Przerwanie kontaktu lub odpieranie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Przerwanie kontaktu lub odpieranie

Postautor: OneNight » 11 lip 2015, 14:24

Witam was ponownie.
Może uznacie, że jestem upierdliwy z tymi pytaniami, ale są rzeczy, które bardzo chcę wiedzieć. W księdze mediów A. kardec pisze, że jeśli duch rysuje naszą ręką dziwne znaki albo coś co nie ma sensu, to należy przerwać kontakt, ale nie napisał jak.
1. Jak przerywa się taki kontakt?
Wyczytałem też coś, że trzeba odeprzeć ducha niższego, aby go zniechęcić.
2. W jaki sposób odeprzeć?

Nie rozumiem tych rzeczy, a jest to chyba najważniejsza rzecz.
Awatar użytkownika
OneNight

Re: Przerwanie kontaktu lub odpieranie

Postautor: Achill » 11 lip 2015, 18:08

OneNight pisze:Może uznacie, że jestem upierdliwy z tymi pytaniami

kto pyta nie bładzi
A Hensla i tak nikt nie przebije z ilością pytań (bez urazy Hensel ;) )

co do odpowiedzi... to chyba nie ejstem wystarczająco kompetenety aby Ci na te pytania odpowiedziec
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: OneNight » 11 lip 2015, 21:57

Czy ktoś z tego forum jest praktykujący? Nikt nie potrafi odpowiedzieć?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 11 lip 2015, 22:03

Cierpliwości ;) Na pewno ktoś się znajdzie :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: bernadeta1963 » 11 lip 2015, 22:21

Jeśli duch rysuje twoją ręką jakies niezrozumiale dla ciebie znaki ,lub coś co nie ma sensu po prostu odkladasz ołówek i mówisz mu , że go nie rozumiesz . Do ducha należy zawsze podchodzić z szacunkiem ,ale też dajesz mu do zrozumienia że to on potrzebuje od ciebie pośrednictwa . Jeśli zależy mu na kontakcie ponowi próbę .
Jeśli nie będziesz chciał kontaktu z duchem , który według ciebie może ci zagrażać lub jego obecność wywołuje u ciebie zle samopoczucie poproś go aby się odsunął , albo powiedz żeby odszedł . Powiedz mu że nie życzysz sobie aby wchodził w twoją przestrzeń . Jeśli chce zostać to tylko na twoich warunkach . Im bardziej będziesz się bał tym większą satysfakcję będzie miał z tego duch.

A najlepiej nie martwić się zawczasu .
Opisałam ci tu oczywiście sytuację w której panujesz nad tym co robisz . Gdy chcesz wywoływać duchy nie polecam tego . Same cię znajdą , a twój opiekun zadba o to aby nie stała ci się krzywda.
bernadeta1963

Postautor: bernadeta1963 » 11 lip 2015, 22:42

Odpowiadając ci na pytanie wzięlam pod uwagę to że duch ma wiadomość bezpośrednio dla ciebie . jeśli masz ją przekazac innej osobie wtedy piszesz wszystko co ci dyktuje , nawet gdyby wydawało ci się to bzdurą . Już nie raz przekonalam się , że to co dla mnie było niezrozumiale dla innych było czytelne .
bernadeta1963

Postautor: OneNight » 12 lip 2015, 08:26

Dzięki za odpowiedź. Mówiłaś, że duchy mnie znajdą, ale gdy nie ma się zdolności medium, to już chyba znalezienie nic im nie da.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: bernadeta1963 » 12 lip 2015, 08:38

Jeśli nie posiadasz takich zdolności twój opiekun nie skontaktuje cię z duchem . Duchy także wyczuwają osoby podatne na kontakt . To nie znaczy , że zawsze tak będzie . Nie wiadomo kiedy ujawnia się taki dar . Nie jest powiedziane że u ciebie to dopiero nastąpi . Chodzi o to abyś nie szukał kontaktu na siłę .
bernadeta1963

Postautor: OneNight » 12 lip 2015, 08:52

Wystarczy mi, że opiekun ze mną się skontaktuje. I jeszcze jedno: może on poruszać moją ręką? Tak teoretycznie czy on ma taką możliwość.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: bernadeta1963 » 12 lip 2015, 09:00

Twój opiekun często się z tobą kontaktuje tylko może do tej pory nie zdawałeś sobie z tego sprawy . Gdy chciales np cos zrobić nigdy nie miałeś '' przeczucia'' żeby dać sobie z czymś spokój . To przeczucie , taki niesłyszalny wewnętrzny głos to właśnie twój opiekun .
bernadeta1963

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi