Początki

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Początki

Postautor: OneNight » 11 lip 2015, 10:28

A czym się różni kontakt z opiekunem od kontaktu z innym duchem? Zawsze masz pewność, że rozmawiasz z nim?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: gaba75 » 11 lip 2015, 11:28

To bardzo dobre pytanie ONE NIGHT. Też długo się nad tym zastanawiałam.
gaba75

Postautor: Edi » 11 lip 2015, 11:42

OneNight pisze:A czym się różni kontakt z opiekunem od kontaktu z innym duchem? Zawsze masz pewność, że rozmawiasz z nim?

Ale przecież ja z nikim nie mogę nawiązać kontaktu :roll:

Kiedyś mi na tym zależało teraz już nie potrzebuje tego do szczęścia.
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: 1Prawda1 » 11 lip 2015, 12:20

A ja nie porę bo np u mnie wszelkich zdolności BRAK

Mi chodziło o to, że każdy, czy niemalże każdy ma zdolność przypominania sobie wiedzy ze sfer duchowych.

Chodziło mi o zakończenie medium/wyższe medium od przedstawianego przez te osoby.

Pawle odpiszesz mi?
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pawełek » 11 lip 2015, 12:31

Wybacz Prawda, ale za nic nie potrafię zrozumieć Twojego pytania, przepraszam :(
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 11 lip 2015, 12:35

Nie szkodzi, nie zawsze od razu rozumiemy to co ktoś ma na myśli :). Pisałeś, że te osoby mówią o początkach medium, więc ja zapytałem jak wygląda dalsza droga medium, czy po prostu zakończenie medium (o ile zakończenie istnieje)
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pablo diaz » 11 lip 2015, 13:00

Edi pisze:
OneNight pisze:A czym się różni kontakt z opiekunem od kontaktu z innym duchem? Zawsze masz pewność, że rozmawiasz z nim?

Ale przecież ja z nikim nie mogę nawiązać kontaktu :roll:

Kiedyś mi na tym zależało teraz już nie potrzebuje tego do szczęścia.

Uwierz mi,ze nawiazujesz ,kazdy nawiazuje,bez opiekunow nasz postep bylby strasznie wolny.
Oprocz naszych opiekunow do postepu czerpiemy rowniez potrzebne bodzce z wlasnego ducha.
Jednak aby to wychwycic trzeba podniesc wibracje naszego ciala duchowego i ducha.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Edi » 11 lip 2015, 13:11

Pablo diaz pisze:Jednak aby to wychwycic trzeba podniesc wibracje naszego ciala duchowego i ducha.
[/quote][/quote]

Możesz coś więcej o tych wibracjach?
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: Pawełek » 11 lip 2015, 13:28

Pablo diaz pisze:Jednak aby to wychwycic trzeba podniesc wibracje naszego ciala duchowego i ducha.

Co masz na myśli?

1Prawda1 pisze:Nie szkodzi, nie zawsze od razu rozumiemy to co ktoś ma na myśli :). Pisałeś, że te osoby mówią o początkach medium, więc ja zapytałem jak wygląda dalsza droga medium, czy po prostu zakończenie medium (o ile zakończenie istnieje)

Niektórzy bardziej rozwijają swe umiejętności. W jaki sposób? Tego nie wiem. Niektórzy pewnie chcą by to zniknęło. Nie wiem czy to znika w raz z późnym wiekiem, nigdzie o tym nie czytałem, możliwe że to zostaje tak długo jak zadecyduje o tym nasz opiekun?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 11 lip 2015, 14:01

To może go zapytasz? :D
W księdze mediów pisze coś jak się kontaktować. Czy taki kontakt z opiekunem jest możliwy? I co najważniejsze czy bezpieczny?
Awatar użytkownika
OneNight

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi