Bezpieczeństwo - czy możemy się bronić?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Bezpieczeństwo - czy możemy się bronić?

Postautor: OneNight » 09 lip 2015, 15:18

Dla mnie modlitwa to puste słowa i nie chcę bezmyślnie czytać formułki, w której działanie sam nie jestem w stanie uwierzyć.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: bernadeta1963 » 09 lip 2015, 15:25

Chodzi o to aby przyniosly ulgę duchowi a nie tobie . To tak jak by ktoś umierający prosił cię o przeczytanie modlitwy . Bierzesz do ręki jego książkę i widzisz koran tłumaczony po Polsku . Ty jesteś niewierzący i co mu powiesz '' panie daj mi spokój ja nie wierzę w te bzdury ''. Jestem pewna że czytal byś mu słowa modlitwy mające dla niego wielkie znaczenie .Ta formułka czytana jak to określasz bezmyślnie może mieć ogromne znaczenie dla kogoś innego . Myślę że zrozumiesz to dopiero jak naprawdę będziesz mial okazję pomóc zagubionej duszy .
bernadeta1963

Postautor: OneNight » 09 lip 2015, 15:32

Ale czy duch nie będzie się irytował tym, że uważam modlitwy za puste słowa i czytam z automatu? Czy słowa nie powinny być mówione z serca? Nie koniecznie modlitwa.
A wracając do tematu: Czy duch/demon może krzywdzić fizycznie? Jeśli tak, to czy da się przed tym obronić.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: bernadeta1963 » 09 lip 2015, 15:40

Myślę że gdy tam na górze ktoś nie będzie przekonany o tym że jesteś w stanie pomóc duszy nigdy jej do ciebie nie przyśle . A jeżeli już przyjdzie bądź z nim szczery . Po prostu powiedz że nie wierzysz w modlitwę . Może on wcale nie przyjdzie po to żebys się za niego modlił , a po to abyś przekazal od niego komuś wiadomość . Duchy nie wybierają nas przypadkowo , wiedzą do kogo przychodzą .
A co do przemocy ze strony ducha to mogą wyrządzić fizyczną szkodę i niestety nie wystarczy powiedzieć '' Duchy sio", ale ty przecież nie wierzysz w modlitwę .
bernadeta1963

Postautor: OneNight » 09 lip 2015, 15:44

Czyli co? Jestem bezbronny i duch może mnie połamać, a ja mam sterczeć bezczynnie, bo nie wierzę w modlitwę!?
A czy ktoś ma w tym doświadczenie? Przykładowo duch chcę przekazać rodzinie wiadomość. Przychodziaz do rodziny i mówisz "Cześć, jestem medium i widzę ducha waszego zmarłego ojca"?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: bernadeta1963 » 09 lip 2015, 15:48

Kiedy będziesz miał już taką wiadomość sam będziesz wiedział jak się zachować . :)
bernadeta1963

Postautor: OneNight » 09 lip 2015, 16:01

A czy oprócz modłów jest jakaś ochrona przed fizycznym kontaktem?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 09 lip 2015, 16:07

OneNight pisze:Dla mnie modlitwa to puste słowa i nie chcę bezmyślnie czytać formułki, w której działanie sam nie jestem w stanie uwierzyć.

A słyszałeś o modlitwie własnymi słowami, a nawet bez słów?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 09 lip 2015, 16:13

Nie słyszałem. A czy ktoś mi odpowie na pytanie?

PS: Pisanie do mnie "ten u góry" i "ale ty przecież nie
wierzysz w modlitwę" odczuwam jako próbe narzucenia mi religii, więc proszę o odpowiedź na pytanie dotyczące ochrony.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 09 lip 2015, 16:17

Przeczytaj Psalm 23 ze zrozumieniem, bez bezmyślnego klepania, a dowiesz się jak wielką moc maja zawarte w nim słowa.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi