezus?

Gdyby duchy mi opowiadały tylko o tym jaki to Jezus był cudowny i wspaniały, to zaczęłabym się zastanawiać co te duchy chcą osiągnąć i raczej podchodziłabym do ich rewelacji ostrożnie.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Pablo diaz » 13 lip 2015, 07:37

Xsenia pisze:O Matko!!! Mam jednak nadzieję, że mylisz się co do Gubernatora Jezusa. Czegoś takiego chyba bym nie przeżyła. Niby z jakiej racji ten zwykły człowiek miałby być gubernatorem Ziemi? Co takiego uczynił, że na siłę go tam umieszczacie?
A dlaczego tym Gubernatorem nie może być Dalajlama? Albo Budda? Albo Kriszna? Dlaczego koniecznie Jezus?

Gdyby duchy mi opowiadały tylko o tym jaki to Jezus był cudowny i wspaniały, to zaczęłabym się zastanawiać co te duchy chcą osiągnąć i raczej podchodziłabym do ich rewelacji ostrożnie.

O Jezusie jako opiekunie planety Ziemi mówią dziesiątki ,a nawet setki duchów ,wiele mediów ,ja również tak mówię.
Co do Jezusa ,to należy zrozumieć Jego przypowieści i misję z jaką przybył.

Zadziwiającym jest (choć tak naprawdę mnie to nie dziwi ,bo można to wytłumaczyć )
,że jedni ,których jest najwiecej (jako Jego ,,sympatyków,,)kompletnie nie zrozumieli Jego przesłania.czcząc Go jako postać ,a nie Jego chwalebne nauki.
Inni ,których jest dużo mniej doszukują się u Jezusa błędów,potknięć oceniając Go z własnego doświadczenia zwykłej nierozwiniętej świadomości ,która jest jeszcze tak okuta wielką ignorancją.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 13 lip 2015, 08:00

Pablo diaz pisze:
Xsenia pisze:O Matko!!! Mam jednak nadzieję, że mylisz się co do Gubernatora Jezusa. Czegoś takiego chyba bym nie przeżyła. Niby z jakiej racji ten zwykły człowiek miałby być gubernatorem Ziemi? Co takiego uczynił, że na siłę go tam umieszczacie?

O Jezusie jako opiekunie planety Ziemi mówią dziesiątki ,a nawet setki duchów ,wiele mediów ,ja również tak mówię.
Co do Jezusa ,to należy zrozumieć Jego przypowieści i misję z jaką przybył.

Zadziwiającym jest (choć tak naprawdę mnie to nie dziwi ,bo można to wytłumaczyć )
,że jedni ,których jest najwiecej (jako Jego ,,sympatyków,,)kompletnie nie zrozumieli Jego przesłania.czcząc Go jako postać ,a nie wdrazac w zycie jego chwalebne nauki.
Inni ,których jest dużo mniej doszukują się u Jezusa błędów,potknięć oceniając Go z własnego doświadczenia zwykłej nierozwiniętej świadomości ,która jest jeszcze tak okuta wielką ignorancją.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Xsenia » 13 lip 2015, 10:27

Pablo diaz pisze:O Jezusie jako opiekunie planety Ziemi mówią dziesiątki ,a nawet setki duchów ,wiele mediów ,ja również tak mówię.

Wybacz, że będę sceptyczna. Co to za duchy, media? W jakiej religii zostały wychowane? Duchy Indian północnej ameryki też mówią o Jezusie? Skąd pewność, że mówią prawdę (to że 200 osób powie, że trawa jest niebieska nie oznacza, że jest niebieska)? Czy to, że TY tak mówisz, to oznacza, ŻE TAK JEST NA PEWNO?

Pablo diaz pisze:Inni ,których jest dużo mniej doszukują się u Jezusa błędów,potknięć oceniając Go z własnego doświadczenia zwykłej nierozwiniętej świadomości ,która jest jeszcze tak okuta wielką ignorancją.

Nie oceniam Jezusa z "własnej, zwykłej (o ja malutka), nierozwiniętej (i jakże głupia) świadomości, która jest tak okuta wielką ignorancją". O żesz :evil: nie przyjmuję twoich słów jako wyrocznię to jestem IGNORANTKĄ do tego nierozwiniętą. Ślicznie dziękuję Palbo za ponowne uświadomienie mi jaką głupią istotą jestem. I jeszcze śmiem nie przyjmować twoich słów o JEDYNEJ PRAWDZIE, ŻE JEZUS JEST PRAWIE BOGIEM.

Na szczęście istnieje wolna wola, i mogę myśleć, i wierzyć w co chcę. :D A ty mógłbyś w końcu trochę ukrócić swoją pychę. ;)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Pawełek » 13 lip 2015, 10:46

Xsenia, a tak z ciekawości, czemu uważasz że Jezus by nie mógł być tym "gubernatorem"? :) Jakby tak pomyśleć, to według relacji duchów był on najczystszym duchem, który się pojawił na ziemi. To może jest mocny argument?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pablo diaz » 13 lip 2015, 10:52

Pamietasz jak pisalem o tworach myslowych?
Strasznie naditnterpretujesz,(nawet czesto wiem ,co odpiszesz(ecie) )ignorancja to nasz jeszcze strasznie zacofany stan ducha.A nie obelgi ,jak Ty to odbierasz droga Basiu.Tworz w tworach myslowych milosc,a inaczej bedziesz mnie odbierac ,jak i Jezusa,ktorego nie rozumiesz.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka